UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: opis ()
Datums: 27/03/2017 00:41

vēl-viens variants

Torro Steel Deck Recycler® (20958) - •Br&S Quantum 675, 2.6Kw, ātrums 0 - 5 km/h - 588
[www.toro.com]


Varbūt kāds ir darbojies ar kādu no šiem minētajiem pļāvējiem vai arī kādu līdzīgu modeli un var pateikt savas atsauksmes un domas.

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: binary ()
Datums: 27/03/2017 03:02

Ja par ''ārpus budžeta" variantiem, tad varbūt vēl var skatīties uz John Deere JS63V, Run 51… Un ja vēl mazliet piemet, tad sākas jau lētā gala traktoriņu segments (piemēram, McCulloch M105-77X par €1200).

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: aae ()
Datums: 27/03/2017 09:55

opis Wrote:
-------------------------------------------------------
...
>
> Makita PLM5600N - B&S 675EX ReadyStart – 2.6kW,
> ātrums maināms ??? km/h – 570Eur

Lietoju tādu, ir laba, ātrums maināms - ir 3 ātrumi

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 27/03/2017 10:53

Es par
Makita PLM5600N - B&S 675EX ReadyStart – 2.6kW, bet man ir Makita PLM5120, bet spriežot pēc tā kvalitātes, lielajiem riteņiem, gultņiem, ...un vispār pēc kopējās kvalitātes- pārdomātības, arī PLM5600N jābūt tādam.
Goda manta, par visu padomāts. Rezerves detaļu iegādē nav problēmu. Vajadzēja bukses...pasūtīju Makitas servisā (Katoļu ielā) pēc kataloga....

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: SerViss ()
Datums: 29/03/2017 21:31

[www.zauers.lv]
Diezin vai ir vērts maksāt vairāk kā 350-400 EUR par pakaļskraidājamu pļāvēju privātai vajadzībai. Pārmaksātā summa visdrīzāk būs pārdevēja, nevis pircēja reāls ieguvums.
IMHO

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: add ()
Datums: 30/03/2017 14:09

Ir ilgāku laiku lietošanā Husqvarna LB348V. Pašgājējs ar maināmu ātrumu, aizmugures riteņu piedziņu. Piedziņa ir siksnas veidā no motora ass uz pakaļējo asi caur reduktoru. Ātrums tiek mainīts ar plastmasas rokturi vairāk vai mazāk ar reduktoru nospriegojot siksnu. Pļauti tiek 3000m2, intensīvi. Pirmie 3..4 gadi viss ok, pēc tam piedziņas mehānisms sāk čakarēties. Jāpārspriego, skrūvējot trosīti. Kad trosīte nospriegota līdz galam, parasti jāmaina siksna. Ja nospriegots par stipru, lūzt PLASTMASAS rokturis. Rokturi jāmaina kopā ar roktura korpusu un trosīti, Husqvarna oriģināls, nav lēti. Ilgtermiņā šāda kontrukcija nav laba. Veicot pagriezienu vai pavelkot pļāvēju uz atpakaļu ne vienmēr pļaujot sanāk atlaist piedziņas rokturi un tādā veidā tas piedziņas mehānisms pastiprināti dilst. Varbūt ar priekšējo piedziņu būtu labāk, priekšgalu pacelt ir vieglāk. Viss pārējais tam pļāvējam gan ir ok.
Pie tādas platības un ja plāno pļaut regulāri ir vērts padomāt par traktoriņu. Noriskēju un paņēmu lietoto Stiga Villa raideri, pāris reizes pagājušajā gadā ir nopļauts. Viss notiek 3x ātrāk un vieglāk. Tā kā panna ir priekšā, tad arī visam var tikt klāt. Skatījos arī Stiga Primo, bet nu sorry, tas bija it kā jaunāks, bet nu rāmis no plastmasas. Villa ir pārbaudīta konstrukcija, kas tiek ražota jau 30 gadus.

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: arre ()
Datums: 30/03/2017 14:28

es kā reizi skatos uz lietotu Stiga Villa, bet baidos. Neesmu nekāds spečuks šajās lietā, tādēļ bail iegrābties. Varbūt kāds padoms kam pievērst uzmanību, kam nē? Kādi ir nozīmīgākie mezgli un kas varbūt nav tik svarīgi?

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 30/03/2017 14:43

Lai vieglāk pagriezienos, taisa arī pagriežamos riteņus, kā piemērs
CC LM3 ER53, CUB CADET
Un garai zālei DORMAK EP 50. Nopērkami Latvijā arī.
Dormak 50 šovasar tiks praktiski pārbaudīts....Redzēs kā būs nekoptākā zālē.

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: binary ()
Datums: 30/03/2017 15:12

Rx, ja nekoptāku zāli grib 1x nopļaut un turpmāk to gabalu uzturēt koptu, tad šobrīd ("salmu laikā", kamēr jaunā zāle vēl nav sākusi augt) var mēģināt ar kādu mauriņtraktoru iebraukt. Nezinu, kā citiem, bet manējais ar pērnajiem salmiem, kur gadiem ilgi nav pļauts, tiek galā vieglāk nekā ar dažu labu 2 nedēļas svaigu zālīti. Tiesa, pļauju uz max augstumu (10cm), akmeņu pa lielam nav, celmu arī īsti nav (1-2 roku resnuma bērziņus apzāģēju līdz ar zemi).

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: add ()
Datums: 30/03/2017 15:24

Nu lietots pļāvējs tāpat kā lietots auto - laimes spēle. Panna un motors dārgākie mezgli. Pirmā lai nebūtu izrūsējusi. Būtu labi no apakšas redzēt notīrītu, bet vecajām Villām to nevar tā smuki izvilkt un pacelt uz augšu bez skrūvēšanas kā jaunajiem. Motors lai lec un nedūmo, neslāpst pagāzējot, vai ieslēdzot gaitas piedziņu un nažus. Neko jau vairāk nepateiksi par motoru, manuprāt.
Patīk, ka Villai ir normāls metāla rāmis, uz kura uzlikts motors, kārba, aķis, sēdeklis. Noņemot plastmasas vāku viss ir redzams un visam smuki tiec klāt. Rāmis pa vidu nelokās, kā dārgākajiem raideriem. Līdz ar to nevar ap savu asi apgriezties, bet no otras puses aparāts ir vienkāršāks bez kaut kāda šarnīra pa vidu. Un manevrēšana tik un tā labā līmenī, jo atkal izmēri ir ļoti kompakti. Noņemot stūri un sēdekli ielien vidējās klases universālī, var transportēt ar parastu auto. Siksnas, skriemeļi, spriegotājmehānismi apakšā. Esmu licis uz sāna (manuālī to atļauj darīt noņemot aķi un noblīvējot degvielas iepildes korķi), lai mainītu siksnas, regulētu spriegotājus (sākumā ik pa brīdim meta nost gaitas piedziņas siksnu atlaižot gāzi), tagad viss ok.
Tā kā roku vajadzēs pielikt, bet nu nevajadzētu būt tik traki, jo aparāts populārs, rezerves daļas pieejamas. Bet nu pati pļaušana nesalīdzināma, kaifs. Pirms tam kādus 10 gadus katru vasaru gandrīz katru nedēļu stumdīts stumjamais savas 6...8 h, ir ar ko salīdzināt. Lietots traktors ar pannu apakšā būs lētāks (ilgi nevarēju izvēlēties), bet noteikti nebūs tā pļaušanas kvalitāte (panna priekšā) un manevrēšana, kas raiderim.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   *******    ******    ******  
 **     **  **        **     **  **    **  **    ** 
 **     **  **        **     **  **        **       
 **     **  ******     ********  **        **       
 **     **  **               **  **        **       
 **     **  **        **     **  **    **  **    ** 
 ********   ********   *******    ******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727