UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 5
Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Autors: specs ()
Datums: 24/01/2018 12:58

Papildinot iepriekš rakstīto, mājas pamata konstrukcija no gāzbetona, ārpuse no silikāta ķieģeļa, sprauga aizpūsta ar hk 35. Spriežot pēc kurināmā ietaupījuma un mājas siltuminerces, pīrāgs tiešām darbojas. Par mitrumu spraugā var diskutēt, bet no savas puses šo risku minimizēju, izvēloties hk35 un vati, kas paši par sevi ir elpojoši, kā arī taisnība par to, ka apstākļi šajā spraugā, dēļ siltinājuma, ir radikāli mainījušies.

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Datums: 24/01/2018 14:36

Mūsu klimatiskajos apstākļos mitrums parasti migrē no iekštelpām uz āru, tāpēc Materiālu ar vislielāko tvaika pretestību izmanto iekštelpā un mazāku tvaika pretestību ārpusē, jo tad mitrumam ir iespēja izžūt nevis akumulēties kaut kur sienā.

1) bumbiņas spraugā tu ieber lai apturētu gaisa kustību, tā ir siltināšanas būtība - ventilācija tur vairs nav,
2) jā iekštelpu mitrums, kurš var būt pat diezgan daudz litri pat bez dušas un mazgāšanas mašīnas, mitrums visticamāk izleks uz ķieģeļu sienas, ja tas notiks strauji, tad viņš var notecēt lejā un tālāk pa pamatu var nokļūt uz skaidbetona apakšas, kura ir problemātiska vieta no izžūšanas viedokļa.
3) pie 5 cm ārējās izolācijas ķieģelis pie nepārāk zemas t var būt kondensāta avots.

Nu nav pēc fizikas labs tas ķieģelis tur.

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Autors: zinatajs ()
Datums: 24/01/2018 18:46

Vilni!!!!! Ķieģelis tur ir tas labākais kas var būt. Mūsu klimata apstākļos nav nekā labāka par ventilējamu fasādi. Mitrumu un siltumu ir ļoti elementāri aprēķināt, tā kā fantazēt nevajag. Aptuveni 50 procentu siltuma iziet caur skursteni, ventilācijas, varbūt ir jēga padomāt par to?

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Autors: Hmm ()
Datums: 24/01/2018 19:03

zinataj, tad lūdzu aprēķinus galdā, tāpat kā to par 50%

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Autors: zinatajs ()
Datums: 24/01/2018 19:12

Nav problēmu, griezies pie mums UPB birojā pie inženieriem un visu pamatosim ar aprēķiniem un ne tikai

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Autors: Hmm ()
Datums: 24/01/2018 19:32

Tikko bija elementāri aprēķini, tagad jau jāgriežas pie inženieriem :) Skaidrs ka būs atrunas un murmulēšanās un aprēķinu nebūs kaut piesolīs vienu aliņu.

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Autors: ETT ()
Datums: 24/01/2018 20:10

Iz interneta senajām dzīlēm-
"~70% no visa Latvijas dzīvojamā fonda - tipveida daudzdzīvokļu ēkās, kas celtas laika periodā no 1944.-1993.gadam.
- vidējais apkures siltumenerģijas patēriņš sezonā ir 166 kWh/m2
-līdz pat 60% no šī siltumenerģijas patēriņa apkurei tiek patērēta ventilācijai nepieciešamā pieplūdes
gaisa uzsildīšanai"
[www.liaa.gov.lv]

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Autors: Hmm ()
Datums: 24/01/2018 21:35

ETT, paldies, absolūta taisnība, vienā lapā ventilācijas sistēmu pārdevēja rāda, ka gaisa kvalitāte visur ir briesmīga, tātad ventilācija ir nepietiekama, nākamajā sarēķina cik siltumu patērētu, ja vēdinātu pēc normatīviem - tātad ventilācija ir ideāla un iegūst 60%.
Zvanu jau tagad viņiem!

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Autors: Švāģers ()
Datums: 25/01/2018 09:35

Vilnis_radio tu mani sāc dzīt depresijā. Kā nespeciālistam mani jau tā nomāc visi šie remontdarbi, un tagad vēl apmēram ka pusmāja jānojauc, lai to varētu nosiltināt un mājās beidzot būtu silts.

Tad sanāk, ka tas ķieģelis ir mitrumnecaurlaidīgs? Mitrums no iekštelpām netiks projām, jo priekšā pusķieģeļu siena? Bet tā taču ir arī šobrīd. Tagad arī ir skaidbetons, sprauga, pusķieģelis. Jā, es saprotu – spraugā izventilējas, bet ja priekšā ķieģelis un tam netiek cauri, tad tāpat sanāktu, ka tas mitrums ir tajā spraugā, t.i., tiek arī pret skaidbetona sienu.

Es vienkārši nesaprotu - tad skaidbetonu vispār nevar siltumizolēt, vai apmūrēt ar ķieģeli? Jo taču jebkādam sienu materiālam ārpusē ir siltinājums. Nu piem. ap māju (kaut vai to pašu skaidbetonu) vate, aiz vates dekoratīvās flīzes/ķieģeli, pusķieģelis vai kāds cits apdares materiāls. Tad jau sanāk, ka arī tad mitrums ejot prom no mājas paliktu vatē un mērcētu mājas pamatsienu, jo netiek pāri ķieģelim? Vai tad HK35 ir mazāk elpojošs kā vate? Saprastu, ja teiktu, ka liks ko neelpojošu: poliuretēna, termoputas, pucjika plāksnes. HK35 kā materiāls taču ir pilnībā absolūti elpojošas un bumbiņu starpā ir izteikta vieta gaisam. Bet ne jau vairs gaisam kas aizplūst prom. Nekustīgs gaiss taču ir labs siltumizolators jau pats par sevi (vai arī tas gaiss kustās, bet tikai ierobežotā, slēgtā telpā). Nekustīgā gaisā nekas neventilējas?

Re: Mājas siltināšana ar ko siltināt?
Datums: 25/01/2018 10:45

Sorry nav plāns dzīt depresijā.

Principā, ja nav baigā vīzija dzīvot tajā mājā 30 gadus un visu atjaunot baigi, tad gan jau var bērt ciet to spraugu un miers. Ja notiks nelaime, tad saremontēsi vai arī uzbūvēsi jaunu un mūsdienīgu māju.

Ķieģelis noteikti nav mitrumnecaurlaidīgs, bet ja no iekšas sienā mitrums var ieiet bez mazākas pretestības, tad tas mitrums tajā sienā akumulēsies līdz tas spēj kaut kā izventilēties ārā. Skatoties kas tev tur ir iekšpusē par apdari, tur vari tur likt kaut ko mazliet tvaika bremzējošu. Nu kaut kāda plēvi veidojoša krāsa kaut vai. Internetā ir kalkulatori lai izrēķinātu kā izskatās siena no mitruma un kondensāta - te forumā pārsvarā izmanto u-wert - saliek sienu kāda tā ir iecerēta un skatās cik labi tas ir.

Sienu siltināšanas princips jau ir visur vienāds - siena>siltinājums>ventilējama/neventilējama fasāde. Kā te tika minēts, LV apstākļos ventilējamā varētu būt labāka. Ja neventilējamā, tad ar relatīvi plānu apdari - apmetums. Tavas mājas gadījumā viss bija pareizi - siena un ventilējamā fasāde, taču problēma, ka sienas siltumspēja priekš mūsdienām par švaku.

Ja es būtu tavā vietā, tad tos ķieģelus es novāktu nost, pielīmētu fasādes vati, iznestu logus siltinājuma līmenī un uzvilktu apmetumu un smiki nokrāsotu. Tas būtu lētākais un tik tiešām silti bez čakara. Ķieģelu nojauksaņa noteikti nav grūts darbs, tāpat uzlīmēt vati un uzvilkt apmetumu. Ja tu pūt hk un vēl lipini virsū vati, tad vienīgā atšķirība ir ķieģeļu demontāža. Nu cik 2-3 dienas darba nojaukt? Finālā smuki nosiltināts objekts bez aukstumtiltiem logailās un pie cokola.

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **   ******   **    **  **    **  ********  
 **  **  **  **    **   **  **    **  **   **     ** 
 **  **  **  **          ****      ****    **     ** 
 **  **  **  **           **        **     **     ** 
 **  **  **  **           **        **     **     ** 
 **  **  **  **    **     **        **     **     ** 
  ***  ***    ******      **        **     ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727