UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: ako ()
Datums: 21/09/2006 01:54

Esmu iegādājies zemesgabalu, taču līdz mājas būvēšanai vēl tālu. Gribētu jau tagad uz tā uzbūvēt piebraucamo ceļu savai nākamai būvei. Vai ceļa būvēšanai vajag kādus saskaņojuumus vai atļaujas no kādām iestādēm? Vai situāciju pasliktina fakts, ka tā ir lauksaimniecībā izmantojamā zeme? Būšu priecīgs par atbildi!

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: būvinženieris ()
Datums: 21/09/2006 16:27

Ko tu zem piebraucamā ceļa būves saproti. Vai tu zem ceļa liksi maģistrālo ūdensvadu no pilsētas tīkliem, vai izbūvēsi kanalizāciju. Vai tu ar savu ceļa būvi, piemēram 25cm škembas un 5ccm asfaltbetona seguma, šķērso siltumtrasi vai Lattelekom optisko kabeli zemē? Un vai pa lauksaimniecībā izmantojamo zemi traktoram, kombainam nav jābrauc.
Bet ja runa iet par uzbraukšanu uz valsts nozīmes autoceļa, tad tas tomēr būtu jāsaskaņo, jo šādam ceļam ir tā aprūpes josla sānos ziemas laikam, vai tā remontdarbiem. Tapēc griezies vietējā r5ajona ceļa aprūpes dienestā pēc noteikumiem, ja tas tā.

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/09/2006 16:49

Teorētiski laikam sanāk otrs tāds pat čakars kā apbūves projekts, jo vispārīgo būvnoteikumu 58.punktā skaidri minēti ceļi.
Transformēt loģiski domājot vajadzētu, jo uzbērtu ceļu iepriekšējam mērķim izmantort (art) vairs nevarēs. MK noteikumu 2004-619 atvieglojums "ceļu ierīkošanai saimniecības vajadzībām" neattieksies, ja trūkst esošas "viensētas ar saimniecības ēkām".
Man Vides pārvaldes noteikumi (nepieciešami gan būvprojektam, gan transformācijas atļaujai) prasīja transformēt "zem apbūves un pievedceļa", plānotais pievedceļš tika uzrādīts techniskā projekta "ģenplānā".
Atbilstoši MK noteikumu 2004-883 54.8 punktam var prasīt pat detālplānojumu, bet atbilstoši 2004-619 4.punktam var arī neprasīt.

Bet varbūt nevajag saspringt, aprunājies būvvaldē.

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: ako ()
Datums: 21/09/2006 17:36

Liels paldies par saturīgajiem komentāriem. Situācija samērā vienkārša - šobrīd tur ir pļava - blakus zemesceļam. Šogad un droši vien nākošgad vēl nebūvēšos - vēl jārunā par pagasta teritorijas plāna maiņu, jāizdomā kādu māju gribu, jāiet pie arhitekta taisīt projektu un, galu galā, arī naudu jāpelna. Vienkārši jau tagad gribas kaut ko izdarīt lietas labā - ievilkt elektrību, uzbūvēt ceļu un vēlāk iesist spici. Nekādas pilsētas komunikācijas vilkt klāt nevajag (tas ir laukos).
T0 - vienstāvs - aprunāšos būvvaldē, taču, ja izrādīsies, ka vajag riktīgu apbūves projektu, tad laikam manas ieceres atkrīt.
Paldies

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 21/09/2006 18:58

Pagasta teritorijas plānojumu diez vai kāds mainīs, tomēr visdrīzāk tanī ietilpstošie izmantošanas un apbūves noteikumi ļauj vienu dzīvojamo māju būvēt pat laukos, pļavās un mežos (izņemot īpaši aizsargājamas teritorijas).
Elektrolīnijas tehniskajam projektam manuprāt nevajadzēs pat būvvaldes plānošanas-arhitektūras uzdevumu, ej tik uz tīkliem utt.

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: Jankalns ()
Datums: 12/06/2016 18:32

Vai zemes gabalam Ziemeļvidzemes biotopa rezervāta teritorijā iespējams ierīkot jaunu ceļu un rakt grāvjus?

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: Jankalns ()
Datums: 12/06/2016 18:36

Vai piebraucamā ceļa ierīkošanai un grāvju rakšanai Ziemeļvidzemes biosfēras rezevāta 300 m zonā esošam zemesgabalam ir nepieciešama atļauja?

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: jtdesign ()
Datums: 12/06/2016 20:42

[likumi.lv]

Tālāk skaties sava pagasta apbūves noteikumus. Mēs dzīvojam civilizētā valstī un tas nozīmē, ka pats uz savu galvu darīt nevar gandrīz neko.

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: Valentina ()
Datums: 16/05/2017 15:47

Labdien,mans zemes gabals atrodas pie a-6 sosejas starp dzelzcelu un soseju,gribu so zemi izmantot,bet nav iebraucamaa cela

Re: Vai piebraucamā ceļa būvei vajag atļauju
Autors: zhuks ()
Datums: 16/05/2017 19:56

Ja nav izbūvēts pieslēgums, tad tāds būs jāprojektē. Ja visu grib pareizi un oficiāli, tātad būs nepieciešams gan projekts, gan atļauja.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  ********   ******   **    ** 
 **    **  **     **  **    **  **    **  ***   ** 
 **        **     **      **    **        ****  ** 
 **        **     **     **     **        ** ** ** 
 **         **   **     **      **        **  **** 
 **    **    ** **      **      **    **  **   *** 
  ******      ***       **       ******   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727