UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Skaidbetona māja
Autors: Švāģeris ()
Datums: 29/05/2018 13:43

Vēl varbūt šāds variants ar plēvi?:

Pie lāseņa līp visas lentas. Grūtības ar vati. Var ar Gerband outside DM tape (386), 100mm. Ja neapmierina pielipšana pie vates, apakšā zem lentes apstrādā ar praimeri uz akrila bāzes,

Re: Skaidbetona māja
Datums: 30/05/2018 09:05

Tiņa ieteiktais variants ir pats ilgtspējīgākais un pareizākais - jauns lāsenis ar uzlocītu malu piestiprināts pie karkasa un noteci pāri cokolam. Veco lāseni var arī izņemt ārā.

Kāds ir fasādes plāns? Es vienkārši atkal aģitēju šajā gadōijumā par ekovati un kokšķiedru, nevis vates loksnēm un plēvēm.

Apakšdaļā statņiem es tomēr liktu norobežojumu izolācijai, lai sanāk kaste ar 4 malām, nevis kā ir tagad - tikai ar divām malām. Reāli pa to apakšu līdīs visādi mūdži un bojās vati.

Re: Skaidbetona māja
Autors: Švāģeris ()
Datums: 30/05/2018 10:00

Fasādes plāns jau notiek, ir sapirkta un jau tiek klāta vate loksnēs 10cm, pēc tam vēl 5cm.
Tur jau vilciens aizgājis, tāpēc zinot, ka katram variantam savi +/- baigi vairs negribu par to domāt, jau tā galva kā nebūvniekam kūp no visiem šiem risinājumiem un variantiem, kur katram + savs -.

Starp citu Vilni, noārdīju to ķieģeļu sienu, kā kaut kad iepriekš šeit forumā diskutējām par tiem variantiem vecām mājām ar starpu starp māju un ķieģeli. Neteiktu, ka tas bija tāds "pīpējot vien", darbs diezgan, un vēl visādi konteineri vajadzīgi utml, bet nu tagad tiešām prieks, ka tieku klāt "īstajai" mājai un var visu izdarīt kā nākas.

Apšuvums būs no vagonkas, apakša kur ventilēsies un visādi mūdži varētu ielīst būs preteinsektu siets. Arī pretgrauzēju "ķemme".

Pie reizes varbūt tad varu uzjautāt tādu it kā nebūtisku un sīku jautājumu, bet kas tomēr man neliek mieru.
Aiz fasādes siltinājuma būs pretvēja plēve, prasīju Eltete, viņi ieteica vispār likt Tyvek Soft, vai tā kā no jumta darbiem palicis rullis ar Tyvek Solid difūzijas membrānu, tad likt to + piepirkt vēl klāt to Tyvek Solid difūzeni.
Un atkārtojoties, kā nebūvniekam lasot par materiāliem, es vairs īsti nesaprotu kāda atšķirība starp difūzijas membrānu un pretvēja plēvi - abas no vienas puses laiž tvaiku, no otras puses aiztur mitrumu un vēju. Difūzijas mebrānas varētu būt vienīgi stingrākas/stiprākas. Bet tā savādāk ir kāda atšķirība starp pretvēja plēvi un difūzijas membrānu? Un tad tiešām pretvēja plēves vietā varu mierīgi likt difūzijas membrānu?

Re: Skaidbetona māja
Autors: Švāģeris ()
Datums: 31/05/2018 09:36

Par to pretvēja plēvi vs difūzijas membrānu nevienam nebūs komentāra/informācijas?

Re: Skaidbetona māja
Autors: bobo ()
Datums: 31/05/2018 10:12

Lasi instrukciju un pašam būs skaidrs ! Elpojoša difūzmembrāna ar mikrospraugām. Apvieno vairāku plēvju īpašības: pasargā siltumizolāciju un koka konstrukcijas no ūdens un nodrošina ātru mitruma izkļūšanu no jumta konstrukciju daļām. Izmanto slīpajos siltinātajos jumtos un sienās kā pretvēja un hidroizolācijas plēvi, klājot pie vates. Klāj ar uzrakstiem uz āru, balto pusi liekot pie vates, pārlaidumus salīmējot ar Tyvek Tape. Jumtos ar mazu slīpumu naglu vietas ieteicams izolēt ar Tyvek Nail Tape. Izcelsmes valsts: Luksemburga.

Re: Skaidbetona māja
Autors: Švāģeris ()
Datums: 31/05/2018 11:21

Jā, to jau lasīju, bet ieej tajā pašā @#$%& pie vējplēvem, arī būs tas pats teksts, pat nosaukumā rakstīts difūzijas plēve (vējplēve):

TYVEK HouseWrap Difūzplēve (pretvēja plēve) ar mikrospraugām
Difūzplēve ar mikrospraugām. Izmanto slīpo siltināto jumtu un sienu konstrukcijās kā īpaši kvalitatīvu pretvēja izolāciju ar ļoti augstu ūdens tvaiku caurlaidību. īpaši ieteicama siltinātajās koka konstrukcijās. Klāj no ārpuses cieši klāt pie siltumizolācijas materiāla, veidojot 10-15 cm pārlaidumus, kurus līmē ar Tyvek Tape. 50 gadu ilgmūžības garantija. Klāj ar uzrakstiem uz āru. Izcelsmes valsts: Luksemburga.

Re: Skaidbetona māja
Autors: Švāģeris ()
Datums: 31/05/2018 11:21

Abām viens un tas pats: aiztur mitrumu un vēju, laiž cauri tvaiku. Kur atšķirība?

Re: Skaidbetona māja
Autors: Harijs13 ()
Datums: 01/06/2018 08:57

Ja nav atšķirības, kādēļ maksāt vairāk, ja var nemaksāt? :) Brīvdabas muzejā ir mājas 200 gadu vecas, tad vēl pat papīrs bija lielā cenā.

Re: Skaidbetona māja
Autors: apk ()
Datums: 03/06/2018 16:13

Pagājušo gadu tika siltināta skaidbetona māja ar 100mm paroc fasādes vati, līdzenās sienas bija elementāri, sienās gan tika dzīti paši garākie plastmasas dībeļi 260mm garumā. Viena siena bija izteikti greiza. Nācās uz pielietajiem iztaisnotajiem pamatiem likt 50x50mm brusiņas, apakšā distancers ar dībeli, pa vidu distacers, augšā brusiņa pieskrūvēta pie baļķa ar koka skrūvi, aizpildīja ar mīksto vati, bet fasādes vati skrūvēja uz brusiņām. Ziemu izturēja, siena, kura ar brusiņām ir plaisas, katrā sienas galā pa plaisai pie pamatiem ap 30 cm garumā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **        **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **        **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **        **  **     **  **     ** 
  **   **    **   **   **    **   **   **   **     ** 
   ** **      ** **    **    **    ** **    **     ** 
    ***        ***      ******      ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727