UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Laukakmeņu mūris
Autors: arre ()
Datums: 01/04/2019 16:20

Ja tu māki mūrēt laukakmeņus un darīsi to ar kaļķa javu, tad es teiktu, ka tas pamats varētu būt pietiekams. Pie nosacījuma, ka akmeņi tiek salikti pareizi, ar minimālām šuvēm. Elastīgā java kompensēs iespējamo grunts kūkumošanos un siena neplaisās. Ja mūrēs ar cementa javu, tad es šaubos vai izdosies iztikt bez plaisām. atbalsta sienas gadījumā nedrīkst aizmirst iestrādāt drenāžu piebērtajā pusē.
Man bija būvkonstruktora padoms pirms šādas 14m garas un 1 m augstas sienas celtniecības. Tā rezultātā tapa 50 cm plati armēti pamati 1,2m dziļumā (tehnikai nepieejamā mālainā vietā ar augstiem grunsūdeņiem). pēc titānisku pūliņu ieguldīšanas pamatu izveidošanai pārgāja vēlme mūrēt laukakmeņus un saliku gabionus. pamati , protams , sanāca tādi, ka no tiem kosmoskuģi var startēt. Šobrīd domāju, ka mierīgi varēju izlīdzēties ar drenāžas ierakšanu un parastu laukakmeņu krāvumu vispār bez pamatiem.

Re: Laukakmeņu mūris
Datums: 01/04/2019 22:08

Arre, dažreiz pilnīgi nopietni šķiet, ka mūsdienu būvkonstruktoriem nav realitātes un samērīguma izjūtas - lai arī kas iecerēts, uzreiz ieslēdz pēc pilnas programmas pamatu jautājumu, vienalga ko būvē visur tikai armētas monstrozas lentas. un tad nabaga pasūtītāji izgāž naudu zemē.
Es arī atbalstu vienkāršotas pieejas objektiem, kas nav māja. Mierīgi varēji likt krāvumu. Ja arī tie akmeņi lēnām pazustu zemē, var uzlikt bišķi pa virsu no jauna. Protams tas neietu krastā, ja plāns ir veidot izteikti vertikālu sienu. Bet piramīdveida risinājums stāvētu bez problēmām uz plikas zemes.

Re: Laukakmeņu mūris
Autors: Nils777 ()
Datums: 01/04/2019 23:01

Pieredze...pirms pāris gadiem neko nemākot palūdza atjaunot kādreizējo zirgu stalli. Sākumā gāja kā gāja, bet beigās iemācījos samūret izdrupušās sienas tā, ka nevar pateikt, ka atjaunots. Taču saimnieks neko negribēja īpaši darīt ar staļļa pamatiem. Tos atjaunoju minimāli, kad uzstāigi teicu, ka tur vajag pielikt roku. Akmeņus tāpēc domāju samūret mācētu. Galvenais tos pamatus atbilstošus izdomāt. Zemē liela auglīgā daļa, pēc tā māls ar smilti. Grūti pateikt.

Re: Laukakmeņu mūris
Autors: Nils777 ()
Datums: 01/04/2019 23:04

Un jautājums vai man šādai dekoratīvai sieniņai dārzā vajag kaut kādu atļauju?

Re: Laukakmeņu mūris
Autors: Nils777 ()
Datums: 21/05/2019 22:37

Ir pieejams aptuveni 1.5 tonna akmeņogles. Frakcija ļoti smalka. Principā 3mm - 5mm. Vai varu viņu sabērt bedrē kā pamatu? Un vai tas nebūs kaitīgi, ja dzīvoju tieši blakus

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **  ********  **     ** 
 ***   **  **        **     **  **        ***   *** 
 ****  **  **        **     **  **        **** **** 
 ** ** **  ******    *********  ******    ** *** ** 
 **  ****  **        **     **  **        **     ** 
 **   ***  **        **     **  **        **     ** 
 **    **  ********  **     **  **        **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727