UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Ekskavators
Datums: 29/06/2018 15:28

Man kaut kā šķiet, ka tev tas vienādojums velk no ceļa nost. Tu kalkulē provizoriskas racēju tāmes pieņemot ka viņi "tīrā darbā un peļņā" paņems 10K un pretī liec, ka tu to visu paveiksi viens ar mazu universāli tikai bišķi ilgāk.

Tevis visi aprakstītie darbi reāli ir viens nonstop darbs ar max lielu tehniku, pie kam vairākām vienībām - vai nu buldozers vai kāds cits transportētājs, tam nav nozīme, fakts ka tās tehnikas strādā tandēmā, viens to vien dara kā rok un otrais vai otrie to visu velk prom, jo apjoms ir labs. Kā to konkrētajā vietā paveikt ir cits jautājums, vai taisa kalnu, vai planē uz kādu ieplaku utt, bet tie kubi būs kaut kur jāliek. Tamdēļ ir domātas brigādes. Visos šajos darbos ekonomiskums slēpjas max ātri izdarīt un max maz attiecīgi maksāt par H. Tādi lieli gabaldarbi šādai formulai ir pateicīgi.

Cita lieta, ja tev būtu daudz sīki sadrumstaloti racieni mēneša un vairāk garumā, kurus nevar vienā rāvienā darīt un kurus var vienatnē drīt tas pat universālītis. Tad cita lieta, tad iespējams tāds triks ar tehnikas nopirkšanu atmaksājas, lai nav jāmaksā par dīkstāves h vai n-tās reizes jāsauc. Bet tik un tā var smuki ielidot - nopērc piemēram to savu daiktu ar pusmirušu sajūgu. Dricelējot tu nokauj to līdz galam un tad tu esi pie sasistas siles.

Es točna sev nečakarētu galvu un vairāk iegudītu darbu pie tā lai dīķis būtu pareizas formas un lai man būtu adekvāta racēju brigāde par nesaskrūvētu tāmi un samaksātu tik cik jāmaksā. Un visas tās andeles, remontus un operēšanu atstāt spečuku rokās. Ir arī no svara kur tās brigādes darbojas, jo nereti ir objekts, kurā tā tehnika stāv un tad viņi labprāt uz pāris dienām tuvējā apkārtē pahaltūrē. Man piemēram ļoti maz ceļa un grāvju rakšana izmaksāja, jo vīri netālu tīrīja Zemkopības ministrijai grāvjus.

Universāļus izsaukt vispār nav problēmu, viņi no tuvākās pilsēteles atbrauc svoim hodom un pa 25-30eur/h (man šķiet ka tāds bija pēdējais cipars ko maksāju) un nodara manis sarakstītos darbus.

Re: Ekskavators
Autors: kkk ()
Datums: 29/06/2018 15:34

Pie noteiktiem apstākļiem plānam nav ne vainas, bet pagaidām ir pārāk maz datu, lai spriestu konkrēti. Lietota tehnika ir laimes spēle un pārdot vienmēr ir grūtāk nekā nopirkt. Es šādās situācijās cenšos domāt un rēķināties, ka dabūšu 1/2-2/3 no paredzamās vērtības, tad viss ko izdodās dabūt pa virsu ir kā prēmija :).

Mācoties iztērētās degvielas daudzums ir apgriezti proporcionāls mācīšanās ātrumam - un to par tevi nevar zināt neviens. Vienkārši rakt ar ekskavatoru var iemācīties samērā ātri. Skaisti planēt - tā jau gandrīz kā māksla un to iegūst ar pieredzi strādājot ar konkrētu aparātu, bet pamatlietas - tur nolīdzināt zemes kaudzi, arī nav nekāda raķešzinātne.

Ir jāsaprot, ka no nosauktajiem darbiem, dīķis ir viens un viss pārējais pavisam kas cits. Dīķim tikai ar ekskavatoru nepietiks. Vajag vēl pašizgāzēju/damperi, bet to var arī nomāt, kaut vai mazo, bez vadītāja. Celtniecībā protams universālais ir ļoti labs - pamatiem, komunikācijām, aizbēršanām, pacelšanām, iekraušanām/izkraušanām, utt. Ir nenormāli forši, ja tāds ir pastāvīgi pa rokai, to saku no savas pieredzes. Rīgā gan savādāk - attālumi nav pārāk lieli, piedāvājums plašs, var elementāri dabūt traktoru kad vajag. Laukos atkal attālumi lieli, tādu universālo nav daudz, attiecīgi savējais stipri noder.

Pagaidām es ieteiktu tomēr meklēt kādu, kas to visu izdara :). Vajag vienoties par gabaldarbu, bet tā lai cipars ir pamatots ar kautkādām izmaksām, nevis vienkārši - 15k un viss. Tad vismaz var pakaulēties, kautkā jēdzīgāk salīdzināt dažādus piedāvājumus. Un galvenais - pēc iespējas detalizētāks darba uzdevums - topogrāfijas, rasējumi, shēmas, lai ir pēc tam uz ko atsaukties un ieturēt piķi, ja kāds idiots nestrādā kā vajag.

Re: Ekskavators
Autors: Pt ()
Datums: 29/06/2018 19:33

Un pēc pieredzes - visu laiku jābūt klāt. Stundas jāpieraksta, kad sāk, kad beidz. Labāk foto uzņemt. Pēc tam beigās var smuki visu saskaitīt un ja strīdi, tad lūk, sākāt 8:30 nevis 8. Pusstunda var būt arī 20 eiro un vairāk. Un skatities kā efektīvāk strādāt, jo var rakt, pēc tam pārrakt. Tad braukt apkārt un atkal vilkt garumā...
Bet man liekas vislielākā problēma tagad ir sarunāt kādu, jo pavasarī bija jau līdz vasaras vidum aizņemti...

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **   *******   ********         ** 
       **   **   **   **     **  **     **        ** 
       **    ** **           **  **     **        ** 
       **     ***      *******   ********         ** 
 **    **    ** **           **  **         **    ** 
 **    **   **   **   **     **  **         **    ** 
  ******   **     **   *******   **          ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727