UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Saimniecības tehnika
Autors: Briedis ()
Datums: 11/11/2016 17:20

Sveiki!

Vai kādam ir pieredze ar kvadraciklu, kā saimniecības "pamatmotoru"? Šobrīd tiem var pielikt gandrīz visu, sākot ar piekabi un sniega šķūri un beidzot ar zāles pļāvēju un ko vēl ne...
Līdz sim, cik bijusi saskare ar visādiem dārza braucamajiem, visi šķiet vai nu par vāju, vai nu der tikai vienam darbam un tml... Par jaudu piekabei vai sniegam nebūtu jābaidās, telpu aizņemtu mazāk kā vairākas tehnikas vienības un galu galā paliek vēl vasarām labs braucamais!?
Protams, par visu kopā sanāk laba summa, bet ne daudz lielāka par alternatīvām. Sniegs būs jātīra gana, ko pļaut arī pietiek - vairāk kā 4 ha... Pēc redzētā - arī ātrums darbiem lielāks, nekā dārza traktoriņiem...
Ir kādi ieteikumi vai viedokļi?
Līdz šim pamatā info praktiski tikai no youtube, tā kā galīgi nav milzīga pārliecība, ka tas ir pareizais variants, bet no alternatīvām - ar reālu mazo traktoru, manuprāt, ņemšanās daudz lielāka, ja nu kas salūzt, bet motobloki nešķiet nopietns variants...

Re: Saimniecības tehnika
Autors: jtdesign ()
Datums: 11/11/2016 18:30

Man jau mazais traktorītis patīk daudz labāk. Piekabināt var visu, bet vadāmība stipri labāka kā kvadriciklam (tā moča stūre ir forša gonkām, bet ne monotonam ilgstošam darbam).

Re: Saimniecības tehnika
Autors: Niks ()
Datums: 11/11/2016 18:46

Man ir kvadraciks, vienīgais kā viņš var palīdzēt lauku darbos, ir kā piekabes vilcējs un sniega šķūrētājs. Visiem pārējiem darbiem mazs traktoriņš būtu lietderīgāks, jo hidrauliskā piedziņa un kardāna vārpsta ir baigā štelle.

Re: Saimniecības tehnika
Autors: Briedis ()
Datums: 11/11/2016 18:55

Par stūrēšanas niansi pat nebiju iedomājies un laikam jāpiekrīt, ka varētu būt tiešām gaumes lieta... Bet par traktoriem - štelle laba, bet tehniķis no manis tikpat cik baletdejotāja... Un šī iemesla dēļ paliek tā skābi , kad iedomājos izmaksas, ja tā hidrauliskā sistēma sāk beigties vai tml... Parasti šķiet, ka tādas tehnikas vienības ir cilvēkiem, kas paši arī to var izjaukt un salikt vajadzības gadījumā (un saliekot joprojām darbojas!) :)
Un - piekabe un sniegs jau labi! Pļāvējam un frēzei jau nāk savi motori virsū, kvadra tikai velk... Jeb tās uzkabes nav tā vērtas?

Re: Saimniecības tehnika
Datums: 11/11/2016 20:43

Nav prātīga izvēle ņemt kvadrociklu, jo viņš ir paredzēts braukšanai. Patiesībā jebkurš smagāks darbs, tai skaitā smagāks sniegs to kvadru nobeigs drīzāk kā nobrauktu traktorīti. Kvadrai šajā lietā ir vājais posms variators? Vai nu kas tur to spēku pārvada. Nu un cenas pie remonta es domāju tomēr ir lētākas traktorītim. Visas tās uzkares kvadrai ir nenopietnas, jo īpaši ja runā par 4ha zālāju.
Salīdzinoši laba versija ir TZ4K jauns vai lietots. Tam nu var droši karināt ko vajag - rotējošo pļauteni tajā skaitā. Kā pareizi Niks teica - uzkare un jūgvārpsta ir lietas, kuras ir aktuālas. Protams, ka uzkrināmie maksās arī naudiņu, bet nedomāju, ka dārgāk kā kvadru gadžeti, tikai ar atšķirību, ka pirmie ir darbam - otrie ļurkas.
Bez tz4k var arī izskatīt japāņus. tz4k ir mazliet vienkāršāks un viņam stabili var daļas dabūt.

Re: Saimniecības tehnika
Autors: arre ()
Datums: 12/11/2016 09:10

Man ir bagāts kaimiņš - tehnikas fans. Viņam pilns pagalms ar dažāda veida tehnikas vienībām, tai skaitā pāris nopietnu kvadraciklu. Ar kvadru viņš no saimniecības darbiem velk tikai piekabi. Zāli pļauj ar zāles pļāvēju traktoru, sniegu stumj un smagākus zemes darbus ar t25. Piemājas dobes rušina ar frēzi.

Re: Saimniecības tehnika
Autors: Hmm ()
Datums: 12/11/2016 10:49

Ja sniegs, piekabe, zālājs un braukšana, tad kvadracikls, braukšanas prieks ar kvadru ir nesalīdzināms :>
Ja izdomāsi, ka vajag art, ecēt, vagot, rušināt, vētīt, kratīt un ko tik vēl ne tad traktors.

Re: Saimniecības tehnika
Autors: jtdesign ()
Datums: 12/11/2016 10:56

4 ha zālāja? Tur pat ar traktorīti neies cauri, vajadzīgs kāds vidēja izmēra traktors (T25 vai analogs). Traktorītis/zāles pļāvējs gan galā tiek, bet stundas vietā paiet visa diena.

IMHO, platībām, kur pietiek ar traktorīti, pat nezinu, kā to var tā noekspluatēt, ka jāsāk domāt par remontiem (pieņemu, ka iegādāts ne pats lētākais ķīnietis). Lauksaimniecības darbiem (ne mazdārziņiem) tomēr ir cita tehnika.

Stūrēšanai nav nekāda sakara ar gaumi. Iesākumam var pamēģināt ar abiem pafrēzēt sakņu dārzu, traktorīti var ar 1 pirkstu vadīt, kamēr kvadriciklu jātur cieši abām rokām un vēl ar ķermeņa svaru jābalansē. Vēl foršāki ir bobcatveidīgie, bet tie īsti nederēs aprakstītajām funkcijām.

Re: Saimniecības tehnika
Autors: Briedis ()
Datums: 12/11/2016 21:50

Paldies par viedokļiem... Jā, daudz kur laikam jāpiekrīt. Vienīgi jautājums - ja skatāmies, piemēram, uz Yamaha Grizzly un tml. variantiem - tie tiek jau pamatā pozicionēti kā "darba" kvadras... Tiešām būtu tik viegli nokaut? Saprotu, ka tas variators jau laikam faktiski visiem līdzīgs, bet jābūt taču atšķirībai, ja modelis pēc būtības skaitās kā "saimniecības darbiem"?
Protams, jauda un teorētiskās iespējas traktoram būs plusi, bet izmērs, manevrēšana un arī braukšanas prieks tomēr varētu būt kvadras pusē...!? Ja arī reizēm nepieciešams kaut kur starp kokiem tikt cauri un tml., iespējams, traktors būs par masīvu...
Protams, ja nauda atļauj, skaidrā lieta, ka katram darbam sava iekārta, bet nu tas priekš manis ir nedaudz utopiski...

Re: Saimniecības tehnika
Datums: 13/11/2016 02:22

Protms ka viegli nokaut. Grizlijs ir super, bet viņš nav traktors. Mazie traktori 15-20 nav īpaši lielāki par kvadru un arī manevrētspēja ir līdzīga ja ne labāka atsevišķos gadījumos. Piem, TZ4K lokās uz pusi. Pārējiem traktoriem spiež atsevišķos bremžu pedāļus, lai 0 radiusu taisītu. Bet tas viss ir nenopietni, jo tas dzīve nav vajadzīgs. Es piemēram nekad neesmu tos pedāļus izmantojis, bet toties hidraulika ir tas bez kādzīvot nevar. Aizbrauci lauka galā ar piekari - ir hidraulika - pie kājas manevrētspēja, nav hidraulika - sākas viss caur aizmuguri...
Ja runā pār kokiem utml, tur kā reizi jebkurš traktors ir pārāks par kvadru. Kvadra ir pārāka tikai ātrumā - tikai un vienīgi tur. Jebkurā bezceļā un spēkā traktors ir pārāks.
Ja rēķina naudu, tad kvadra ar uzkarēm būs dārgāka, jo īpaši grizlijs. Ideālu t25 var dabūt pa 3K, Nezināmā stāvoklī grizliju varbūt var dabūt par 6K nerunājot par agregātiem. Par 6K var ļoti labu komplektu savākt no trakortehnikas.
Tas pats šeit pieminētais t25 - ok ir lielāks kā kvadra, bet ar viņu var jau tiešām lielas lietas darīt, prasts kā deķis, var salabot par kapeikām, lēts.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  **    **  **     ** 
 **     **  **     **     **      **  **   ***   *** 
 **     **  **     **     **       ****    **** **** 
 *********  **     **     **        **     ** *** ** 
 **     **  **     **     **        **     **     ** 
 **     **  **     **     **        **     **     ** 
 **     **   *******      **        **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727