Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Krāsošanas pistole!?

Autors Darbaholis 
Krāsošanas pistole!?
06/02/2012 15:00
Labdien!

Negribu būt bezkaunīgs, bet ja reiz ir iespēja pakonsultēties, tad arī izmantošu to!
Esmu iegādājies kompresoru 50L, 2.5kW, 210L/min - jaudīgāku šobrīd nevarēju atļauties!
Esmu nonācis līdz kr. pistolei. Salasījos visu ko gudru par HVLP un LVLP pistolēm un sapratu, ka manam kompresoram der LVLP. LVLP skaitās itkā jaunās paaudzes, līdzarto arī cena ir +-100Ls.
Vai ir kāda alternatīva drusku lētākām pistolēm - teiksim līdz 30Ls? Kāda būtu nepieciešama dīze (mm), ja ir padomā darboties ar koka lakām, krāsām, gruntīm? Varbūt ir kāds universāls piedāvājums?!
Ko Jūs teiktu par šo (AUARITA A1001):
[www.autokrasas.lv]

Paldies
Re: Krāsošanas pistole!?
09/02/2012 15:41
Labdien!
Protams, ka ar AURITA A1001 varēsiet darboties.
Cik labi un ražīgi, atkarīgs no Jūsu prasībām un vajadzībām.
Profesionālās pistoles maksā ap Ls 200,- - 300,-. Tām var būt gan dīzes un adatas nomaiņas iespējas (dažādu krāsu pūšanai), gan augstas precizitātes detaļas, gan gaisa kūļa leņķa regulēšanas iespējas (lielām un mazām virsmām) u.t.t.
Par vajadzībām runājot, nav slikti iesākt ar vienkāršāku rīku un tad , ar laiku, saprast, kas īsti vajadzīgs. Diez vai būtu loģiski, ja mums gribētos pamakšķerēt, bet mums uzreiz kāds piedāvātu pirkt zvejas kuģi :)
Man ir mazliet neērti, ka, laikam, negribot, esmu atstājis kompetentu iespaidu, runājot par lietām, kur patiesībā neesmu speciālists. Tas ir, par kompresoriem un krāsu pistolēm.
Mana specifika ir krāsu ražošana un krāsošanas sistēmu, jeb tehnoloģiju veidošana un pārzināšana tieši celtniecības jomā.
Celtniecības krāsu sfērā zemspiediena iekārtas nelieto bieži. Parasti krāso ar otām un ruļļiem. Ja pūš, tad ar augstspiediena smidzinātājiem (spiediens 100 – 150 atm), bez gaisa starpniecības, jo tā ir ekonomiskāk, mazāki krāsas zudumi, krāsu materiāli nav jāatšķaida, var uzklāt biezāku kārtu u.tml. Par šīm lietām zinu vairāk.
Ar dīzes un adatas izmēru 1,4mm, varēs labi pūst salīdzinoši šķidrus materiālus, piemēram, spīdīgas krāsas un lakas uz šķīdinātāja bāzes. Dažām gruntskrāsām, kā arī ūdens bāzes lakām un krāsām, visdrīzāk, šis dīzes izmērs būs par mazu (vajadzēs 1,5mm – 2mm). Savukārt, piemēram, koka beicēm, varētu izrādīties par lielu (vajadzēs 0.8mm – 1,2mm).
Vispār 1,4mm ir vidēja dīze, kas visbiežāk var noderēt visos dzīves gadījumos un ar to parasti vajadzētu pietikt mājas apstāļiem. Tādēļ arī šāda nedārga pistole ar tādu dīzi ir aprīkota. Labi būtu, ja pistolei dīzi un adatu varētu nomainīt, bet šim modelim to diez vai varēs.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'