UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
bruģis
Autors: Normunds1976 ()
Datums: 22/04/2007 20:59

Pastāstiet lūdzu kā pareizi jāliek bruģi, kādi knifi būtu jāzin?
Līdz šim zinu, ka apakšā klāj šķembas, tad granti, to sablietē izlīdzina un pa virsu liek bruģi.
Varbūt zinātājiem ir kādi padomi? Zinu, ka labāk pieaicināt profesionāļus, bet tā kā nav liekas naudiņas, esmu brīvs, lai tam veltītu kaut vai 2 mēnešus, tādēļ likšu pats.

Iepriekš pateicos!

Re: bruģis
Autors: n3rd ()
Datums: 27/04/2007 06:43

1. norok melnzemi, vai mālus (ja ir)
2.1(iebraucamais ceļš) ieber pildiijumu dzelteno smilti(~ 25-30 cm no vajadzīgā bruģa augstuma) -> noblietē vairākas reizes
2.2 Šķemobo (~8 cm no vajadzīgā bruģa augstuma) -> noblietē vairākasreizes
2.3 grants: izlīdzina apm 4 cm no bruģa augstuma -> blietē
2.4 jāierok vadules grantī lai var apvilkt (bruģa augstumā)!!! apvel, ir līdznes viss tipa :D
2.5 liek bruģi
2.6 malas nostiprina ar apmalēm vai javu

2.2(gājēju ceļš) ieber pildiijumu dzelteno smilti(~8 cm no vajadzīgā bruģa augstuma) turpinājums tāds pats kā iepriekš

bet visā visumā ļoti grūti pastāstīt un domāju, ja nekad neesi to darījis nekas prātīgs nesanāks...

ja godīgi pakrāj naudiņu un pieaicini profesionāļus, jo tā ir lieta kas kalpos ilgi, bet ja vajadzēs ņemt visu nost un pārtaisīt, tad samaxsāsi dubultā par demontāžu!!!

Re: bruģis
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 27/04/2007 15:21

Reizē padomā par ūdens novadīšanu no bruģa. Ja tu izpildi tik lielu pamatnes sablīvēšanu, tad izmaini iespēju ūdenim sūkties cauri pamatnei. Tu samazini filtrāciju, vēl trakāk, ja apakšā māls. Mitrums tecēs vai paliks pelķē. Tajā vietā, kur mitrums notek vajadzīga drenāža, savādāk sala ietekmē grunts un līdz ar to bruģis izcilāsies.

Re: bruģis
Autors: normunds1976 ()
Datums: 03/05/2007 23:42

Paldies par padomiem!
Tajā vietā, kur mitrums notek vajadzīga drenāža. Kā to dara?

Re: bruģis
Autors: Antins ()
Datums: 05/05/2007 00:54

jaa, man ar par to drenaaz interesee. maalu norakt nav iisti iespeejas, jo shams kaa min liidz 6 m dziljumam iet. taga nonjemta augsnes viskaarta apm 25 cm dziljumaa un sabeerta smilts. jaadomaa kaa pieblieteet ( mashiina neder - rokas iekshaa, nav pietiekoshas sakjeres velkoshajiem ratiem, a ar rokas blieti nav reaali sablieteet),peec tam domaaju dolomiita skjembas ap 4 - 8 cm frakcijaa gaazt virsuu, bet vinjas baig daargas - gribeetos peec iespeejas mazaak iegaazt. drena - nu lab, bet tur jau vajadziigs kkaads sliipums,un vieta kur sho izvadiit? ja izvadiis bedree, pilnaa ar virsuudenjiem,taksh ar jeegas nebuus?

Re: bruģis
Autors: n3rd ()
Datums: 05/05/2007 15:57

to antins !!!

Māls kā minimums jānorok 0,5 - 1 m dziljumā !!! savadāk pēc ziemas tev būs nevis brugja klājums, bet gan kalni un lejas !! māls cilā vēl trakāk nekā melnzeme !!!tas ka tu tur taisies bērt pāris cm šķembu neko pilnībā nedos , bruģi pēc ziemas varēsi nošķūrēt ar traktoru un likt pa jaunu!!!

Melnzme un māls, zem bruģa jānorok 0,5 - 1 m dziljumā !!!!
Smilts pildījums neierobežotā daudzumā
Šķembas, ja pa bruģi grib braukt ar mašīnu kā minimums 15 - cik var atļauties cm !!! savadāk atkal būs smukas riepu pēdas jau pēc pāris nedēļu eksplutācijas !!!

Un par drenāžu ko domāja būv. inž. I. Brikmanis !! tas ir bruģa slīpums, var taisīt ar kritumu 1 cm uz metru, bet vajg padomāt kur paliek !!! 1. nedrīkst krist uz māju vai citām ēkām
2. ja nav iespējas palaist uz zaļo zonu, tad jādomā par ūdens savācēju, kuru ar plastmasas cauruļu palīdzību var palaist uz notekūdeņu aku vai grāvi, vai ja nav pat tie palaist drenāžas caurulē(gofrā) (nedrīkst likt zem bruģa, būs liela šmuce)...

Re: bruģis
Autors: Antins ()
Datums: 05/05/2007 17:52

nu, 0.5 m vai pat metrs - tas nav reaali.pie celja platuma pat 3 metri pie noraksanas uz 1m smiltis aizies mashiina ( 10 m3) un 2.5 - 3 metriem celja. a mashiina smilshu i videeji no 60 ls un uz augshu. nerunaajot par traktoru,kas visu liidzina, un skjembu cenu - zelta celsh sanaaks. diemzeel, njemot veeraa ka man tas celsh garuma nau ne 10, ne 20 metru, nevaru tik kruta atljauties. no augshas laikam lieshu betona plaaksnes ar izmeeriem apm 2 x 1 metrs? mosh veel kkaadu armatuuru tur ielikshu,gan buus labi...

Re: bruģis
Autors: a ()
Datums: 06/05/2007 01:46

Īstenībā betona plāksnes ir pats labākais - mēs ar tā uztaisījām - sataisa veidņus - nu nelielus (0.5x1m), pavisam ne dziļus (ap 5 cm), un tieši uz nedaudz noraktas melnzemes (noņēmām velēnu). Kā armatūra tika izmantots vecs cinkotais drāšu žogs. Salējām paštaisītu cementa javu (maisīta ar lāpstu bleķa vannā), piesedzām un gatavs. Neticēsi, bet nu jau stāv 15!!! gadus, un nevienas plaisas, un absolūti līdzens - nekas tur nav ne izcilāts nekas. Jā, vienīgā atšķirība - par šo ceļu nebrauc, tikai iet kājām. Bet ja brauc - paber tik šķembas apakšā biku un neklausi te tos gudreļus, kas grib vienu sūda celiņu kā lidlauka skrejceļu būvēt - priekškam??? Betons ir kā akmens - kas tur var slikts notikt? Un kādas te vēl drenāžas??? Nelielā platībā ūdens pats notecēs, nekrāsies tak uz augšu.

Re: bruģis
Autors: Antins ()
Datums: 06/05/2007 04:16

O,paldies! par to zogu kaa armatuuru - nebiju ko taadu iedomaajies, es vareet metinaato zogu ar pvc paarklaajumu sazaageet attieciigos gabalos, un izmanoto pa armatuuru, kaut gan vishg taads paplaans stieples itkaa...nu nez, skatiishos, domaashu ;)

Re: bruģis
Autors: a ()
Datums: 07/05/2007 04:11

Jā, nu nezinu par PVC žogu - vai tam būs saķere ar betonu, mums bija parastais drāšu žogs - daļēji cinkots, daļēji aprūsējis. Un vēl pluss nelielām plāksnēm ir tas, ka pēc tam, ja kaut ko grib pārvietot vai pamainīt, tad tās var pa vienai pacelt ar lomiku uz augšu un pārvietot citur.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **        **  ********  ********  ******** 
 **  **  **        **     **     **           **    
 **  **  **        **     **     **           **    
 **  **  **        **     **     ******       **    
 **  **  **  **    **     **     **           **    
 **  **  **  **    **     **     **           **    
  ***  ***    ******      **     ********     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727