UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Jaunbūves izmaksas
Autors: E_H ()
Datums: 11/11/2016 12:30

Laba diena!

Zinu, ka šādas tēmas ir bijušas daudzas, bet tomēr...
Pieejami apmēram 130 000, koka karkass, labi siltināts, siltās grīdas, siltumsūknis. Par pamatiem ir doma par lentveida vai stabveida.
Jautājums sekojošs - ja mērķis ir ap 250 m2, vai ar šo summu varētu izdoties tikt cauri...?
Zinu, ka standarta atbilde - nē! Bet tā kā galdniecība ir uz tu, ieskaitot instrumentus, ir doma ne tikai būvēt pašam, bet arī daudzas apdares lietas, arī mēbeles, gatavot pašam... Vienmēr komentāros tieši pat gridlistes tiek minētas kā paliela summa, utt., un šajā gadījumā tas viss par materiālu pašizmaksu...
Faktiski visi darbi paša rokām, izņemot lielos zemes darbus laikā ekonomijai. Santehniķis, elektriķis, būvuzraugs (ko pats tomēr pilnībā 100% nedarītu)- ir savējie bez milzīgām naudas prasībām...
Kā te visiem šķiet, ir reāli?
Laikam jāmin, ka elektrība un ceļš uz 500m noteikti paņems palielu summu...

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: v_t ()
Datums: 11/11/2016 13:43

pie nosacījuma, ka pats aktīvi piedalās, ar 130 vajadzētu pietikt.
bet iepriekš vajadzētu noskaidrot cik maksās elektrība un vai vajag 250 m2?

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: E_H ()
Datums: 11/11/2016 14:17

Elektrība sāpīga tēma... Pēc pāris gadu veca pieteikuma - tikai mans maksājums vien virs 11 000... Liekas kosmoss un spriežot pēc projekta, nu galīgi nav optimālais variants, bet vismaz zinu griestus un ar viņiem vienmēr ir vējdzirnavas...
Par platību - uzstādījums nav kopējā, bet vnk dažādu ultimātu kopumā! :D attiecīgi - ja guļamistaba, tad jābūt ap 20 m2 tīri pēc veselīgiem normatīviem. Ja sieva pamatīga pavāre, tad skaidrs ka zem 20 m2 arī virtuve nesanāks. Ja vieta, kur visa ģimene sanāk kopā svētkos, tad galdam visai pamatīgam vajag vietu un arī šeit tuvojamies 20m2, ja grib brīvi to galdu apiet, nevis visi aizies mugurām pret sienām . Ja vismaz 2 bērnistabas un kaut vienu "viesu kambari", vēl klāt vismaz 45m2. Galu galā, dzīvojamā istaba skaidrs, ka vismaz 35. Pie šitā pieliekam tehnisko telpu, kādu "koridora" platību, kas par pie atvērta plānojuma neizbēgami rodas, priekšnams, lai var vairāk par 3 jakas uzlikt... Un jau esam pie 150! Vēl ģērbtuve, lai var tikt vaļā no skapjiem, pieliekam vēl sanmezglus, kāpņu vietu, vēl viena telpa uz vismaz 30 m2 savu bērnības sapņu realizācijai un iekš 200 jau vairs nesanāk jh nekādi... Izklausās pēc buržuja, zinu, bet ceru būvēt vienu māju savā mūžā un tiešām ļoti intensīvi arī cenšos optimizēt jebkuru platību un jau labu laiku cenšos izplānot labāko versiju optimālam variantam, bet as nenāk viegli... Tipveida projekti nepatīk pēc plānojuma, tas gan... .

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: J ()
Datums: 11/11/2016 15:57

Standarta izmaksas līdz apdarei ~350 Eur/m2. Principā var iekļauties arī krietni lētāk, jo forumā rakstīja, ka man meistari par kosmiskām cenām esot. Apdarei, mēbelēm un santehnikai - tur jau katrs var izvēsties ļoti plašā cenu diapazonā, tas tad jārēķina klāt.


E_H Wrote:
-------------------------------------------------------
> Laba diena!
>
> Zinu, ka šādas tēmas ir bijušas daudzas, bet
> tomēr...
> Pieejami apmēram 130 000, koka karkass, labi
> siltināts, siltās grīdas, siltumsūknis. Par
> pamatiem ir doma par lentveida vai stabveida.
> Jautājums sekojošs - ja mērķis ir ap 250 m2,
> vai ar šo summu varētu izdoties tikt cauri...?
> Zinu, ka standarta atbilde - nē! Bet tā kā
> galdniecība ir uz tu, ieskaitot instrumentus, ir
> doma ne tikai būvēt pašam, bet arī daudzas
> apdares lietas, arī mēbeles, gatavot pašam...
> Vienmēr komentāros tieši pat gridlistes tiek
> minētas kā paliela summa, utt., un šajā
> gadījumā tas viss par materiālu pašizmaksu...
> Faktiski visi darbi paša rokām, izņemot lielos
> zemes darbus laikā ekonomijai. Santehniķis,
> elektriķis, būvuzraugs (ko pats tomēr pilnībā
> 100% nedarītu)- ir savējie bez milzīgām naudas
> prasībām...
> Kā te visiem šķiet, ir reāli?
> Laikam jāmin, ka elektrība un ceļš uz 500m
> noteikti paņems palielu summu...

Re: Jaunbūves izmaksas
Datums: 11/11/2016 16:37

labāk sāc ar ceļu un elektrību, redzēsi tempus un izmaksas, es pa trīs mēnešiem ar elektrību neesmu pakustējies ne par centimetru, tikai parīs reizes nedēļā sazvanos ar projektētāju, st projektētāju un topogrāfijas taisītāju... kamēr tikai līdz būvēšanai naudu jau būsi laimētavā atstājis :)))

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: Edd ()
Datums: 11/11/2016 17:10

Nu, tik traki, cerams, nebūs... :D zinu, ka elektrība ir murgs, bet ļoti daudz ko darīt arī līdz tai, pārējos papīrus ieskaitot... jāatzīst, ka tie papīri arī nedaudz biedē, jo liekot vienu pie otra kopā cipars vājprātīgs... Bet ceru tik cauri ar vienkāršāku variantu, to atsverot ar atbildīga būvuzrauga klātbūtni.
350 eiro/m2 skan pat jau labāk kā domāju... Par iekšdarbiem un mēbelēm jau minēju, ka pamatā arī tur praktiski visu pats varu dabūt gatavu, tā kā ceru iekļauties vismaz tik tālu, lai kāda papildistaba varbūt nav perfekti pabeigta, bet var dzīvot un aiz aizvērtām durvīm un mitra palags turpinot darbus nav jādzīvo putekļos, ja arī kāds stūris paliek uz vēlāku laiku...

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: jtdesign ()
Datums: 11/11/2016 18:16

Tā arī nesaprotu, kāpēc guļamtelpai būtu jālīdzinās stadionam, gulta, kumode, iebūvētais skapis, tad 20 m2 varēs vēl ar lidmodeļu sportu nodarboties. Ar gulēšanu nesaistītas nodarbes veic citās telpās, tāpēc jau būvē māju, ne dzīvo hruščovkas 2-istabniekā, kur visas telpas ir universālas.

Kārbai varbūt ar 350€/m2 arī pietiks, bet iekšējā apdare un tīkli maksās vismaz tikpat. Vēl teritorija un žogs. Es teiktu, ka pilnībā dzīvojamai telpai un mauriņam derētu 2x vairāk naudiņas (derētu nenozīmē vajag).

250 m2 vairs nav maza māja (garāžas, terases utml. šajā platībā neietverot). Te ir pretī jābūt ne tikai gribulim, bet arī iespējām.

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: Edd ()
Datums: 11/11/2016 18:44

Stadions...!? Ok, gulta kārtīga 1,8x2,2 metri (pašam 1,9m, gribas normāli gulēt)! Ja gribas vismaz - minimāli 1,5m apkārt brīvu telpu, tad jau nonākam pie 4,8x3,7! Faktiski 18m2 jau ir, un tas uz gultas un kaut nedaudz vietas apgriezties. Vēl, cik zināms, guļamistabā uz vienu cilvēku 9m2 esot minimums, ja neguļ pie atvērta loga... Protams, ventilācija, bet neliks tak gaisa vadu pakausī un ap gultu atstās 50cm un rezultātā labas un brīvas sajūtas vietā sanāk tik vien kā kambaris. Nezinu, kā citiem, bet nesaprotu projektus, kur itkā kārtīga ģimenes māja, itkā daudz telpas, bet visas tik mazas un šauras, ka "plašuma" sajūtu nomaina klaustrofobija... Pie tam, es uzskatu, ka guļamistabā patiesībā pavadu vairāk laika, nekā pārējās telpās, ja tā tīri pēc stundām un tā ir vieta, kurā iemiegu un, kas svarīgāk - katru dienu pamostos! Nu negribas ik dienu sākt, apdauzot kāju pret gultas stūri vai mēģinot sāniski ap gultu tikt līdz durvīm... Uz visas mājas rēķina šie uz roku pirkstiem skatāmie m2 galīgi nav izšķiroši, bet labsajūtu vairo pat nesalīdzināmi ar pirti, kuru beigās izmanto reizi mēnesī un vietu aizņem vairāk nekā šī guļamistabas starpība...
Par mauriņu - nav runa par džungļiem, bet nu ne jau es vairākus hektārus veidošu kā tos 1000m2 pie pilsētas mājām... Nedaudz arī dabiski tam jābūt, ja ir plašums un turpat uz zemes pleķīša ir arī pushektārs jauktā priežu meža, līdz ar to tūju rinda nav obligāta... Komunikācijas - kā minēju, ir profesionāli cilvēki zināmi, kas to palīdzēs izdarīt bez ierastās firmu tāmes x3.
Par gribēšanas aksiomu piekritu, taisnība! Bet tādēļ arī praktiski viss tiks darīts paša rokām un arī šeit apjautājos, vai tas ir paceļams, lai redzētu, ko cilvēki, kas tam gājuši cauri jau paši, par to domā.
Nenoliedzu, ka katram sava pieeja un tikai varu atsaukties uz savu vīziju, bet liekas, ka labāk uzcelt māju un varbūt teritoriju pēc tam, nekā perfektā pļavā ielikt mazu mājiņu. Vieglāk pēc tam tos zemes darbus padarīt, nekā māju pārbūvēt... Par žogu - noteikti būs, bet ne jau betonēts, 2,5m augsts, necaurredzams dēlu žogs uz kilometru... Tuvākie kaimiņi šobrīd vismaz 500m attālumā un tuvāk par 100 nebūs nekad. Lauksaimniecības žogs pret zvēriem būs pilnīgi pietiekams manā skatījumā... :)

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: PikkO ()
Datums: 11/11/2016 19:31

ja pašiedvesma palīdz ...
domāju, ka ar 200/m2 arī pietiktu

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: rbm ()
Datums: 11/11/2016 20:05

130k ir labs cipars lai sāktu, bet ar tādu sanāks tikai materiāliem un tehnikai. darbam jāmeklē papildus.Ja ir vēlme šajā ciparā vēl 11k elektrībai iespiest tad sāku apšaubīt ka visam pietiks.

Pēc būtības nav starpība koka karkasa vai mūra LABI uztaisīta silta māja - izmaksas atškirsies labi ja 10% robežās.

Par telpām gan ieteiktu padomāt - sanāk ir vēlme pēc izolētas virtuves 20, izolētas ēdamistabas 20 un viesistabas 35, tātad vituve ar ēdamistabu vien ir telpa 5*8 metri ! ja vēl tiek runāts par atvērta tipa plānojumu, tad tur tādas lietas kā ēdamzāle nav -ir liela dzīvojamā telpa uz 40-60m2 un virtuvi vienā stūrī. Hobijistabu obligāti mājā? Piebūve garaža/pirts/šķūnis būs daudz pamatotāka no izmaksu viedokļa.

Elektrību iespējams optimizēt izbūvējot uzskaiti ne pie mājas bet trafa (vai savas zemes robežas) un velkot savu privāto kabeli tālāk.


P.S. šobrīd gadījumā netiek dzīvots sērijveida 2istabu dzīvoklī? ļoti daudz stereotipu par mājas platību un plānojumu :)

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **    **  ********   **     ** 
 **     **   **   **    **  **   **     **  **     ** 
        **    ** **      ****    **     **  **     ** 
  *******      ***        **     **     **  **     ** 
        **    ** **       **     **     **  **     ** 
 **     **   **   **      **     **     **  **     ** 
  *******   **     **     **     ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727