Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

koka durvju pārlakošana / pārkrāsošana

Autors Andris_1 
Labdien!

Ir radusies problēma, un nezinām kā labāk atrisināt. nomainījām durvis. ielikām koka. nolēmām nolakot. Mums ieteica sākotnēji apstrādāt ar speciālu koksnes līdzekli un tad pa virsu ar laku. Pēc paraugiem izvelējamies piemērotāko toni = un durvis noklājām ar Pinotex Interior (Dekoratīvs ātri žūstošs koksnes apstrādes līdzeklis)
rezultāts diemžēl mūs nemaz neiepricina. vai nu kļūdījāmies ar toni, vai tomēr par daudz uzklājām..
bet,

vēlamies kaut labot. Un tagad neviens nevar ieteikt kā to tonējumu daboun nost. slīpēt? domāju tad jau labāk jaunas durvis...

varbūt ir kādi speciāli līdzekļi - lai varētu noņemt esošo un nolakot.. tagad jau gribas vienkārši nolakotas koka durvis...

būsim pateicīgi par padomiem.

:)
Re: koka durvju pārlakošana / pārkrāsošana
26/01/2010 10:18
Labdien!

Tonētu laku vai beici tiešām nebūs viegli noņemt. Var gadīties, ka pat neiespējami. Tas tādēļ, ka tonējošais pigments kopā ar laku vai beici parasti iesūcas koksnē un ir visai grūti attīrāms, pat slīpējot. Šādi apstrādātas virsmas parasti var atjaunot ar tādām pat tonētām lakām tikai agrākajā tonī (vai arī tumšākā). Bezkrāsainu apdari vairs nav iespējams iegūt. Vēl, protams, var pārkrāsot.

Mēģiniet veco pārklājumu noņemt ar kāda krāsas noņēmēja palīdzību, ja nekas nesanāks, tad palīdzēs tikai slīpēšana. Ja nevarēsiet izslīpēt visu pigmentu, tad palūkojieties citādām acīm, varbūt, Jums patiks jaunizveidotais „vecuma efekts”, kuru tā arī veido – daļēji noņemot iepriekšējo slāni un pēc tam pa visu virsmu klājot jaunu lakas kārtu, mazliet citādā tonī. Ja tomēr arī tas nepatīk, tad nu atliek tikai durvis pārkrāsot vai nomainīt.

Lai droši zinātu, vai beices tonis patiks un būs „īstais”, vispirms vienmēr uz identiska materiāla būtu jākrāso kontrolkrāsojums.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'