UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ekskavators
Datums: 28/06/2018 21:37

Saļara ja nav subidēta, tad maksā tik cik tankā un tērē zupu šie aparāti labi, tāpēc stundām ir nozīme.

Re: Ekskavators
Autors: kkk ()
Datums: 28/06/2018 22:32

Te nav skaidrs pat aptuvenais budžets, varbūt uzreiz jāsūta aukstu dvieli pielikt pie galvas un samazināt ambīcijas :).

Man ir case 10t universālais - ar vienādiem riteņiem, abiem stūrējošiem tiltiem - no minētajiem - tipa 4cx. Pagājušogad arī paplašināju dīķīti, rēķinu kautkur 800-1000m3 grunts izraku. Tā kā damperi nomāju, tad raku nežāvējot, kādas 4 dienas, grunti vedu ~200m attālumā. Grunts diezgan smaga, daļa akmeņains māls, kauss salīdzinoši liels - 90cm. Daļa grunts aizgāja aizberot citu dīķi, daļu arī līdzināju. Pēc tam vēl kādu dienu vai 2 līdzināju malas, to grunti pats izvadāju - tā nočakarējos, jo tajā brīdī nebija pieejams planējamais kauss.

Ja grunts kautkur jāved, tad tikai universālais ir garām - piemēram, 4000m2 dīķis, teiksim, vidēji 2m dziļumā - 8000m3 grunts. Ar frontālā ~1m3 kausu tev jābrauc 8000 reizes. Ja attālums ir 100m, tad tev jānobrauc 8000*200m=1600km. Pat ja tu dabūtu vidējo ātrumu kādi 5km/h, tad izvadāšana vien aizņems 320 stundas. Pie kādiem 10l/h tie būs gandrīz 4k eur tikai degvielā, izvadājot grunti. Un ar universālo rakt dīķi vispār ir čakars - jo izbērt var tikai uz sānu, attiecīgi baigo kaudzi tu nemaz nevari tā vienkārši izrakt, ir jāparok, kaudze jānovāc, utt. Nē nu var jau, ja ir iekšās čakarēties n-tos gadus, bet dīķi ilgi rakt var būt sarežģīti, ja ūdens krājas, tad pastāvīgi jāpumpē.

Lai nopirktu tādu braucamu universālo, reāli jārēķinās ar _vismaz_ 25k eirīšu, labāk jau 30k. Nopirksi lētāk - to pašu saliksi remontos iekšā. Ja ar tehniku un remontiem uz jūs, tad vajag pēc iegādes maksimāli visu savest kārtībā pirms nogādāšanas uz objektu.

Remonti kā vēlies - vari saukt pie sevis, vari dzīt uz remontu, ja ir braucams. Protams jo tuvāk Rīgai, jo labāk. Vadāt uz treilera dārgi, rupji 1eur/km, jāapmaksā abi virzieni. Dārgi, ja nav kautkāda pazīšanās.

Uz tehnisko arī vari pasaukt inspektoru, lai atbrauc uz vietas. Bet ja traktors dzīvo pa tavu īpašumu, tad uz tehnisko var neiespringt.

Re: Ekskavators
Autors: beta ()
Datums: 28/06/2018 22:55

Ja tu gribi izrakt 4000 m2 dīķi, tad vai nu tev ir pietiekoši nauda un normāli pelni vai neapzinies izmaksas. Un ja nauda ir pietiekoši, tad prātīgāk ir darīt to darbu, kur šo naudu var nopelnīt nevis eksperimentēt.

4000 m2 nav maziņa peļķīte ar kuru spēlēties un trenēties. Ņem profesionālus ar lielo ekskavatoru un buldozeru.

Re: Ekskavators
Autors: Traktorists ()
Datums: 29/06/2018 02:29

Nu, nemelošu, ka nosauktās remontu summas un pieņēmums, ka pasākums vispār sākas 25k, nedaudz...pārsteidza... Ok, detaļas lielas, utt., bet sūknis 1500 un ok, pats ekskavators ne pats lētākais pa 5k, bet nu vismaz ap 15k bija ideja... Arī minētie grunts vadāšanas cipari ir iespaidīgi!
Tai pat laikā, no tiem 8000m3 reāli jāpārvieto būs maksimums trešdaļa, lielākā daļa ies praktiski turpat blakus uz ceļa
un 100m ir lielākais iespējamais attālums dažas reizes pārsvarā daži desmiti varbūt...
Bet rodas jautājums, ja ne uz lielu apjomu ņemt, tad uz mazu jau nu noteikti nē!?
Kā arī, tad cik, jūsuprāt būtu jāņem par šādu darbu, ja reiz beigās tomēr lētāk paņemt "profesionāļus"?
Man ir sauktas cenas no 10k līdz pat 25k! Visi sola apmēram divās vai trīs nedēļās izdarīt. Pat, ja pieņemam 30 dienas, ar vismaz 2 tehnikas vienībām, katra 300 eiro dienā, tie ir 18k... Abas strādā 8h dienā, visu laiku iet 10l/h, kopā līdz 5000 l degviela, kas rezultātā būtu, pieņemsim, ap 6k. Lai kas tur vēl vajadzīgs, bet jebkurā variantā ap 10k es atdodu par darbu un tehniku, kas neliekas maz un liek apsvērt iegādi, jo tik lielu summu amortizācijā diez vai nolietošu, pirms pārdošanas...
Pēc šī brīža droši var turpināt ar auksto dvieli, ja kaut kur milzīgas kļūdas! :)

Re: Ekskavators
Autors: binary ()
Datums: 29/06/2018 07:55

Traktorists Wrote:
-------------------------------------------------------
> Kā arī, kā tiek
> apgādāts ar degvielu? Pikaps ar plastmasas kubu
> aizmugurē?

Es ar traktoriem uz "jūs", bet ir gadījies palīdzēt sievastēvam saliet degvielu traktorā - saimniecībā kaut kur stāv lielā muca ar degvielu, to aizgādā līdz traktoram (vai traktoru līdz mucai), pēc tam ar rokas sūkni pārsūknē bākā. Sūknis apmēram šāds:
[www.hypershop.lv]
Kā dabūt to degvielu mucā, tas jau katra paša ziņā.

Re: Ekskavators
Autors: Pt ()
Datums: 29/06/2018 09:22

Man viens nepraša centās izlīdzināt, pēc tam pašam vien bija jāstrādā. No malas likās tik vienkārši, bet realitātē profesionalitāte nosaka ātrumu un kvalitāti. Respektīvi mūsu naudu. Pēc iespējas lielāku ekskavatoru, uzreiz auto kurš ved prom vai buldozeru. Uztaisi aptauju vairākiem, vienojies par gala cenu un uz priekšu

Re: Ekskavators
Autors: arre ()
Datums: 29/06/2018 09:31

Te nesen dabūju Jumzu pa brīvu uz dažām dienām - tikai degviela jālej. Dažādi sīki darbiņi - jānoplanē pagalms, jānorok un jāpārstumj daži pauguri. Saucu talkā radinieku - bezmaksas ekskavatoristu. Viņš kolhoza laikā uz Jumzas 10 gadus nošancējis, turklāt nonstopā, pa dienu kolhozā nakti haltūras - kundēm pagrabi utt. Tak piša bija uz 2 pilnām dienām un degvielas rēķins, ak tu tētīt!. Ar planēšanu viņam iet grūti - pagalms liels, vietām ne pārāk vieglas konfigurācijas un gribējās, lai ir smuki taisns. Jaudas tai Jumzai maz un slikti pārredzama lāpsta, hidraulika ne īpaši precīza. ar pauguru rakšanu vispār jobatrons. Tur vajag transportu, kur iekraut un aizvest. Baidos, ka dīķi ar tādu neizrakt.
Man čoms izraka lielu dīķi - nopirka veco kāpurķēžu traktoru ar lielo lāpstu. VID izsolē dabūja lētu dīzeļdegvielu - tam monstram jādod ēst bez apstājas. lai izraktu dīķi bija papildus vajadzīgs vēl ekskavators.

Re: Ekskavators
Autors: kkk ()
Datums: 29/06/2018 10:13

Normāls universālais ap 15k - aizmirsti. Tur tu vari dabūt lūžņu kaudzi vai kautkādu vēsturi, kas noteikti nepavilks apjomu vai arī izstieps to bezgalīgos termiņos. Par tādu summu varbūt kautkas no miniekskavatoriem. Jumzis protams ir galīgi garām.

Man šķiet tu arī nestādies priekšā darbu ar šādu tehniku - "reāli jāpārvieto būs maksimums trešdaļa". 4000m2 dīķis, piemēram forma 40x100. Universālajam ar teleskopu sniedzamība zemes virsmas līmenī ~5m, tātad ja tu vari veidot uzbērumu uzreiz blakus dīķim, vienā gājienā tu vari izrakt "grāvi" aptuveni 3-5m platumā, atkarībā no iecerētā dziļuma un samest zemi blakām. Tie ir 3m no 40! Viss pārējais būs jāpārvieto - vai nu jāpārmētā vai jāvadā. Pārmētāt ar universālo nav nekāda prieka, tas nav kā ar kāpurnieku - uzbrauc kaudzē un tik grozies.

Citos darbos universālais būtu ok, ja tie tīrāmie grāvji nav monstrāli dziļi. Bet es tāpat "piemājas saimniecībai" apsvērtu nelielu pilnapgrieziena kāpurnieku 5-10t. Trūkumi - nevar lielus gabalus braukt pats, nevar darīt visu to, ko universālais dara ar frontālo - līdzināšanas garos gājienos, nelielas pārvadāšanas, izvadāšanas. Ar minīti stipri vairāk jāpiedomā pie darba organizācijas, bet arī ļoti daudz var izdarīt būvniecībā, līdzināšanā, utt. Bonuss - varbūt kautko var atrast arī pie 15k. Un tad var vēl paņemt kādu nedārgu pašizgāzēju.

Re: Ekskavators
Autors: jtdesign ()
Datums: 29/06/2018 13:36

Tā jau viņš ir, kapeiku nekrāsi, pie rubļa netiksi. Tas par tehnikas, ne pakalpojuma pirkšanu.

Lieliski, ka augstāk reāli domājoši cilvēki komentējuši un pat tie ar domu, ka pērk lietotu un pašiem rokas piekabinātas pareizajā vietā. Reāli pašam nepieciešamo tehniku uz šādu sīku (attiecībā pret vajadzīgo tehniku) nevar atpelnīt nekad, ja nu vien pēc darbu veikšanas laižot peļņā režīmā 24/7. Atbilstošā tehnika, ja ekskavators + buldozers, maksās drīzāk visus 150k un nav teikts, ka par šo summu sanāks jauna.

No darbu veikšanas viedokļa - šādu izmēru (apmēram 60x67 m) var paveikt ar buldozeru un ekskavators nemaz nav nepieciešams, bet jāskatās konkrētos apstākļus. Tiesa, tādas klases buldozers jauns var būt virs tiem 150k.

Radiniekam ir šāda mini un ap-vidējā tehnika un savi treileri pārvadāšanai un ir sapratne, cik tās ekspluatācija izmaksā (brīžam ir lētāk uzreiz citu lietotu pirkt, ne esošo remontēt). Taču ar viņa tehniku šādu dīķi neizrakt, vai nu vispār vai vismaz saprātīgos termiņos.

Re: Ekskavators
Autors: Traktorists ()
Datums: 29/06/2018 14:11

Šajā gadījumā buldozers nelīdzēs. Dīķim ir "nots" forma, ar apmēram 20 līdz 30 m platu un ap 80m garu "kāju" un galā ovāls, platākajā vietā ap 40m aptuveni... Apkārt teritorija līdz grāvjiem vairs nav tik daudz, lai ar buldozeru forši strādātu un diezgan strauji nāks ūdens, kas arī nepalīdz buldozera variantā. Ok, ir skaidrs, ka Jumzis tas nebūs un arī 15k budžets ir par īsu tehnikai, par to paldies par acu atvēršanu!
Nav jau plāns tehniku pilnībā "atpelnīt" ar šo vienas teritorijas projektu, bet vai tiešām amortizācijā uz to pasākumu aizies 10k+, lai pēc tam pārdodot joprojām nebūtu izdevīgāk pašam strādāt? Laikam lielākais jautājums, cik papildus degvielu nāksies iztērēt mācoties, kas arī samazinātu to atšķirību, bet gribas domāt, ka jebkurā gadījumā ne tikai apmaksāju tehniku, bet arī algas un šajā gadījumā liekas gandrīz pretēji loģikai, ka nav iespējams ietaupīt, ja galvenais faktors - laiks - ir... Laikam vien jāturpina apzvanīt visus pēc kārtas, kamēr iedod labāko cenu pēc gabaldarba aprēķina, bez apmaksātām pīpēšanas stundām!?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********  ********   **     ** 
 **     **     **     **        **     **  **     ** 
 **     **     **     **        **     **  **     ** 
 ********      **     ******    **     **  **     ** 
 **            **     **        **     **   **   **  
 **            **     **        **     **    ** **   
 **            **     ********  ********      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727