Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Ar ko krāsot mitrās telpās?

Autors Leina 
Leina
Ar ko krāsot mitrās telpās?
04/01/2013 10:47
Vēlos zināt kā pareizi krāsot un kādas krāsas izmantot sienu krāsošanai mitrās telpās -respektīvi pirtiņā.
Re: Ar ko krāsot mitrās telpās?
04/01/2013 14:40
Apmetums, ģipškartons un līdzīgas virsmas.
1. !!! Svarīgi ir ūdens radīto mitrumu un tvaiku nelaist iekšā sienās un griestos. Mitrumu aiztur tikai un vienīgi mitruma izolācija. Krāsa (arī mitrumizturīga) “elpo” un tādēļ ūdens tvaiku aizturēt nespēj.
2. Visiem apdares materiāliem (špaktele, akrils, silikons, mitrumizolācija, gruntskrāsa, krāsa u.c.) jābūt ūdens izturīgiem un ir ļoti labi, ja tie visi satur pret pelējuma piedevas (skat. Produkta aprakstos).
3. Priekšroka funkcionalitātei. Krāsai vēlama augsta nodilumizturība, lai var berzt, mazgāt un citādi bez problēmām kopt (arī pielietojot mazgāšanas līdzekļus). Virsmas ar augstāku spīduma pakāpi (20; 40) būs praktiskākas.

Klasiska un droša apdares tehnoloģija gan sienām gan griestiem mitrās telpās ir šāda:
1. Virsmu špaktelē – špaktele VIVACOLOR W.
2. Klāj mitrumizolāciju divās kārtās – LUJA (TIKKURILA). Slapjās zonās, kur plānota apzināta un pastāvīga ūdens iedarbība (piemēram, dušas sienas), klāj mitrumizolāciju pirmo reizi, tad ar mitrumizturīgu līmi līmē stikla šķiedras audumu, vai tapeti, tad klāj mitrumizolāciju otro reizi.
3. Krāso divas reizes – LUJA (TIKKURILA), INTERIOR BATH (VIVACOLOR).
Telpās un vietās, kur ūdens tvaika un šļakatu iedarbība ir minimāla, mitruma izolāciju var nelietot, bet lietot kvalitatīvas gruntskrāsas LUJA (TIKKURILA), INTERIOR PRIMER, vai VIVACOLOR 1 PRIMER (VIVACOLOR).

Apmetumu tiešā pirts krāsns tuvumā, augstās temperatūras dēļ, iesakām krāsot tikai un vienīgi ar neorganisku un nedegošu silikāta krāsu – HANSA SILICAT (VIVACOLOR).
Pārbaudītas, testētas un atzītas kā piemērotas lietošanai zem mūsu ražotajām krāsām ir arī MIRA un KIILTO ražotās mitruma izolācijas, kuras parasti uzklāj zem flīzēm. Tās cenas ziņā ir daudz lētākas, funkcionē labi, bet zaudē LUJA mitruma izolācijai dekoratīvā izskata un uzklāšanas viegluma ziņā.
LUJA (TIKKURILA) produktu sērijā apvienoti vislabākie mūsu ražotie produkti, kas paredzēti tieši mitru telpu apdarei. Tie pilnībā atbilst augstajiem Ziemeļvalstu celtniecības standartiem un apmierinās visaugstākās kvalitātes cienītājus.
VIVACOLOR produkti neko nezaudē ūdens izturībā un nodilumizturībā, bet pretpelējuma piedevas satur tikai krāsa INTERIOR BATH.

Koka apdare pirtīs un saunās.
1.Svarīgi nodrošināt tīru, higiēnisku, antibakteriālu, bet, tajā pašā laikā, dabisku un veselīgu vidi.
2.Sienu un griestu apdarē var izmantot aizsarglīdzekļus, kuri satur pretpelējuma piedevas, bet saunas lāvām nekad, lai neizsauktu nekādas alerģiskas reakcijas uz ādas.
3.Koka virsmai pēc apdares jākļūst mitruma un netīrumus neuzņēmīgai.
4.Koka virsmai pēc apdares jāpaliek “elpojošai” (it sevišķi saunā). Tradicionālā lakošana te neder.

Koka apdarei mitrās telpās, saunās un pirtīs TIKKURILA sortimentā iekļauta aizsarglīdzekļu, eļļu un vasku sērija ar nosaukumu SUPI.
SUPI LAUDESOJA – eļļa pirts lāvām.
SUPI SAUNASOJA – aizsarglīdzeklis sienu un griestu apšuvumam (satur pret pelējuma piedevas).
SUPI ARCTIC - aizsarglīdzeklis sienu un griestu apšuvumam ar perlamutra spīdumu (satur pret pelējuma piedevas).
SUPI SAUNAVAHA – šķidrs vasks visām koka virsmām - sienām griestiem un lāvām (jauns produkts – iesaku tieši šo visai pirtiņai!!!)
SUPI LATTIAOLJY – eļļa grīdai un koka paliktņiem mitrās telpās.
Gandrīz visus šos caurspīdīgos produktus var ietonēt.
Lai veicas :)
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'