UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Slīpā jumta problēma
Autors: Eisis ()
Datums: 27/01/2018 22:35

Sveiki

Man ir mājai milzīga problēma, kas brīžiem atduras pat līdz domai māju pārdot, tāpēc vēlos pajautāt jums speciālistiem, varbūt ir kādas idejas vai risinājumi.

Tātad
Mansarda tipa istabas (jumta izbūve). Spāres augstums 125mm. Siltinājums slīpajā jumta daļā tikai 100mm. Vairāk vietas tur nav.

100mm siltinājums, protams neatbilstošs. Palielināt telpu uz iekšpuses iespēju vienkārši nedrīkst, jo jau šobrīd visas istabiņas un māj ir tādā mini variantā. Vēl zaudēt min.20 cm, vai pat noteikti vairāk, nevaru atļauties.

Ok, var jau noņemt jumtu, pacelt spāres, nosiltināt, likt atpakaļ to pašu bleķi. Bet jumts ir labs (nav jauns, bet Rukki skārda), un kopsakarībā ar to, ka mājai jau tā jājauc nost ķieģeļu apdare, jāsiltina, jāliek jauni logi, jālauž betona grīdas – tās jāsiltina, un vēl, protams, citi darbi – brīžiem liekas, tiešām varbūt tirgot nost un pirkt zemi, celt no jauna (šo nopirktu jau gatavu, un tāpēc tāds gemorojs).

Bet nu varbūt ir kāda ideja? Varbūt kāds supermateriāls ko tajos 10cm iestrādāt? (jumta daļā vieta ir, bet problēma slīpajā daļā, kas diemžēl ir lielākā mājas daļa).

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: Aldiss ()
Datums: 27/01/2018 23:31

Slēgto poru poliuretāns ir daudz efektīvāks par vati, 10cm nav pietiekoši, bet iztikt var.

Ja tik daudz kas plēšams un laužams tad vēl var apdomāt iespēju pacelt visu jumta kostrukciju uz augšu;ja spāres stiprinātas pie mūrlatas, to atdala no sienas un ar daudziem domkratiem paceļ kopā ar visu jumtu.

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: specs ()
Datums: 28/01/2018 09:11

Ja māja gluži neatrodas jūras krastā, vai kādā citā izcilā vietā, tad kalkulators ir tavs sabiedrotais, lai saprastu kā rīkoties - pārbūvēt vai pārdot. Pat saliekot vates, grīdas utt, tāpat galā iegūsi tikai kompromisa variantu.

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: Eisis ()
Datums: 28/01/2018 20:51

Bez pārdevēju pašreklāmām neizdodas ko jēdzīgu atrast par to slēgto poru poliuretānu. Tas nav kaitīgs veselībai vai kā tml?

Un kādi būs mani zaudējumi, ar šādu nepietiekami nosiltinātu jumtu (vairākus gadus)? Ja viss pārējais siltināts, tad sanāks, ka pa jumta slīpo daļu aizplūdīs siltais gaiss? T.i., būs silti, bet nebūs mazāki apkures (gāzes) rēķini? Bet siltumu kā tādu es varēšu panākt?
Kā jau minēju - priekšā daudz izdevumu un kapitālremontu, bet kad visu to izdarītu, tad sāktu krāt naudu arī jumta maiņai, un tad jau pie reizes varētu celt spāres un adekvāti nosiltināt. Bet nu līdz tma var arī visi 10 gadi aiziet.

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: rbm ()
Datums: 28/01/2018 21:55

No kosmisko tehnoloģiju tēmas var skatīties aerogēla virzienā - 4 reizes plānāks kā vate un tas pats efekts, tiesa cena kādas 8-10reizes lielāka un spec iestrāde :D
Vispār neapskaužams risinājums kur izskatās ka prasās pēc aprēķina ja veic renovāciju un pārsiltināšanu tad pēc cik gadiem atmaksāsies. Iespējams ka periods ir tik daudz gadi ka izdevīgāk neko nedarīt.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: Eisis ()
Datums: 28/01/2018 22:42

Viens ir izdevīgums, kas renovējamām mājām, vispār ir tricky jautājums, bet manā gadījumā vairāk pat ir vēlme - lai ir silti un ir komfortabli dzīvot. Šobrīd tā galīgi nav, lai gan šoziem pat kārtīgi mīnusi nav bijuši.

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: kkk ()
Datums: 29/01/2018 10:15

Tieši kādas šobrīd ir problēmas un kas neapmierina? Respektīvi - kam jāmainās, lai būtu "komfortabli un silti". Te izskatās prasās pēc kārtīga aprēķina kā ar minimāliem līdzekļiem iegūt maksimālo efektu un varbūt fasāde/grīda/logi ir jāatliek un jāspiež uz jumtu. Pie šī gan var piebilst, ka klasiski labi siltināto jumtu, bet sūdīgo fasāžu un logu problēma ir, ka mansardā ir nežēlīgs karstums, jo kurināts tiek pamatīgi, jo lejā tāpat vēsi, bet siltums ceļās uz augšu nu un tad augšā ir riktīga pirts.

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: Eisis ()
Datums: 29/01/2018 10:57

Šobrīd problēma, ka neskatoties, ka gāzes apkurei uzstādījums ir 21* (kad mājā atrodas cilvēki), tad tomēr pēc sajūtām ir auksti. Pieliekot roku pie sienas – var just aukstumu, ap logiem un uz to rāmjiem ir liels aukstums (logi 20 gadus veci Rehau divstikli, bet acīmredzot slikti iestrādāti). Tad kad pāris nedēļas bija tie lielie vēji, gāzes katls nespēja tikt vairāk par 19.5*. Tā vēlme ir it kā vienkārša, bet tai pat laikā nezinu kā to noformulet, it sevišķi, jūsu kā speciālistu terminoloģijā, vienkāršā valodā: lai mājā ir silti, nu ne jau tik utopiski, ka šortiņos un krekliņā, kas izceļ lielisko alus vēderu, bet nu tā lai visu laiku nav tāda aukstuma sajūta, lai bērniem brīžiem nav aukstas rokas, lai neizliedz viņiem spēlēties guļot uz grīdas, jo tā ir auksta u.tml.

Kā nespeciālistam, plāns bija (šobrīd jau ir siltumizolēti pamati/cokols), mainīt fasādi, siltināt, mainīt grīdas tās siltumizolēt (+ vannas istaba un 1.stāva halle – likt arī siltās grīdas). Pēc šiem darbiem domājot, ka būs silti, tikai apkures rēķins nebūs baigi zemāks (jo siltais gaiss aizplūdīs pa slīpo jumtu). Un tad sakrājot naudu (paies vairāki gadi), mainīt jumtu paceļot spāres, un tad atbilstoši siltumizolēt. Ā, nu vēl arī kaut kad būtu jāmaina radiatori, tagad ir 11, kas vairs nav mūsdienām atbilstoši.

Lielākais rēķins par gāzi ir nedaudz virs 100 EUR (tajā cenā gan ir arī siltais ūdens), nav daudz, bet arī māja nav liela, apmēram 150 m2, tai skaitā otrā stāva jumta izbūve (slīpie griesti). Bet kā jau teicu, galvenais būtu nevis 40 EUR rēķins, bet lai ir silti.

Dažas piezīmes no termogrāfijas:
Jumtam – vietām nevienmērīgs sadalījums
Termiskais tilts sienu un grīdas pārseguma salaiduma vietā. temperatūras pazeminājums sienu salaiduma mezglā.
Jumta termogramma. Termogramma nevar noteikt jumta konstrukcijas energoefektivitāti (termisko pretestību), bet temperatūras sadalījums uz konstrukcijas neliecina par būtiskiem bojājumiem (izņemot atsevišķas vietas).
Novērojams nekvalitatīvi iestrādāts logs. Noteiktā temperatūra loga un sienu salaiduma vietā. Temperatūras pazeminājums loga rāmī.

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: kkk ()
Datums: 29/01/2018 11:13

Un kāda ir sienu konstrukcija? Būtu jāveido neliels energoefektivitātes aprēķina modelis, kur ņemta vērā sienu/logu/grīdu/pārsegumu platība un siltumpretestība (kautvai stipri pietuvināta) un pēc tā tad arī noteiksi darbību, kura nesīs vislielāko efektu.

Re: Slīpā jumta problēma
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 29/01/2018 11:23

Uzskatu, ka šajā gadījumā būtu jāsāk ar fasādes siltināsanu, jo tomēr tas ir tas lielākais laukums, kur pazūd siltums. Nākošais solis grīdas siltināšana 1.stāvā (tas noteikti būtiski paaugstinās komforta sajūtu). Un pēc tam pašās beigās pēc tiem gadiem 10 vai vairāk nopietni ķerties klāt jumta konstrukcijai.
Jā, protams var vēlēties mazāk, bet 100 EUR gāzes rēķins par 150m2 māju ar karsto ūdeni, uzskatu ka nav kritiski.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **        ********  **     **  ******** 
  **  **   **        **        **     **  **       
   ****    **        **        **     **  **       
    **     **        ******    **     **  ******   
    **     **        **         **   **   **       
    **     **        **          ** **    **       
    **     ********  ********     ***     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727