Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

sienu krāsošana gruntēšana

Autors ella 
ella
sienu krāsošana gruntēšana
23/11/2012 09:44
Sveiki
vēlējos uzzināt, kā apstrādāt sienu iekštelpās pirms tās krāsošanas un apgleznošanas, kādas gruntis vai špakteles izvēlēties un kādas krāsas vispiemērotākās gleznošanai uz sienas?
paldies
Re: sienu krāsošana gruntēšana
24/11/2012 12:50
Pirms dekoratīvās krāsošanas un apgleznošanas sienu ieteicams sagatavot sevišķi rūpīgi un pareizi, lai mākslas darbs priecētu ilgi.
Pirmais priekšnoteikums - pamatnei jābūt stiprai un stabilai. Irdena, drūpoša, smērējoša, ūdenī šķīstoša pamatne jāattīra un/vai jāsasaista ar attiecīgām gruntīm (atkarībā no situācijas - dzi ļumgrunts, vai atšķaidīta alkīda grunts ROBITIX).
Ja nepieciešams vēl papildus izlīdzināt virsmu, iesaku lietot kvalitatīvu un daudz saistvielas saturošu špakteli (VIVACOLOR LH, vai F).
Izlīdzināto virsmu gruntē ar VIVACOLOR 1 PRIMER gruntskrāsu, kuru, ja vēlaties, varat arī ietonēt. Tagad virsma būs vienmērīgi blīva, neuzsūcoša un gatava krāsošanai, vai apgleznošanai.
Ja gleznojums, vai dekoratīvais krāsojums paredzēts daļēji caurspīdīgs (lazurējošs), tad, vienmērīga fona radīšanai un arī precīza toņa nodrošināšanai, vispirms virsmu vienu vai divas reizes krāsojiet ar pilnīgi matētu TIKKURILA krāsu HARMONY (vai no VIVACOLOR - INTERIOR SOFT).
Šīs pašas krāsas un vēl TIKKURILA sortimenta struktūrkrāsa TUNTO, noderēs arī gleznošanai. Ja vēlaties, lai šīs krāsas iegūst lazurējošas īpašības, vai ilgāk žūst un ir ilgāku laiku apstrādājamas, piejauciet tām klāt TIKKURILA piedevu LASERA.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'