Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Krāsošanas lenta

Autors lgunderground 
Krāsošanas lenta
22/08/2015 21:07
čau,

Starp griestiem un sienu nolīmēta papīra lenta. Pēc krāsošanas, kad krāsa nožuvusi, ņemot nost krāsošanas lentu, sienas krāsa vietām plīst nost kopā ar lentu.

Vai vaina varētu būt, ka krāsa pa daudz uzklāta uz lentas?
Re: Krāsošanas lenta
24/08/2015 10:35
Jā, nepatīkama un bieži pieredzēta situācija.
Iemesls ir vienkāršs - nepietiekama adhēzija, jeb saķere.
Galvenie cēloņi:
1. Krāsojamā pamatvirsma ir irdena un nestabila.
Piemēram, ja apakšā ir griestu krāsa, kas satur pārāk maz saistvielu, vai arī lielu daudzumu zemas kvalitātes pildvielu (piemēram krītu). Tādā gadījumā sienām domātā krāsa nespēj pietiekami labi izsūkties cauri krītam un labi sasaistīties ar šādu griestu krāsu.
Vēl viena vāja virsma ir zemas kvalitātes špaktele, kura nav sasaistīta ar dziļumgrunti.
Trešais variants - nenoslaucīti putekļi.
Šie ir tie gadījumi, kad nav citu variantu - jālieto vāja līmlente. Tesa ražo labu, plānu, sensitīvu lentu rozā krāsā.
2. Lenta tiek noņemta neveiksmīgā laikā. Lentu noplēst visdrošāk ir vai nu tūlīt, nekavējoties, pēc krāsošanas, vai nu nākamajā dienā. Viskritiskākais (vissliktākais) brīdis, atkarībā no izmantotajām krāsām, ir 2 - 4 stundas pēc krāsošanas. Tas izskaidrojams ar to, ka ūdens no sienu krāsas, tūlīt pēc krāsošanas, lēnām iesūcas un samitrina apakšējo krāsu. Kad apakšējais slānis ir samitrināts, tas atslābst un adhēzija starp krāsām ir kļūst vājāka. Krāsai izžūstot, adhēzija pastiprinās. Lentu, tātad, jāpaspēj noplēst, kamēr zemākais slānis vēl nav izmircis. Ja nepaspējam, tad jāgaida nākamā diena, kad viss ir izžuvis.
3. Mitra pamatne (neizžuvis apmetums, špaktele).

*Krāsotāju līmlenti jānoņem pēc iespējas lēni!
*Labāk lietot pēc iespējas plānāku lenti, lai krāsas slānis pie lentes arī būtu plāns! Labas atsauksmes ir par Tesa dzelteno un rozā lentēm.
*Katrai lentei ir norādītas dienas, cik to var turēt pielīmētu. Pēc šī laika lentes līme ir pažuvusi un tā pielīp spēcīgāk!
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'