UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: J ()
Datums: 14/11/2016 10:01

PikkO Wrote:
-------------------------------------------------------
> ja pašiedvesma palīdz ...
> domāju, ka ar 200/m2 arī pietiktu

Nu ja nav siltumsūknis jāliek, pamatu siena nav 2m un meistarus ņem no lētā gala, tad varbūt šādā ciparā arī var ierakstīties.

Re: Jaunbūves izmaksas
Datums: 14/11/2016 10:02

Bobo - cik tev karkasniece aizņēma laiku 70% darot pašam?

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: E ()
Datums: 14/11/2016 11:19

Es arī 80% darīju pats. Pirmajā gadā līdz sniegam dabūju zem jumta un ieliku logus. Pa ziemu siltināju un darīju kaut kādus minimālus iekšdarbus. Nākamajā gadā līdz rudenim sataisīju visas komunikācijas un pabeidzu guļamistabu + vienu vannasistabu/toleti. Tad ievācos (vēl nebija sieva/bērni līdz ar to tā varēju bez stresa) un pa ziemu pabeidzu visu pārējo līdz baltajai apdarei. Uz pavasari jau bija arī virtuves iekārta, dīvāns, skapji, lampas, utml. Tad sekoja vēl visi āra darbi - bruģis, zālājs, utml.
Tas viss apvienojot ar 8h darbu ofisā bija diezgan saspringti un nekas īpaši ātrāk nebija iespējams.

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: v_t ()
Datums: 14/11/2016 12:20

2 gadi bez brīvdienām un vakariem. 45 t ls, 170 m2 guļbūve.
visu ko varējām darījām paši: siltās grīdas, ūdeni, kanalizāciju, santehniku, elektrību, ss āra kontūru, grīdu ieklāšanu, izņemot grīdu flīzēšanu, iekšdurvis, logu apdari, starpstāvu pārsegumu, baļķu apstrādi ar linsēklu eļļu - te sarīkojām vienu talku. zemes darbus, vēl visu kaut ko, ko grūti atcerēties, visu paši. karkasu, jumtu un siltināšanu veica meistari. šodien siltinātu pats.

protams, ka strādājot nogurst. varētu domāt, ka divreiz lielāku kredītu maksāt nenogurst...

projektā rakstīts - vienģimenes dzīvojamā māja, nevis viesu māja. tāpēc arī galvenās rūpes par to, lai pašiem būtu ērti. nu, un viesus arī pietiek, kur izguldīt.
guļamistabas logs kādus 6-7 mēnešus stāv vaļā nosnstopā, ziemā pēc situācijas un āra temperatūras, bet durvis var atstāt vaļā, lai pa nakti pieejams viss mājas gaisa apjoms, un nav nepieciešamība pēc lielas g/istabas.

gb pluss tāds, ka atkrīt liela daļa klasisko iekšdarbu. vienreiz nofleksē (ellīgs darbiņš) noeļļo un, čau!

kā jau esmu rakstījis, tagad būvētu vienā stāvā, ar pagrabu un par pārdesmit m2 mazāku, jo atkristu kāpņu telpa.

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: E_H ()
Datums: 14/11/2016 13:43

Jo dziļāk mežā... :D
Izmaksas, pieejas un būves laiks atšķiras visai krasi... Pagaidām ir skaides, ka izdarāms, optimizējams un pamatīgi jāsakārto prioritātes, lai rezultāts neliktu vilties! :)
V_t - varbūt vari pastāstīt - cik jaudīgu SS ņēmi uz guļbūvi un cik tad mēnesī sanāk un vai firma deva garaniju, ja kontūrs paša likts? Vai esi papildus siltinājumu licis? Jo tavs apraksts visvairāk "sildīja sirdi" gan pēc tāmes, gan laika patēriņa, gan risinājumiem... Arī itkā ir bijusi doma par guļbūvi, bet neliek mieru silināšana un iekšējā apdare... Kā izdevās iekļauties tādā summā, jo pagaidām, šķiet, tas izklausās pēc rekorda!? :)
P.S. Man, principā, brīvais laiks vasaras periodā būtu gandrīz neierobežots, līdz ar to, ja 2 gadi ir apvienojot 8h/dienā darbu, izklausās ļoti pozitīvi!

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: piča ()
Datums: 14/11/2016 14:37

var jau visu ko. bet mana pieredze rāda, ka pat sū*a vasnīca zem 400 eur m2 materiālā vien un 2 gadu brīvdienām (darbs) praktiski nereāli. var jau būt ārkārtīgi racionāls, saplānot skrūvi skrūvē, bet tāpat lētāk nebūs.
Protams, jo lielāka platība, jo lētāks kvadrātmetrs. Un, ceļot jaunu varētu būt, ka vienkāršāk strādāt un ātrāk iet, bet domāju, ka tas cīpars 700-800 par metru ir diezgan tuvs īstenībai. un nelolo sevi ar ilūzijām, ka būs kautkas pēkšņi lētāks, vai, ka pats esi gudrāks. tā nav un nebūs :)
pats tagad mēģinu saprast, vai esmu gatavs būvēt ģimenes māju. skaitu no visiem galiem un situ sev pa pirkstiem par dažādām sliktām domām, kā piemēram: "bet te jau nebūs tik traki, gan jau es tur kaut ko optimizēšu..."

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: E ()
Datums: 14/11/2016 15:35

Tas 400 eur/m2 novērtējums par materiāliem izklausās diezgan ticams (no manas un manu paziņu pieredzes). Es teiktu, ka darbaspēka izmaksas arī ir aptuveni 400 eur/m2, ja visu pasūta (tas gan praktiski bez nodokļiem un ja pats skurpulozi seko līdzi). Attiecīgi, ja pats paveic 50% no darba, tad arī šīs izmaksas samazinās uz pusi. Tā arī veidojas tās atšķirīgās celtniecības izmaksas.

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: v_t ()
Datums: 14/11/2016 15:49

bez šaubām, garantiju kontūram firma nedeva. es pats to nodrošināju - sapumpēju, noturēju zem spiediena vairākus mēnešus, pārliecinājos, ka viss ir ok.
ss 10 kw.
par oktobri, par visu elektrību samaksāju 105 eur. daudz vai maz? veļas mašīna iet katru dienu, trīs mazi bērni jāvanno u.t.t.
papildus nekas nav siltināts.
kāda apdare? baļķi noslīpēti un noeļļoti.
nekad netika domāts par kaut kādiem rekordiem, bet prātā tika paturēts teiciens par parādu nebrāli.
tāpat jau interesējos par cenām, ko piedāvā profesionāļi, bet tās uzzinājis sapratu, ka gribu to darīt pats, vācu info mācījos procesā. kad jau ievācāmies, zemes darbiem domāju nolīgt profesionāļus.
par 4 melnzemes kravu izlīdzināšanu un zālāja iesēšanu paprasīja 700 ls. skaidrs, ka atteicu. tāda summa man bija jāpelna vairāk kā mēnesi, bet to darbiņu paveicu burtiski dažos vakaros. ar kaimiņiem mums ir līdzīgas sētas, šiem par 2000 ls, man pāri par 400 ls. es taisīju pats.
pat par šīm divām štrunta pozīcijām savāktos pāri par 2000, ja pats gribētu kašāt k un spļaut griestos. un pēc tam par to jābleko gadiem.
svarīgās pozīcijās nauda tika ieguldīta ne maza - ss, 3 stiklu koka logi, toties elektrība izmaksāja pēc mūsdienu standartiem smieklīgu naudu. pat neatceros cik precīzi bet zem 100 ls bija. stabs tepat blakus.

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: pašdarbnieks ()
Datums: 14/11/2016 16:38

Man ir būvapjoms 200m2. Divstāvu 160m2 mājas karkass pagaidām bez jumta(jumta materiāls ir iegādāts)+40m2 garāžas karkass pabeigts+16m2 pagaidu šķūnis+ spice+ komunikāciju pievilkšana, papīru lietas, instrumenti utt,..=26 eu.

Piebildīšu, ka uz materiālu kvalitāti netiek taupīts-monolīta dz.betona lentveida pamats, fibo sienas, monolītās joslas, tyvek membrānas, rukki jumts.

Lai pilnvērtīgi ievāktos plānoju vēl ieguldīties 30-35 eu.

Ja pats neko nedara .. tad vienalga 130eu vajadzētu pietikt

Re: Jaunbūves izmaksas
Autors: bobo ()
Datums: 14/11/2016 18:42

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Bobo - cik tev karkasniece aizņēma laiku 70%
> darot pašam?


3 gadi.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **        ***   ***   **  **    **   **    **   **  
 **        **** ****    ****      ** **      ** **   
 ******    ** *** **     **        ***        ***    
 **        **     **     **       ** **      ** **   
 **        **     **     **      **   **    **   **  
 ********  **     **     **     **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727