Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Rullīša un otas izvēle krāsošanai

Autors Celtnieks12345 
Celtnieks12345
Rullīša un otas izvēle krāsošanai
18/12/2010 19:13
Tagad veikalos var nopirkt ļoti dažādus ruļļus un otas krāsošanai, bet reizēm ir grūti saprast, kurš būtu labāks tam konkrētajam darba ko tu grasies veikt, veikalos parasti pārdevēju atbildes ir virspusējas. Kāarī ruļļu cenas ir ļoti dažādas un reizēm nav skaidrs vai ir vērts piemaksāt par krietni dārgāku rulli vai tas atmaksāsies.

Krāsošans ruļļi ir ne tikai no ražoti no dažāda materiāla, bet arī tiem ir dažāds plūksnas garums, plūksnas uzbūve un plūksnas blīvums.
Kāda starpība ir rullī izmantotajam materiālam un kurā brīdi, kurš materiāls labāk der. Cik esmu pamanījis veikalos pārdod ruļļus no šādiem materiāliem (poliesters, porolons, vestans, poliakrila, merila, poliamīda, neilona, mohēras, velūra, aitādas, utt.) dēļ nepareizas ruļļa izvēles reizēm nav iespējams dabūt normālu virsmas kvalitāti ir bijuši gadījumi, kad krāsa saēd rulli, ir bijuši gadījumi, kad daži supermeistari nokrāso sienas ar mohēras rulli un krāsas pārejas ir tik izteikti redzams, ka pat 2 papildus krāsas kārtas ar normālu rulli knapi nosedz šīs izveidotās krāsas pārejas, reizēm ja ir izvēlēts nepareizas rullis krāsot ir nenormāli grūti un sajūta ir tāda it kā tu krāsotu ar svara bumbu, reizēm nepareizi izvēlētais rullis rullējot var mest uz visām malām mazas krāsas lāsītes, piemēram ja ir nepareizi izvēlēts rullis dziļai gruntij tad no ruļļa nepārtraukti pil šī grunts.

Kādi ir jūsu ieteikumi par ruļļa un otas izvēli atkarībā no veicamā darba un izmantojamās krāsas, ka arī vai ir kādi ieteikumi, nianses strādājot ar rulli un otu ko jūs esat ievērojis un kas būtiski uzlabo vai vienkāršo virsmas apdari?
Re: Rullīša un otas izvēle krāsošanai
23/12/2010 10:25
Mēs Baltijas valstīs pārstāvam krāsošanas instrumentu ražotāju no Zviedrijas – ANZA. Ir novērots, ka katram ruļļu ražotājam parasti ir savi ieteikumi, kur, kā un kādus ruļļus lietot. Mēs labprāt respektējam ANZA ieteikumus, jo tie pamatā reprezentē Zviedrijas un visas Skandināvijas krāsošanas tradīcijas. Mūsu ražotās krāsas zem TIKKURILA, BECKERS un VIVACOLOR preču zīmēm arī ir Skandināvijas izcelsmes, tādēļ ļoti labi „saprotamies” ar ANZA instrumentiem.
Jautājums ir ļoti plašs, tādēļ aicinu Jūs apmeklēt mūsu bezmaksas seminārus celtniekiem, kur 6 stundu garumā runājam par sienu un griestu krāsošanu un arī par ruļļiem. Seminārā ir iespēja arī praktiski krāsojot, pārliecināties par atšķirībām. Varat man arī piezvanīt 29277283, vai, aicinu Jūs ciemos uz Tikkurila Mācību centru – Krūzes ielā 3.
ĪSUMĀ: rullis ar garāku plūksnu (18-22mm) dod lielāku faktūru, bet ļauj daudz ātrāk un kvalitatīvāk strādāt, neatstājot ruļļu pēdas. Virvjveida ruļļi (WISTEX, RULEX) atstāj rupju zīmējumu, smagāk veļas, bet uzsūc daudz krāsas un maz šļakstās. Ruļļi ar smalku, atsevišķu, gofrētu plūksnu (RILON, ANLON, ELON) veido elegantu un vienmērīgu faktūru, bet šļakstās. Neilons ir daudz izturīgāks, bet dārgāks par poliesteru. Ar vienu ANZA 25cm platu neilona rulli (RULLEX) var nokrāsot 3000 m2 lielu mūra fasādes laukumu (!). Ļoti labs ir jaunais plūksnas materiāls – mikrošķiedra (MIC-MEX, ANTEX), kur pie augsta virsmas līdzenuma un lielas kapacitātes tiek izskaustas daudzas negatīvas blakus parādības. Visi ANZA ruļļi (izņemot porolona) iztur visu veidu krāsas un šķīdinātājus. Ruļļa vai otas izvēle lielā mērā ir subjektīva „gaumes lieta”. Galvenais, lai gan krāsotājs gan pasūtītājs būtu apmierināti ar rezultātu, ko dod konkrētais rullis. Savs rullis konkrētajai virsmai, klientam, vai mūsu pašu priekam, ir „jāatrod”.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'