Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Kaļķa krāsa

Autors Boriss 
Boriss
Kaļķa krāsa
21/09/2010 15:44
Agrāk griestus krāsoja ar kaļķa krāsu. Vai to vēl var nopirkt? Kas labāk izvēlēties veco metodi vai tomēr pirkt modernās griestu krāsas?
Re: Kaļķa krāsa
22/09/2010 09:13
Kaļķa krāsa ir laba. Tā iztur mitruma un temperatūras svārstības, ideāli elpo, veido antibakteriālu virsmu, kalpo vairākus gadu simtus (ja griesti nenoput), tā arī gandrīz nemaz nesmērē. Kaļķa krāsu iekšdarbos mūsdienās lieto pavisam reti. Daudz biežāk uz griestiem sastopams ir krīts. Tas nekalpos pārāk ilgi, lobīsies nost pie biezākas kārtas, smērēs, bet būs ļoti lēts. Cilvēki bieži neatšķir kaļķi no krīta, vai domā, ka tas ir gandrīz viens un tas pats. Pirmā vienkāršā atšķirība ir tā, ka krīts stipri smērē un ar ūdeni to var nomazgāt, jo tas izšķīst ūdenī. Ar kaļķa krāsu, turpretīm, var droši krāsot pat fasādes.
Kaļķis un krīts pieder vēsturei. Es nesaku, ka to nevar lietot. Tās ir savā ziņā pilnīgi ekoloģiskas un dabīgas krāsas, bet modernās lateksa jeb ūdens dispersijas krāsas lietot ir daudz vienkāršāk un ērtāk. Modernās krāsas arī pietiekami labi elpo, nepil, nešļakstās, ir daudzas reizes pārkrāsojamas. Es gan runāju par kvalitatīvām krāsām, jo lētās griestu krāsas bieži vien satur to pašu, ne visai vēlamo krītu un sabojā iespaidu par labu krāsu.
Galu galā izvēle jāizdara katram pašam.
TIKKURILA piedāvā gan kaļķa krāsu HOLVI, gan arī vairākas modernas griestu krāsas SIROPLAST 2, VIVACOLOR 3 u.c.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'