Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Koka (jumta) logu apkope un remonts.

Autors Fuksis 
Koka (jumta) logu apkope un remonts.
23/09/2009 13:49
Uz jumta loga stikla bieži sakrājas kondensāts. Tā rezultātā no loga rāmja vietām ir nolobījusies laka un šur tur parādās pelējums. Ar ko vislabāk apstrādāt loga rāmjus, lai pasargātu no tālākas mitruma iedarbes.Kā būtu labāk koka virsmu vienkārši pārklāt, vai gruntējot piesūcināt? Ar ko labāk piesūcinat, lai nenak vaļā līmējums. Paldies par sakarīgu atbildi!
Re: Koka (jumta) logu apkope un remonts.
24/09/2009 22:04
Ja darīšana ar pelējumu, visefektīgāk ir atklāt un novērst cēloņus, kādēļ tas veidojas. Biežākie iemesli - pārmērīgs mitrums telpā un ventilācijas trūkums. Vēl jāņem vērā, ka mitrums kondensējas uz vēsākajām virsmām, bet, pieņemot, ka logam izmantota kvalitatīva stikla pakete, šo tuvāk neiztirzāsim.
Pelējums attīstās tur, kur tam ir labvēlīgi augšanas apstākļi - mitrums, pietiekams siltums, minimāla gaisa cirkulācija.
Vienkārši es vēlos pateikt, ka, ja nenovēršam cēloņus, būs grūti cīnīties ar sekām un jārēķinās ar biežākiem remontdarbiem.

Un nu - kā tomēr cīnīties ar sekām:
1. Pelējums jāiznīcina un jānomazgā ar nātrija hipohlorīda mazgāšanas līdzekli HOMEENPOISTO (Tikkurila). Ļaujam nožūt.
2. Bojāto laku noņemam (var ar krāsas skrāpi) un virsmu noslīpējam gludu.
3. Vietas, kur ir tīrs koks, piesūcinam ar bezkrāsainu lineļļas antiseptiķi VALTTI POHJUSTE (Tikkurila). Tas padarīs koku "negaršīgu" palējuma sēnītēm un baktērijām. Tas gan ir ārdarbu produkts, bet, ja lieta ir tik nopietna - mums nav izvēles. Žāvējam pāris dienas.
4. Variants a. Divas vai trīs reizes klājam aizsargsastāvu, kurš paredzēts pirts sienām un mitrām telpām - SUPI sienām (Tikkurila). Šis, lakai līdzīgais pusmatētais produkts, ir vienīgais no mūsu ražojumiem, kurš kā bezkrāsains, kokam domāts pārklājums, arī satur pretpelējuma piedevas.
Variants b. Divas - trīs reizes klājam laku EKSTRALAK (Vivacolor). Pēc izvēles - spīdīga, pusspīdīga vai pusmatēta. Laka ir ļoti blīva un izturīga, bet bez pretpelējuma piedevām.

Lai veicas šajā cīņā ar pelējumu :)
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'