UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: harijs r ()
Datums: 05/05/2009 12:32

Nolēmu sakopt sava īpašuma jumtus! pelēkais šīferis ap 30 GADU VECS,stipri apsūbējis un sūna virsū! pamēģināju aar drāšu birsti tīrit! it kā viegli nāk nost, bet dziļākie pleķi paliek! pēc tam nogruntēju ar dziļumgruntu! un uzkrāsoju pa virsu kokam paredzēto lazūru, bet lazūra laikam nederēs baigi sit cauri sūnu vietas! KĀDU KRĀSU LABĀK KRĀSOT? UN KĀDU GRUNTI IZMATOT? varbūt kāds zin kā labāk notīrīt virsmu bez drāšu birstes? un vai vispār vērts to darīt, vai krāsa turēsies virsū????
P.S.UN VARBŪT KADS ZIN AR KĀDU LIDZEKLI HERMETIZĒT ŠIFERA NAGLU VIETAS UN CITUS LŪZUMUS, JO KOPUMĀ ŠIFERIS LABS NAV TĀ KA BŪTU AVĀRIJAS STĀVOKLĪ! MAN TE IETEICA MAXIT PRODUKCIJU HERMETIZĒŠANAI? kā butu ar silikonu???

Re: Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 05/05/2009 14:11

Mākslīgais azbestcementašiferis ir porains materiāls, līdzīgi māla vai cementa-smilšu dakstiņiem. Tas ir labi ēkai. To poru lielums ir tāds, ka lietum sākoties, tas nosprosto šīs poras un tapēc materiāls daļēji ūdensnecaurlaidīgs. Bet poras ir tās, kas nodrošina aizķeršanos sūnām. Tas nozīmē, ka materiālu nesagraujot, nav tādas ķīmiskas metodes, kas šis sūnu daļiņas var izvadīt. Tapēc remontam drošāk izmantot stūra slīpmašīnu uz kura uzmontē metāla apaļo birsti.
Krāsošanai optimāli izmantot kaļķa krāsas. Tās nodrošina vai saglabā šīfera porainību. Kaļķu krāsai var nedaudz piejaukt ūdensemulsiju, kuras sastāvā ir līme.
Šīfera naglu vietas nav jāhermetizē, jo tās atrodas punktos, caur kuriem ūdens zem jumta netiek. Vienīgi pārliekot jumtu vajadzētu izmantot svina paplāksnes, jo plastikāta atmosfēras iedarbībā sašķīst. Vietās, kur jumta remontam piekļūšana problemātiska vēlams izmantot cinkotas kokskrūves.
Vecās naglas visvienkāršāk ir nogriezt ar disku un pēc plātņu noņemšanas izraut ar stangām vai nogriezt līdz ar latu virsmu.

Re: Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: harijs r ()
Datums: 05/05/2009 16:18

gruntēšana ir vajadzīga?!

Re: Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: IP Logged. ()
Datums: 05/05/2009 20:42

Kad vecam un sasprēgājušam šīferim uzbruks ar birsti, īpaši uz slīpmašīnas, tur tak būs nevājie azbesta putekļu mākoņi... Es laikam vienkārši tās plāksnes nomainītu...

Re: Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 06/05/2009 09:04

Jumta tīrīšanas laikā ieteicams izmantot respiratoru un brilles.
Kaļķa krāsas grunts ir ūdens. Es pats krāsošanu veicu mitrā laikā, vai uz nakti, tad, kad saule norietējusi vai neapspīd jumta plakni. Jumtu nomazgāju un gruntēju ar ūdeni izmantojot dārza laistāmo šļūteni. Galvenais pirms krāsošanas azbestcementa materiālu piesūcināt ar ūdeni, lai kaļķis klājas vienmērīgi un var lēnām žūt.
Ja darbus veic pārliekot plāksnes, tad kvalitatīvāk, to var veikt uz līdzenas virsmas. Te maza izmēra plātnes var iemērkt kaļķa krāsā un tad novietojot stāvus krāsu notecināt. Vienīgi tad jumta pārklāšanas process izstiepjas vairāku dienu garumā.
Kaļķa krāsas rada matētu virsmu. Un to noturēšanas spēju varētu lēst uz 5..10 gadiem, tad krāsojums būtu jāatsvaidzina. Taču, kā esmu novērojis, tas atkarīgs no jumta plaknes orientācijas pret debespusēm un dūmu ietekmes no skursteņa.

Re: Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: Lauris Gaikens ()
Datums: 06/05/2009 14:24

Vislabākais risinājums ir poliuretāna pārklājums. uzklāj kā krāsu ar pindzeli vai rullīti iegūstot bezšuvju lastīgu pārklājumu, kas būs noturīgs, nosegs defektus un paildzinās šīfera kalpošanu par vēl 30 gadiem.

Lauris

Re: Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: Dāvids Silis ()
Datums: 17/07/2015 22:12

Man interesēja vairāk par poliuretāna krāsojumu?? kur labāk iegādāties, kāda gruntēšana, cik biezā kārtā utt.

Re: Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: aizsargs ()
Datums: 01/03/2016 13:50

harijs r ; Šīferis 30 gadu laikā atmosfēras un CO2 ietekmē sācis sadalīties veicinot materiāla sairšanu (mikroskopiskas un lielākas plaisas,) .Jebkura mehāniska tīrīšana veicinās sķiedru dalīšanos un lokšņu plaisāšanu. Ļoti uzmanīgi ar mazu ūdens spiedienu nomazgāt šīfera segumu..
Piemērotākais šādā gadījumā risinājums ir poliuretāna pārklājums. uzklāj kā krāsu ar pindzeli vai rullīti iegūstot bezšuvju lastīgu pārklājumu, kas būs noturīgs- efektīvāka uzklāšana ar izsmidzināšanu .
Pieejami vairākos krāsu toņos zinu viss maz 4 krāsu toņus.Klājams uz dažādiem jumtu segumiem betons,bitums ,skards,dakstiņš....

Re: Šīfera gruntēšana un krāsošana ar krāsu!
Autors: Ivars Strazdiņš ()
Datums: 22/08/2017 14:28

Šifera jumta krāsošana .Cik varētu izmaksāt ?



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********   ********  **    ** 
 ***   **  **        **     **     **     **   **  
 ****  **  **        **     **     **     **  **   
 ** ** **  ******    ********      **     *****    
 **  ****  **        **     **     **     **  **   
 **   ***  **        **     **     **     **   **  
 **    **  ********  ********      **     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727