UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Cīņa ar vārnām
Autors: Mx ()
Datums: 20/06/2017 09:32

Iesakiet vārnu "apkarošanas" veidus. Jau kuro gadu mājas jumts vasaras sākumā ir vārnu ģimenes apsēsts. Izklaides tiem sākas ap 5 no rīta, briesmīgi ņemas pa un ap skursteni, spēlē paslēpes (skraida apkārt skurstenim), plosa ēdienu (suņiem nočieptos kaulus) utt gulēt nav iespējams. Var iziet āra tos padzīt, bet pēc brīža ir atpakaļ. Šķiet, ka putni (vārnas) to vien gaida, kad kāds nāks "dusmoties", lai mācītu jaunajai paaudzei kas ir cilvēks. KO darīt? Māja ir pilsētā, šaut diez vai varēs.
dzeloņstieples ar "žiletēm" likt, ko vēl?

Re: Cīņa ar vārnām
Autors: Hmm ()
Datums: 20/06/2017 10:22

Var jau būt, ka pāris vietās izvietojot putniem traucējošos fiziskus šķēršļus viņi izvēlēsies citu vietu. Estētiskākas un efektivākas varētu būt tā saucamās "putnu radzes".
Ir pieejamas arī dažādas elektronikas ierīces kuras raida ultraskaņas signālus, cik dzirdēts ar laiku putni saprot, ka briesmu nav un vairs nebaidās.

Re: Cīņa ar vārnām
Autors: ints45 ()
Datums: 20/06/2017 10:27

esmu dzirdējis, ka zemnieki skābsiena rulonus no vārnu saknābāšanas sargā šādi - vienu beigtu vārnu piesien kārtī aiz kājas. Citas tad netuvojas

Re: Cīņa ar vārnām
Autors: arre ()
Datums: 20/06/2017 10:49

ints45 - tā jau ir klasika. Diemžēl, lai neuzglūnētu dzīvnieku draugu biedrība, tā darīt var atļauties tikai dziļos lauku rajonos, nevis pilsētā. Turklāt uz mājas jumta piesieta vārna diezko estētiski neizskatīsies.
Lai likvidētu vārnas vajag rīkoties kompleksi - visā rajonā jālikvidē barības bāze. Visām miskastēm vāki ciet, nekādas suņu un kaķu barošanas atklātā vietā, nekādu atkritumu tam neparedzētās vietās.

Re: Cīņa ar vārnām
Autors: ibm ()
Datums: 27/06/2017 09:00

arre, viss jau būtu skaisti, bet pamēģini īstenot savu aprakstīto rīcības plānu...

Tieši tāpēc es dārzā rīkojos, kā saka ints45: ar gaiseni nobliežu vienu eksemplāru, piesienu un pakaru gara mieta galā. 3-4 dienas ir miers, tad jāgādā nākamais eksemplārs :)

Jā, protams, dzīvo radību aizstāvji bļaus, ka tā un šitā. Bet vēlos uzjautāt: ja jums strazdu un vārnu bars vienkārši iznīcina gan ķiršus, gan zemenes, gan citas ogas, kuras, starp citu, audzējat savai iztikai un priekam, - tad ko, mierīgi noraudzīties? Ziniet, tik daudz mīlestības manī kaut kā nav :)

Nedzīvoju dziļos laukos, tepat vien Rīgas/Pierīgas robežās.

Re: Cīņa ar vārnām
Autors: arre ()
Datums: 27/06/2017 15:36

es i netaisos savu plānu īstenot, jo tas jāīsteno "pilsētas tēviem", tāpat kā deratizācija un tarakānu indēšana. civilizētās pilsētās tā dara.
Varu tikai padalīties ar sava čoma pieredzi. Viņš dzīvo kādā lielā Latvijas pilsētā un arī viņam bija piegriezušās tās vārnas. Tādēļ viņš nopirka gaiseni un pašaudīja. Tā neveiksmīgi sanāca, ka to šaudīšanos pamanīja viens zaļais kaimiņš, kurš vēl turklāt kaut kādas biedrības loceklis. Turklāt tieši to brīdi pamanīja, kad to vārnu noknieba. Tiem zaļajiem velliem ir baigā enerģija - viņi taisa trobeli, raksta sūdzības, protestē utt. Tā nu čoms vairāk nekā gadu staigāja pa policijām un iestādēm, bija arī bez tabu. Ķurķī protams neielika, bet sodu samaksāja un kreņķi lieli.

Re: Cīņa ar vārnām
Autors: ibm ()
Datums: 03/07/2017 13:28

Oho, neko jau sev...dēļ sūda vārnas šitāda ņemtne :(

Psc..



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **    **  **        ******** 
 **   **   **        ***   **  **        **       
 **  **    **        ****  **  **        **       
 *****     ******    ** ** **  **        ******   
 **  **    **        **  ****  **        **       
 **   **   **        **   ***  **        **       
 **    **  ********  **    **  ********  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727