Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

lakošana grīdas

Autors Ludmila 
lakošana grīdas
08/09/2009 14:40
Labdien! Paldies par iepriekšējiem ieteikumiem. Es vēlētos vēlreiz lūgt jautājumu: koka grīda pārklāta ar laku (viens reizi- caurspīdīga ar baltu tonēšānu), un vēlējās ieviest citu slāni, bet tumšas krāsas, un veikalos teica, ka laks grīdam netone un dzēst iepriekšējo slāni nelabprāt.


Re: lakošana grīdas
15/09/2009 09:55
Labdien! Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ nebija iespējams atbildi publicēt ātrāk.

Veikala pārdevējs droši vien bija aizmirsis, vai netirgo tonējamās lakas UNICA SUPER vai EXTRALAK, kurām ir pietiekama nodilumizturība, lai tās lietotu grīdām dzīvokļos un privātmājās (ne sabiedriskās telpās) :)

Jāatzīst gan, ka tonējamas lakas grīdām nav bieži sastopamas, jo tonēšanas pigmenta klātbūtne samazina lakas nodilumizturību (jo pigmenta vairāk, jo nodilumizturība mazāka), tādēļ, ja arī lieto tonētu laku, pēdējās lakas kārtas tomēr būtu ieteicams pārlakot ar netonētu laku.

Jūsu aprakstītajā gadījumā visieteicamākais risinājums būtu :
1. Veco laku noslīpēt līdz tīram kokam.
2. Vienu vai divas reizes grīdu lakot ar tonētu, atšķaidītu (līdz 30%) uretānalkīda laku UNICA SUPER vai EXTRALAK.
3. Divas reizes lakot ar bezkrāsainu iepriekšminēto laku.
Tonētās lakas vietā varat lietot arī tonētu beici PIRTTI, tikai tad būtu ieteicams lakot vismaz trīs kārtas ar bezkrāsainu laku.

Ja tomēr vēlaties iet uz kompromisu ar nodilumizturību un lakot uz vecās lakas ar tonētu laku, iesaku vispirms veikt kontrollakojumu, lai pārliecinātos, ka rezultāts Jūs apmierina. Laku UNICA SUPER ražojam arī šim nolūkam izdevīgā 0,3 l bundžiņā.
Vēl viena problēma šajā gadījumā varētu būt tā, ka tonēta laka uz iepriekš lakotas virsmas labi neizceļ koksnes šķiedras, bet ietonē visu virsmu vienmērīgi. Tas ir tāpēc, ka lakai un pigmentam vairs nav iespēju iesūkties pašā koksnē. Vēl arī jāievēro laku savstarpējā saderība. Vecā laka, kura tiek atstāta apakšā, nedrīkstētu būt mīkstāka par jauno. Šajā gadījumā, piemēram, apakšā nevajadzētu atstāt ūdens bāzes akrilāta vai poliuretānakrilāta laku.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'