UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Autors: binary ()
Datums: 03/04/2017 01:06

Vilnis_Radio, un ko darīt, ja uz piknika vietu dodas bieži, turklāt tā atrodas tālu? ;)
Kaimiņi sakrauj piekabē stabus, mietus, instrumentus un dodas izbraucienā gar zirgu aploku. "Nesamais" nav baisi smags, toties ir apjomīgs, tāpēc gluži rokās nest diez vai gribētos - tas 2 stundu darbu padarītu par 2 dienu darbu.
Man pašam piekabes diemžēl nav, tāpēc reizēs, kad nākas pa 5-10 % slīpumu ar ķerru stumt/vilkt zemi, prātā parādās visādas domas no sērijas "vajadzētu ka' tomēr uztaisīt kaut kādu piekabi". Nēnu nav jau tā, ka nevar to darbu paveikt ar rokām - var, tikai tas prasa vairāk laika, vairāk spēka, vairāk veselības. Nedomāju, ka traktoriņam būtu problēmas kaut 3x smagāku kravu uzvest.
Nav jau arī tās riepas gludas kā "sliki", kaut kāds protektors tomēr ir. Tik pat labi varētu apgalvot, ka ielas auto paredzētās riepas jau no rūpnīcas ir gludas - tas pat būtu tuvāk patiesībai. Nav jau arī viegli kā pūciņas - savi 250-300 kg savācas.

protuprotu, o jā, automātiskā kārba tiešām ir patīkama lietošanā…

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Autors: vārds ()
Datums: 03/04/2017 09:37

Man ir piekabe plaujamtraktoriņam. Husqvarnas oriģinālā. Esmu vilcis pilnu ar ķieģeļiem to (bez kaudzes :) ). Pavilkt var, uzsākt nelielā kalniņā ar tādu piekabi nevar, jāpiestumj kādam. Rati spolē. Pa līdzenu ceļu pilnu ar granti (ar bez kaudzes) arī nav problēmu vilkt. Traktoram 21Zs motors.
Pa sniegu neko nevar pavilkt, ķēdes jāliek bez variantiem. Varbūt drusku malciņu sausu skaldītu.

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Autors: JaanisO ()
Datums: 03/04/2017 22:12

Sveiki atkal.

Buroties cauri visam kas ir un iebraucot variaakos veikalos, shkjiet ka pirkshu sho

McCulloch M145-97T

2i nazhi, automaatiskaa aatrumkaarba - veikalaa teica, ka ar mehaanisko var sanaakt liels chakars un mociishanaas, nezinu vai taa ir... bet nu taa.
Ceru piepirkt klaat mulchoshanas daljas, savaaceejgrozs man nav requirementos, pietiek ja zaaliite smuki sakapaata paliek meesloshanai.

Sanaak gan daargaak nekaa cereeju, bet ja njem leetaak, tad jautaajums ir par eertiibaam... viens nazis, shauraaka pljaushana, mazaakas jaudas, mehaaniskie paarnesumi...

Bet varbuut es paaraak baltaam rocinjaam gribu tikt cauri?

Viens viekalnieks vispaar teica, njemt (laikam hondas) robotu, kas pac vizinaas pa maurinju, bet nu zinot elektroniku un softu, sanaaks ka visu laiku par apkopi buus jaapikjo un upgreidiem un hvz ko veel... Onka gan boreeja, ka uztureeshanaa taads traktoriitis buus daargaaks nekaa robots... nu shito es nemaaku izveerteet :( Kaa ir ar robotiem? Tie tak domaati vispaar ideaalam maurinjam tur nezinu - karalja daarzaa.

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Autors: binary ()
Datums: 03/04/2017 23:09

JaanisO, par mehānisko - cik ir lasīts, tad ātrumu pārslēgšana notiek apstājoties, pārslēdzot ātrumu, atsākot braukt. Mēģinājis neesmu, bet pēc tāda apraksta tiešām izskatās, ka "liels čakars un mocīšanās". Ar automātu tādā ziņā krietni ērtāk - cik stipri nospied pedāli, tik ātri arī brauc. Ļoti ērti gan pie šķēršļiem, gan apgriešanās, gan kuplākā (mainīgā) zālē.

Par mulcēšanu - nez vai tik smuki tur viss sakapāsies. Lai pastāsta tie, kas mulčē. Es sākumā mulčēju, pēcāk pārstāju - motoram bez mulčēšanas mazāka slodze. Ja nopļauto nesavāc, tad arī bez mulčēšanas mēslojums paliek - līdz nākamajai pļaujai viss nopļautais materiāls ir pazudis.

Par robotu - gribētos gan redzēt, kā viņš tiktu galā ar taviem >3000m²…

Traktoriņam uzturēšana (kamēr tas strādā) - regulāras eļļas maiņas (1x sezonā?), degviela, kustīgo punktu smērēšana, reizēm naži un siksnas (siksna varētu būt reizi sezonā?). Dārgākais, šķiet, sanāk degviela, bet nu roboti jau arī elektrību tērē.

P.S. Neesmu pret robotizētajiem pļāvējiem - man pašam tādu gribētos, tikai kopjamā platība ir virs hektāra, bet >10k par robotiem maksāt roka neceļas…

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Autors: vārds ()
Datums: 04/04/2017 10:04

Eļļas maiņa ir pēc motorstundām (kaut kur 50 bija). Es savējām nopirku pa kaut kādiem ~10 eur motorstundu skaitītāju Ķīnā. Kaut kur ap 75 stundu ir nobraukts pa trim sezonām. Eļļu mainīju pagājušogad, šogad varbūt pirms ziemas.
Siksna nodilst, ja naži ieķīlē un tiek pasvilināta. Man tā pāris reizes gadījies, kad kādu palielāku zaru biezā zālē ieķer. Tad nu tagad rezerves siksna ir nopirkta, bet kamēr vecā iet to netaisos mainīt.
Savācējgrozu var vēlāk piepirkt klāt. Es tādu paņēmu, jo tad rudenī lapas ērtāk savākt. Aizmugurē pieskrūvē elementu, uz kura uzkabina grozu un uzliekt tādu garu cauruli no tās vietas, kur zāli met laukā uz sānu.
Nekādas citas apkopes neesmu taisījis. Manam ir automātiskā kārba uz kloķi, kas vēl ērtāk par pedāli. Braucot nekas nav jādara, tik vien kā stūre jāgroza.

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Autors: binary ()
Datums: 04/04/2017 14:43

Par siksnu - ja vecā iet, tad, protams, nav jēgas mainīt. Ir gan lasīts, ka viņas diezgan regulāri plīstot. Man pašam pirmā siksna saplīsa, kad pulkstenī bija vien 17 stundas. Kaimiņam arī laiku pa laikam plīst. Bet nu mums nav glīti mauriņi - lauku teritorija, kur tai siksnai ir ko pastrādāt. Vietām pat 2 nedēļas veca zālīte sāk sagādāt zināmas problēmas, un reizēm tiek pļauts vēl retāk. Turklāt kaimiņš nepērk oriģinālās, bet 3x lētākas kaut kādas. Pats vēl neesmu izlēmis, pirkt oriģinālo par 40-50 eiro vai kaut kādu aftermarketu.

Par savācējgroziem runājot… Pētījis neesmu, jo man savācējgrozs nebija aktuāls, bet ir mazliet sanācis papļāpāt ar ex-kolēģi par šo. Pēc "pamatfunkcijas" ir divu veidu traktori - ar izmešanu uz sānu un ar savācējgrozu. Ja savācējgrozs ir standartā, tad naži griežas pretējos virzienos un izmet zāli uz aizmuguri - grozā. Ja standartā ir bez savācējgroza (ar izmešanu uz sānu), tad naži griežas vienā virzienā. Kāpēc tā? Kaut vai tāpēc, ka tā ir efektīvāk.

Ja savācējgrozu grib ar mērķi savākt pļāvumu, tad ir vērts painteresēties, vai "sānu izmetēja" gadījumā tā zāle tiešām tiek pilnvērtīgi savākta. Tīri intuitīvi šķiet, ka "sānu izmetējam" savākšana varētu būt mazāk efektīva. No otras puses - ja jau ražotāji tādu piedāvā un ja cilvēki tādu lieto, tad varētu būt pietiekami efektīvs.


vārds Wrote:
-------------------------------------------------------
> Manam ir
> automātiskā kārba uz kloķi, kas vēl ērtāk
> par pedāli. Braucot nekas nav jādara, tik vien
> kā stūre jāgroza.

Nez, man kaut kā pierasts, ka ar rokām stūrē, ar kāju gāzē - pilna kontrole jebkurā brīdī…
Kā notiek apgriešanās? Kas notiek pie kaut kādiem "slalomiem"? Var normāli gan izstūrēt ar abām(!) rokām, gan dinamiski mainīt ātrumu?
Kas notiek pie kaut kādiem negaidītiem šķēršļiem (nu mazums, ieraugi, ka pusmetru-metru priekšā ir pērn iestādītais ogu krūms)?
Ir redzēti arī varianti ar kruīza kontroli, bet nu tā jau ir vēl nākamā cenu kategorija…

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Autors: binary ()
Datums: 04/04/2017 15:55

Tā starp citu, boot.lv forumā viens atdod(!!!) zāles pļāvēju ar bojātu motoru. Pateicis vien, ka kaut kāda Stiga ar 13.5 Zs.

[boot.ritakafija.lv]

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Datums: 04/04/2017 18:47

Katrs pļāvējs jāizmanto pēc pielietojuma - šie domāti relatīvi mazai zālei, mauriņam. Ja plāns ir gāzt pļavu ar pļavas zāli pa retam, tad var mierīgi par šo aparātu aizmirst - nav viņš tam domāts principā. Ja tur daži m2 jānodrillē, tad ok var ielaist, bet visādi citādi tā ir mašīnas mocīšana - pamatā motora.
Man piemēram ir padsmit gadus tāds aparāts un siksnas nav bijis jāmaina. 2 reiz mainīju asmeņu komplektus, vienu akumulatoru. Kaut gan varbūt arī vienu reizi garo siksnu varēju būt nomainījis, galīgi neatceros vairs, bet uz padsmit gadiem tas nav nekas. Pieļauju, ka to siksnu arī fāters bija nokāvis par lielā zālē iebraucot, kaut arī viņam esmu teicis, lai no mauriņa ārā nelien. Toreiz gan man nebija mazā lielās zāles pļaujmašīna.
Ja jums siksnas tik bieži jāmaina tad ziniet - nepareizi lietojat mašīnu.

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Datums: 04/04/2017 18:57

Intereses pēc apskatīju gadu, tomēr nevis padsmit gadi, bet precīzi 10 gadi šogad aprit. :) Nu neko, tīri braši turās.

Re: Gribu pirkt pļaujamtraktoriņu...
Autors: protuprotu ()
Datums: 04/04/2017 21:34

Ja kādam interesē lietots traktoriņš, būs pārdošanā Stiga SDS 108 ar 9,3 kw motoru. Cena 500 €.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **    **  **     **  **    **  **     ** 
 **        **   **   **     **  ***   **  **     ** 
 **        **  **    **     **  ****  **  **     ** 
 **        *****     *********  ** ** **  ********* 
 **        **  **    **     **  **  ****  **     ** 
 **        **   **   **     **  **   ***  **     ** 
 ********  **    **  **     **  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727