UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Dziļurbums
Autors: Dāvis86 ()
Datums: 02/11/2016 17:52

Labdien!
Vai kāds var izstāstīt, kā ir ar dziļurbumu!
Daudzi, tagad saka, ka, kāds dziļurbums, atbrauc 10 m ierok trubu vai spici un ūdens nāk!
Tomēr, esmu dzirdējis, ka tas nav pareizi, ka tādā dziļumā vēl dzīvo visas baktērijas + kaimiņiem ir kanalizācijas, kas savukārt nozīmē, ka tas viss var sajaukties, un ko tad es dzeršu!

Vēl , kāds man teica, ka, ar dziļumu, tam nav nekāda sakara, ka esot kaukāda garoza kas dažādās vietās ir dažādā dziļumā un vajag līdz tai vai zem tās izurbties !

Kā tad ir patiesībā un kā var iegūt normālu dzeramu ūdeni, pienemsim, ka ir vietas, kur ūdens jau no 7 m nāk, bet vai tas nozīmē, ka ir dzerams!
Otra lieta ir dziļurbums maksā pilnīgi citas naudas!
Ja es pareizi sapratu dziļurbumam ir metāla truba + Sūknis vai trubā iekšā vai mājā!
+ vajag grodu ierakt, nosiltināt vai kaukā tā!

Kā tur īsti ir ?

Re: Dziļurbums
Autors: Hmm ()
Datums: 02/11/2016 18:40

10m noteikti nav dziļurbums.
Ja bažas par kaku piesārņojumu, tad reizi gadā nogādā ūdeni uz analīzēm un veic vismaz E.coli pārbaudi.Sirdsmieram dzeramajam ūdenim var uzstādīt reversās osmozes filtru.
Ja ūdens virsējos slāņos nav vai ir absolūti nelietojams, tad var taisīt dziļurbumu. Atkarībā kas zem zems un kurā slānī ūdeni ņems, visticamāk tiksi pie palielināta dzelzs satura (viss brūns) vai/un kalcija (tējkanna un visi citi sildelementi pastiprināti apaug ar kaļķakmeni), ko ar risināt uzstādot filtrus. Un dziļurbumam jāmaksā dabas resursu nodoklis.

Re: Dziļurbums
Autors: binary ()
Datums: 03/11/2016 06:59

Spicē ir ne tikai "kaku ūdens", bet arī lauksaimniecības atkritumi u.c. "labumi" no virszemes (piemēram, visādi nitrīta un nitrāta slāpekļi, kas ir bīstami veselībai). Spices ūdens sastāvam ir arī sezonāls raksturs - tas nav vienāds cauru gadu. Piemēram, pavasarī man uz vairākām nedēļām pārstāj putot šampūns - visticamāk ūdens sastāva izmaiņu dēļ. Arī par tiem nitrātiem/nitrītiem ir lasīts, ka rudenī ir viens līmenis, pavasarī - pavisam cits.

Spices ūdeni izmantoju "tehniskajām vajadzībām" un dārzam. Pārtikā spices ūdeni lietot nevēlos, tāpēc pērku Venden. No otras puses - ir cilvēki, kas pārtikā lieto akas ūdeni un nesūdzas.

Par reversās osmozes filtriem - ar tiem jāuzmanās. Organismam tomēr ir nepieciešami minerāli. Ja uzturā lieto sabalansētu pārtiku un nepieciešamos minerālus pietiekamā daudzumā uzņem citos veidos, tad var dzert to demineralizēto ūdeni, bet nu nebūsim naivi - cik daudzi no mums ēd pareizi?

Par metāla trubu dziļurbumam - vai tas nevar likt plastmasu?

Hmm, par to dabas resursu nodokli - no kāda dziļuma tas ir? Un kāds ir maksājums - vienreizējs, ikgadējs vai pēc patēriņa?

Re: Dziļurbums
Autors: vārds ()
Datums: 03/11/2016 09:51

Ar reversās osmozes filtriem nav jāuzmanās. Vairāk jāuzmanās no dažādiem mazgudriem padomdevējiem. Ja šo filtru ūdens būtu kaitīgs un radītu veselības riskus, tad sen tā tehnoloģija būtu aizliegta izplatīt mājsaimniecībām.

Re: Dziļurbums
Autors: binary ()
Datums: 03/11/2016 10:18

Tik pat labi var apgalvot, ka, ja automašīnu dūmgāzes būtu kaitīgas un radītu veselības riskus, tad sen tās automašīnas būtu aizliegts pārdot un lietot. Figu - tāpat pārdod, tāpat lieto, jo ieguvumi ir "vērtīgāki" nekā ilgtermiņa trūkumi.

Ir tiem reversās osmozes filtriem sava vieta pasaulē, ir… Arī mājsaimniecībās tiem ir sava vieta, jo gluži vienkārši ir vietas, kur ar osmozes filtru var dabūt mazāk kaitīgu ūdeni nekā būtu pieejams bez tiem filtriem. Bet tas nebūt nenozīmē, ka tāda filtrēta ūdens lietošana pārtikā ir tik pat laba kā kvalitatīva ūdens lietošana. Un tas attiecas ne tikai uz tā ūdens dzeršanu, bet arī uz gatavošanu tādā ūdenī (piemēram, dārzeņu vārīšanu). Bet jā, iekārtu ražotāji un izplatītāji par tādām lietām nerunā.

Re: Dziļurbums
Autors: jtdesign ()
Datums: 03/11/2016 11:17

Dziļurbumam (10 m nav dziļurbums, it kā sākas no 20 m) ir sākumā jāsaņem VVD tehniskos noteikumus.

Re: Dziļurbums
Autors: Rx ()
Datums: 03/11/2016 11:40

Iesaku nodot ūdeni uz analīzēm ( ap 22 Euro) un tad Jums daudz kas kļūs skaidrāks, ko dzerat, ēdat, lietojat. Ko darīt jau būs tad aktuāls jautājums.....Nav viss vienā maisā berams, attiecībā uz ūdeni, tā sastāvu, kādam tam jābūt un kādu labumu- sliktumu tas satur. Milzum daudz pretrunīgas informācijas! Interesants visas dzīves pētījums par to ir Nikolajam Druzjakam (Ukraina). Vairākas grāmatas, kā nekā akadēmiķis... Lasot forumos atsauksmes, ļoti daudz slavas rakstu, bet netrūkst arī nopēlumu...
Galvenā viņa ideja- secinājums ir: Lai dzīvotu ilgu mūžu jālieto ūdens, kurā ir mazāk kā 20mg/l kalcijs! Jeb īsāk sakot, mīksts ūdens! To apstiprina viņa pētījumi, pētot dadzos ilgdzīvotāju "rajonus" visā pasaulē. Latvija ir dolomītu zeme, un ūdens praktiski visur ir ar paaugstinatu kalcija saturu. Ja mēgināsiet atrast veikalā un pievedamo dzeramo ūdeņu sastāvu, tad garantēju, ka....to tā vienkārši neatradīsiet! Tikai ja kāds speciāli veiks analīzes un nopublicēs. Daļu sastāva var tā atrast, konkurentu salīdzinošās tabulās....Pēc maniem pētījumiem- izlasītā, ap 20mg/l kalcijs ir tikai Venden ūdenim....
Bet arī tas pildīts 7PC "indīgajās lielajās pudelēs! ( [skaties.lv] )

Re: Dziļurbums
Autors: Mx ()
Datums: 03/11/2016 13:01

Lai urbinātos līdz 20m nekādas atļaujas vai saskaņojumi nav nepieciešami?

par metāla un plastmasas trubām- tagad plaši lieto plastmasas (PE laikam), bet cik tas var būt veselīgi? laikam līdzīgi kā ar ūdeni pudelēs.. bet ja liek metāla cauruli urbumā, tad arī sūkņa pievads/izvads un visas trubas līdz dzer. ūdens krānam jāņem no metāla, citādi zūd ekoloģiskums.

Re: Dziļurbums
Autors: Uldiš ()
Datums: 03/11/2016 13:47

PE ir polietilēns un lielos vilcienos, ja vien to nededzini un neelpo, nav kaitīgs. Lieto visai ūdensapgādei, arī maģistrālajiem ūdensvadiem. Citas plastmasas ir daudz kaitīgākas.
Cik esmu pats interesējies, dziļurbums maksā 40+ EUR/metrā un kā tie kantori saka, tad +/- normāls dziļurbums sākoties vidēji no kādiem 50 metriem. Bet tas no vietas un slāņiem atkarīgs - var būt, ka normālu ūdeni dabūsi jau no 30 m, bet citur tikai pie 80m.

Re: Dziļurbums
Autors: martell ()
Datums: 09/11/2016 18:19

Šogad uztaisīju dziļurbumu - 34m. Dolomīta slānī. Paaugstināts kaļķis un ļoti paaugstināta dzelzs. Caurules tipam kopējā tāmē ir ļoti maza nozīme. Daudz lielāka nozīme ir sūknim, sūkņa vadībai un filtriem (kas ir atsevišķs pasākums). Virs 20m nepieciešamie tehniskie noteikumi un saskaņojums (maksā ap 500eur). Pēc tam nodeva katru gadu.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   ********   **         ******** 
 ***   **  **     **  **     **  **    **   **       
 ****  **  **     **  **     **  **    **   **       
 ** ** **  ********   ********   **    **   ******   
 **  ****  **         **     **  *********  **       
 **   ***  **         **     **        **   **       
 **    **  **         ********         **   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727