UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: opis ()
Datums: 25/03/2017 14:54

Tā kā lētie zāles pļāvēji nobeidzās samērā ātri un lēni strādā līdz ar to ir jātērē vairāk laiks uz zāles pļaušanu un čakarēšanos ar remontiem un servisiem ir doma beidzot iegādāties labu benzīna zāles pļāvēju.

Pļaujamais apjoms 2500m2, kā nepieciešamā būtiskā funkcija ir, lai zāles pļāvējs ir pašgājējs.

Cik papētīju uz zāles pļāvējiem ir jāskatās, kā uz 2 atsevišķām daļām motors un korpuss ar vadību.

Cik saprotu labus motorus šiem zāles pļāvējiem ražo tikai pāris firmas pasaulē. Briggs & Stratton, Honda, Kawasaki, Subaru, Kohler, pie mums praktiski ir pieejamas tikai 2 ražotāji - Briggs & Stratton un Honda.

Pārējo ražo katra firma atsevišķi

Jautājums ir

1. Kādu motoru izvēlēties – motoram ir jābūt jaudīgam, lai var ātrāk veikt darbu un lai ir jaudas rezerve, jo nav labi kad motoru pārslogo, lai motors nav kaprīzs, ka arī lai motors ir ilgmūžīgs un maksimāli maz lūzt, bet ja salūzt lai detaļas ir samērā pieejamas un lētas un pats motors ir viegli remontējams.

2. Kādu ražotāju izvēlēties korpusam– cik droši un ilgmūžīgi ir korpusi ar vadību un pašgājēj mehānismu, uk ko ir jāskatās pērkot. Plus mīnus lielākā daļa ražotāju piedāvā līdzīgas opcijas.

Cik noprotu pēc konsultācijas ar pārdevējiem populārākie motori tiek iedalīti aptuveni šādi

Komerciālai lietošanai – jauda 3.3-4 KW cenu kategorija pļāvējam no 850 Eur
Honda GXV160, Briggs & Stratton 950 un 1000, Kawasaki FJ180V Kai, Subaru EA190V

Lieliem apjomiem (2500-3500 privātai lietošanai) – jauda 2.7-3.3 KW Cenu kategorija no 650Eur
Honda GCV 190, Briggs & Stratton 850, 875, Kawasaki FJ180V, Subaru EA175V

vidējiem apjomiem (1500-2500m2 privātai lietošanai) – jauda 2.4-2.7 KW, Senu kategorija no 500Eur
Honda GCV 160, Briggs & Stratton 750, 775

Maziem apjomiem (zem 1500m2 privātai lietošanai) – jauda 1.8-2.4 KW Cenu kategorija no 350Eur
Honda GCV 135 Briggs & Stratton 625, 650, 675

Populārākās Latvijā pieejamās benzīna zāles pļāvēju firmas ir
Husqvarna, Stiga, AL-KO, McCULLOCH, MTD, JONSERED, Honda, John Deere, Toro, Makita, Hecht , Ryobi, Viking.

Vai kādam no jums ir pieredze ar šiem minētājiem zāles pļāvējiem un kādas ir atsauksmes.

Mani interesē cenu kategorija 500-650Eur

Apskatot piedāvājumus redzu, ka reizēm pie vienādas komplektācijas cena atšķiras pat par 100% vai ir jēga pārmaksāt ?

Internetā ir ļoti labas atsauksmes par Hondas motoriem, bet konkrētāk par Honda GXV160, kas skaitās etalona motors zāles pļāvējiem, bet Latvijā ar šo motoru nekas nav pieejams un ja ir pieejams tad cena ir kosmoss.

Pie tam Hondas Latvijā ir krietni dārgāk nekā ārzemēs
[power.honda.lv]
[powerequipment.honda.com]

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: Aizdevuma Finance starp vienkāršu un uzticamu īpaši ()
Datums: 25/03/2017 17:11

Aizdevuma Finance starp vienkāršu un uzticamu īpaši

Labrīt jums kungs un kundze
Es esmu franču persona, kas darbojas finanšu jomā.
Zinu, ka tas ir laiks, lai jūs varētu nākt uz jūsu dotāciju naudas līdzekļus aizdevumu no 5000 līdz € 2.000.000. Nevilcinieties sazināties ar mani, es vienmēr būs pieejams 24 / 24. Šī ir iespēja, lai jūs, lai izbeigtu savu finansiālo situāciju un nedaudz grūti izkļūt no jūsu finansiālo saistošs.
  Sazinieties ar mani pa e-pastu
Paldies un gaida dzirdēt no jums
sirsnīgi

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: protuprotu ()
Datums: 25/03/2017 19:42

Ir bijušas dažādas pļaujmašīnas, arī ar Hondas motoru. Pļaut var ar visām. Jo spēcīgās motors,jo labāk. Ja pašgājējam tikai viens ātrums uz priekšu, tad mazā zālē var būt par lēnu ( grībās stumt ātrāk). Ja grib riteņus ar gultņiem, tas maksā naudu. Savācējgrozs padara aparātu dārgāku un smagāku . Nu un vēl daudz dažādu atšķirību, kas maksā.

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: J ()
Datums: 26/03/2017 15:59

Nu man ir Partner pašgājējs, 56 cm pļaujamais platums ar B&S 875 motoru. Jaudas motoram pietiek, bet mazāk jaudīgu sēriju neieteiktu ņemt. Priekš šādas platības pļaušanas platums arī jāņem ne mazāks kā 56cm.

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: binary ()
Datums: 26/03/2017 17:51

opis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tā kā lētie zāles pļāvēji nobeidzās
> samērā ātri un lēni strādā līdz ar to ir
> jātērē vairāk laiks uz zāles pļaušanu un
> čakarēšanos ar remontiem un servisiem ir doma
> beidzot iegādāties labu benzīna zāles
> pļāvēju.

Var sīkāk par šo?

Man ir Edward (lētais gals Ķīnas izpildījumā, Depo rebrandots), 55cm, kaut kādi 5 kW vai 5 ZS, maksāja kaut kādus 300 (neatceros, eiro vai Ls). Platība 3x lielāka par Tevis minēto, slogots bez žēlastības - gan gara, kupla zāle, gan kurmju rakumi. Garantijas ietvaros tika nomainīts startera striķis un viens piedziņas ritenis. Pēc 2 gadu lietošanas sabira gultnis reduktorā(?) - pašrocīgi nomainīju. Reizi sezonā nomainu nazi. Nekādas citas likstas nav novērotas.
Ja reiz tev ir 3x mazāka platība, tad tādam lētā gala pļāvējam vajadzētu kalpot vismaz gadus 6-7 bez būtiska čakara.

Trūkums tam manējam ir, ka nav maināms gaitas ātrums - kaut kas zem 3 km/h. Ja ņemtu kaut ko no dārgā gala, tad pievērstu uzmanību, lai var pamainīt ātrumu - ir vietas, kur prasās 2-3 km/h, un ir vietas, kur var paskriet arī ar 6-7 km/h.


J Wrote:
-------------------------------------------------------
> Priekš šādas platības pļaušanas platums arī
> jāņem ne mazāks kā 56cm.

Ko nozīmē "ne mazāks kā 56cm"? Vai ir pieejami arī lielāki?
Starp citu, 55cm daudz neatšķiras no 56cm. Bet jā, piekrītu, ka jāņem kaut ko virs 50cm.

------

Vēl variants - robotizētais pļāvējs. Tam gan cena augstāka (it īpaši pie tādas platības), bet toties darba mazāk.

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: Martins. ()
Datums: 26/03/2017 19:10

Man jasper pa 200ls no depo. Pasgajejs, mainami atrumi. Platiba 1700kvm. Zelots netika kamer tika iekopta teritorija.
Nobira gultni pakalejos ratos un trosite un nazis viens.
Neizskatas ka vins taisas izbeigties.
Si bus 4 sezona.

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: meerkat ()
Datums: 26/03/2017 19:43

ir AL-KO 5204 ar Briggs 850 dzinēju. maksāja ap 450 eur laikam.
ir slogots pietiekami ar dažāda biezuma un garuma zāli dažādas zemes līdzenuma apstākļos. iet labi, vienīgais rijās ciet pie 2 mēnešu pastāvējušas zāles, bet tas vairāk tādēļ, ka izmešana gāja ciet. negatīvais - riteņu piedziņa ir jancīga, it kā regulējama, bet reāli agrāk vai vēlāk paliek vienā ātrumā. ja ir pastāvējis, tad Briggs solītais starts max divi rāvieni arī nav.

honda ir honda, tas jau ir kā mersedess. man gan kaut kā neizskatās, ka tā ir krietni dārgāka nekā ārzemēs - ātrumā skatoties vāciju/lielbritāniju, latvijā ir lētāk. ja parunāsi ar pārdevēju, tad vēl 10% vari dabūt nost.

pats hondu biju apdomājis, bet teritorijas skarbuma (nelīdzens, dažādi šķēršļi), tika atmesta. cik toreiz biju paskatījies, tad saka, ka hondai neaptīk pastāvējusi degviela - ja stāv ilgāk, tad jālieto degvielas piedevas. un tā pat saka, ka hondai esot vieglāk salocīt kloķvārpstu, ja uzpļauj kādam šķērslim. GXV sērija bija kruta, bet tā bija tikai komerciālajos pļāvējos, un, cik atceros, lētākie ārzemēs maksāja labi ja 1500 eur. tomēr hondas labāk aprīkotajiem modeļiem ir gan asmens bremze, gan hidrostatiskā transmisija (siksnu piedziņa ir akmens laikmets uz tās fona; tiesa, ja tā nosprāgs - tad remonts būs dārgs). + vēl honda dod 5 gadu garaniju - ja vien vēlies čakarēties un katru gadu vest pļāvēju uz autorizēto servisu Rīgā.

p.s. tai pat laikā nesen ieraudzīju šo postu un ej nu sazini, cik uzticami ir tie lielie Briggs dzinēji - [www.bmwpower.lv]

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: aha ()
Datums: 26/03/2017 21:14

Man Latvijas ražojums HoReKa. Jaudigs 80cm, nem arī pa pusmetru garu zāli, pļauj arī krūmus, BS motors uz ~15zs. Nav daudz plīsis. Bet nu padārgs ap 1000.-

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: Rx ()
Datums: 26/03/2017 22:03

Jāizsaka savas domas, jo pieredze gana liela...Tātad: Motori, ja tiek kopti un tiek sekots tā darbībai, kalpo daudz ilgāk kā riteņi-to gultņi, vai stiprinājumi, naži ir dažādas kvalitātes un, lai kā tas neliktos, arī pēc formas ( ir "gudri" naži ar viltīgu locījumu, kas lieliski paceļ zāli, lai to nograuztu.) Vadīšanas komforts arī būtiska lieta, kā piemēram mīksti gumijots rokturis. Starta mehānisms- ir parastai, bet ir arī atvieglotais. Jāuzpumpē pirms starta, vai nē. Riteņu izmērs, platums. Jo tie lielāki un platāki, jo labāk strādā mīkstā zemē. Svarīga ir izmešu cauruma konstrukcija un lielums. Sāna imešanai svarīgi, lai caurums liels, garš un maliņa apakšā, kas ir gandrīz visām pļaujmašīnām, ir pēc iespējas šaurāka. Svarīga lieta ir tukšās kabatas apakšā- tās ir vai nav. Ja nav, tad zāle apķepina riteņu asis... Apakšējā bunduļa apaļums. Vienmērīgs apaļums ( jo labāga tā konstrukcija, jo mazāk tas piemetās ar zemi. Labāk izmet zāli. Mazgāšanas iespējas ar uzspraužamu šļūteni arī derīga lieta. Visas sistēmas "ļurīgums" arī kaitina, it sevišķi kad sāk dilt bukses. Pacelšanas mehānisma darbība: Pārskrūvējams lētajām, ar vienu kloķi dārgākām. Arī šis mehānisms izļurinās. Aizmugurējiem riteņiem jābūt pēc iespējas lielākiem: zem slodzes mazāk iegrimst. Tātad secinājums: Katra izvēlētā pļaujmašīna tā ir jānovērtē...Ps. Pašvelkošās ir ar aizmugures vilkšanu un arī priekšējo. Tas nosaka pagrieziena tehniku, atslēdzot vai neatslēdzot vilkmi. Katram sava doma par šo lietu. Tā ka , ja grib sev to, ko grib...tad jāskatās uz daudzām.

Re: Zāles pļaujmašīnas izvēle
Autors: opis ()
Datums: 27/03/2017 00:26

Paldies RX par nianšu uzskaitījumu, būs par ko padomāt, bet cik noprotu tad ideālais variants būs praktiski arī dārgākais variants, bet kā vienmēr finanses ir ierobežotas un ir jādomā, kas ir labākais pieejamais variants par plānoto budžetu.

Ķīnieti nevēlos, jo ir risks ieberzties. Jā man ir gadījies ķīniešu izstrādājumi, kuri ir labāki par brendiem un pie tam krietni lētāki, bet tomēr lielākoties ķīnieši ir sūdīgāki par brendiem, bet labs ķīnietis arī nav lēts, un tie paši brendi iespējams savu tehniku arī ražo Ķīnā.

Pagaidām mana izvēle ir apstājusies uz šādiem aparātiem

McCulloch M56-190AWFPX – Honda GCV190 3.4kW, 56cm, ātrums maināms ??? km/h – 550Eur
[www.mcculloch.com]
McCulloch ir jaunais Partner nosaukums, kas ietilpst Husqvarna grupā – info no interneta

MTD ADVANCE 53 SPK HW - Kawasaki FJ 180 V, 3 kW, 53cm, 4 ātrumi 2.8-4.5 km/h – 471 Eur
[www.mtd-eu.com]

AL-KO Silver Highline 526 VSI – B&S DOV Series 775 iS, 2.7 kW, ātrums 2.5 - 4.5 km/h – 600Eur
[www.al-ko.com]

Ryobi RLM53190SV - Subaru® 190cc OHC, 3.6kW, ātrums maināms ??? km/h – 610Eur
[uk.ryobitools.eu]

HUSQVARNA LC 356V - Honda GCV190 3.4kW, 56cm, ātrums 4.8 km/h konstants vai maināms ? – 550Eur
[www.husqvarna.com]

Husqvarna LC 353VI – B&S 675EXI, 2.6kW, ātrums 2.8 - 5 km/h – 659Eur – kompozīta panna ?!?
[www.husqvarna.com]

Makita PLM5600N - B&S 675EX ReadyStart – 2.6kW, ātrums maināms ??? km/h – 570Eur
[www.makita.lv]

Ārpus budžeta it kā baigi labs izskatās
Snapper Nx100(Ninja) - B&S 875EX 3.4 Kw - ātrums 1.9 - 6 km/h – 750 Eur + grozs atsevišķi
[www.snapper.com]

ārzemēs pļāvēju ar Honda GXV 160 dzinēju var dabūt no 880$ jeb 850Eur
Snapper CP215520HV - [www.amazon.com]

Savukārt Latvijā analogs ar Honda GXV 160 dzinēju AL-KO 553 K Profi maksā ap 2100Eur
[www.al-ko.com]

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********   **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  ***   ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  ****  ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  ** ** ** 
 **     **  **     **  **     **   **   **   **  **** 
 **     **  **     **  **     **    ** **    **   *** 
 ********    *******   ********      ***     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727