Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Kompresors koka krāsošanai u.c. darbiem mājās

Autors Darbaholis 
Kompresors koka krāsošanai u.c. darbiem mājās
31/01/2012 17:27
Vēlos uzzināt kādu kompresoru un cik lielu resīveri labāk izvēlēties krāsošanai (sēta, dārza mēbeles, iekšdarbi), pneimatiskiem instrumentiem, autiņam riepas uzpumpēt un citiem nelieliem darbiem (izņemot auto krāsošanu).
Saprotu, ka ir speciālas iekārtas krāsošanai, taču kā jau parasti gribas, lai ar nopirkto iekārtu var veikt arī citus darbus!
Vai ar 24L resīveri un 1,5kW dzinēju ir pietiekami?

Paldies
Re: Kompresors koka krāsošanai u.c. darbiem mājās
02/02/2012 13:52
Ja vēlētos krāsot nopietni, kompresora izvēli būtu pareizi izdarīt, vadoties no attiecīgās krāsošanas pistoles uzstādītajiem parametriem.
Krāsu izsmidzināšanas pistolēm ir dažāds pieprasītais gaisa spiediens un norādīts gaisa patēriņš pie attiecīgā spiediena. Tas tad būtu jāievēro, izvēloties kompresoru.
Kompresoram būtu jānodrošina droša rezerve, tas ir, ja krāsošanas pistoles darba spiediens nepieciešams, piemēram, 5 bar, kompresors, kura max spiediens ir 5 bar nebūs piemērots. Vajadzēs jaudīgāku - tādu, kurš ne tikai spēj sasniegt šos 5 bar, bet arī, uzturot šādu spiedienu, nodrošināt pieprasīto gaisa patēriņu. Parasti iesaka kompresoru darbināt pusslodzē, jo tad tas kalpos ilgāk.
Tāpat, ja krāsošanas pistolei gaisa ražība uzrādīta 200 l/min, tad labi piemērots būs kompresors, kuram ražība būs vismaz 1,5x lielāka, tas ir ~300 l/min.
Spriežot pēc resīvera tilpuma 24 l, Jūsu izvēlētais kompresors nebūs derīgs kvalitatīvai, ražīgai, vienmērīgai un ilgstošai krāsošanai, bet, ja piemeklēsiet atbilstošu nelielu krāsošanas pistoli, vienkāršas un nelielas dataļas kaut kā varēsiet nokrāsot.
Vidēji piemērots kompresors tieši krāsošanai būtu ar ~50 l rezervuāru, ~2 kW motoru un ~8 bar max spiedienu un ražību ~300 l/min.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'