Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Fasādes krāsošanas darbi.

Autors Nikolajs 
Nikolajs
Fasādes krāsošanas darbi.
08/12/2011 02:55
Vēlējos painteresēties kāda šobrīd ir situācija ar fasādes krāsošanas darbiem. Ir interese par izmaksām, precīzāk, cik izmaksātu uzkrāsot uz fasādes siluetu, kura izmēri ir 5x15m pieskaitot nelielu gabalu uz asfalta? Kādas šajā gadījumā varētu būt izmantojamās krāsošanas tehnoloģijas, jo darbam jābūt arī augstas kvalitātes. Cenas nav jānosauc precīzas, bet aptuvenas, lai varu zināt ar ko jārēķinās.
Re: Fasādes krāsošanas darbi.
09/12/2011 14:40
Jautājums, kādi krāsas toņi tiks izmantoti silueta krāsošanai un, apmēram, cik gadu ilga krāsas un toņa noturība ir nepieciešama? Vai Jūsu pieminētā augstā kvalitāte ir domāta arī attiecībā uz silueta ilgmūžību daudzus gadus (vairāk par 10 – 15 gadiem)?
Kas tā ir par fasādi? Koka, metāla, mūra (dekoratīvais vai parastais apmetums)? Katrai no šīm virsmām krāsas un tehnoloģija, visdrīzāk, būs atšķirīga.
Vai fasāde ir jau iepriekš krāsota? Ar ko?
Lūdzu precizējiet!
Jebkurā gadījumā krāsu materiālu izmaksas būs tādas pašas, kā krāsojot attiecīgo fasādes virsmu – nekas īpaši atšķirīgs.
Koka fasādēm – tikai krāsa 2 kārtās aptuveni 1.00-1,50Ls/m2, atkarībā no krāsas veida.
Vidēji smalkam apmetumam: HANSA SOKEL, pilna tehnoloģija aptuveni 1.00Ls/m2. HANSA SILICAT pilna tehnoloģija apmēram 1,70Ls/m2. Akrilāta/silikona krāsa HANSA NOOBEL pilna tehnoloģija aptuveni 2,10 Ls/m2. Utt…
Aptuvenie izcenojumi ir veikala „plaukta” cenās ar PVN.
Uz asfaltu nopietnu krāsojuma noturību jebkurā gadījumā nevaram solīt. Asfalts ir mīksts un plastisks materiāls, kurš, turklāt vēl no apakšas laiž cauri ūdeni. Šeit nav savienojama augsta nodilumizturība ar ilgu noturību. Pieredze rāda, ka visnodilumizturīgākie klājumi kā epoksīda krāsa turas slikti. Ja būtu betons, tad , cita lieta. Uz betona ir klāts gan „mākslīgais ledus” autotrasēs, gan veikti citi krāsojumi.
Kā kompromisa variantu, piedāvāju uz asfalta klāt betonam un apmestiem ēku cokoliem paredzēto krāsu HANSA SOKEL (VIVACOLOR). Turēsies un izskatīsies apmierinoši (ir vietas, kur kalpo jau 10 gadus), bet, ja asfalts tiks pakļauts lielai slodzei (staigā gājēji, braukā mašīnas, ziemā tiek tīrīts sniegs), noturība var būt tikai pāris gadus. Šis, tomēr, ir pārbaudīts un daudz maz derīgs variants, jo HANSA SOKEL bieži vien izmanto, lai krāsotu auto stāvlaukumu līnijas un bortakmeņus.
Ja runa iet par apmestu, vai metāla fasādi, tad, arī, varbūt, Jūsu gadījumā būtu piemērota krāsa HANSA SOKEL. Ar to bieži krāso reklāmas laukumus uz fasādēm visdažādākajos toņos. Neierobežotās tonēšanas iespējas ir šajā gadījumā viens no galvenajiem argumentiem. Pati krāsa uz fasādes labi izskatīsies kādus 8 – 10 gadus, kas nav sevišķi daudz, runājot par fasādes krāsojumu. Krāsas toņa noturība (nejaukt ar pašas krāsas noturību!) būs stipri atkarīga no izmantotajiem pigmentiem.: ja pietiek ar noturību pāris gadu garumā (reklāmas laukums), var atļauties uzjaukt jebkuru toni, bet, ja visu krāsas kalpošanas laiku tonis nedrīkst mainīties, tad izvēlē jāaprobežojas ar fasādes toņu karšu piedāvājumu.
Ar citām krāsām var sasniegt daudzkārt ilgāku kalpošanas laiku, bet toņa izvēlē būs lielāki ierobežojumi, jo SILICAT un NOOBEL tonēšanā tiek izmantoti tikai neorganiskie pigmenti.
Metālam un kokam domātajām krāsām tonēšanas iespējas ir līdzīgas, kā jau aprakstīts HANSA SOKEL.
Varam sazvanīties, lai visu pārrunātu konketāk. Nezinot neko tuvāk par virsmu, nevaru Jums precīzi atbildēt. Mans tālr. Nr. ir 29 277 283.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'