UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Fasādes siltināšana
Autors: Vilis123 ()
Datums: 01/11/2016 16:46

Vēlētos lūgt viedokli par šādu jautājumu. Vai var līmēt minerālvati uz koka dēļu fasādes? Es saprotu, ka parasti tā nedara, bet gribas apmetuma apdari.

Re: Fasādes siltināšana
Autors: Hmm ()
Datums: 01/11/2016 17:22

Kas zem dēļiem, jebšu kāds ir esošais sienas pīrāgs?

Re: Fasādes siltināšana
Autors: Vilis123 ()
Datums: 01/11/2016 18:01

Nekā nav. Dēļi ir 3 kārtās kopā kādi 10-12cm (t.sk. vagonka iekšā). Padomju laika vasarnīca..

Re: Fasādes siltināšana
Autors: Rx ()
Datums: 01/11/2016 18:21

Lasot un pētot milzum daudz materiālu......sev, savai koka mājai, ar sienu uzbūvi šādu: No iekšpuses tapetes, finieris, ( laikam dēļu klājums arī...)tad stāvus koka brusas viena pie otras, ap 120mm, tad šķirba ap 50-60mm vai vairāk , pilna ar skaidām, tad dēļi, tad ruberoīds, virsū koka restītes, apmestas ar kaļķa-romancementa javu. Māja būvēta no pēckara, visvisādiem nekondicijas- trofejas materiāliem. Tad ap 1950 gadu tā laikam būvēja... Nositu apmetumu, noplēsu ruberoīdu. salaboju puvušās vietas. Tad ar statņu metodi izveidoju karkasu ar soli 60cm visā sienu laukumā ar vēl domu, kur un kā tiks tālāk stiprināta cietā vate pie statnēm, ap logiem. Logi jauni. Stanes kalpo arī kā sienu taisnotājas, jo tās bija šķības..... Tad starp statnēm pildīju ar mīksto akmens vati, piestiprinot ar plastmasas "sēņu" galvām. Pēc tam , ar tādām pat "sēņu" galvām un garām koka skrūvēm tika piestiprināta akmens cietā vate 100mm. Sēnes stūros, vidū, malās...Bez jebkādas līmes...( kur to smērēt?). Ja kāda šķirbina veidojās- iepūtu putas. Tāpat koka dēļu šķirbas, lai skaidas nebirst- putas. Pēc tam armējums ar BAK. Patreiz tas arī viss, jo nav laika un sevišķi arī nepieciešams: Māja jau izskatās pēc mājas. Bet ir doma arī apmest ar vislabāk elpojošu dekoratīvo apmetumu. Jau vismaz 4 ziemas mājā klimats OK, silts ilgi....Jo kopējais vates daudzums jau ir ap 150mm. Nekādu plēvju nav nekur, ne iekšā, ne ārā...Siena elpo no abām pusēm. Šovasar vajadzēja kabeli ievietot siltinājumā...Izgriezu siltinājumu, izurbu caurumu kabelim. Nekādu mitrumu, puvumu, sēņu nav. Koks smaržo pēc koka. No iekšpuses arī nekur nav mitruma, pelējuma... Tā nu lūk.

Re: Fasādes siltināšana
Autors: Vilis123 ()
Datums: 02/11/2016 00:23

Pag, nesapratu - cietā vate iet pāri statnēm vai starp tām pašām statnēm?

Re: Fasādes siltināšana
Autors: rbm ()
Datums: 02/11/2016 00:38

Var pa virsu karkasam steico protect 50mm kokšķiedru plātnes ar spundi un tām pa virsu dekoratīvais apmetums pēc ETAG sistēmas (līmjava/stiklašķidras siets/armējošā kārta/dekoratīvais apmetums).

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Fasādes siltināšana
Autors: Rx ()
Datums: 02/11/2016 09:47

Starp statnēm ir ievietota mīkstā, cietā uz stanēm. Statņu biezums 5cm, un sanāk ka cietā balstās uz 2,5cm. Tāpēc ļoti precīzi!!! jāizvieto statnes! Arī vietās kur lielāks laukums zem cietās ir tukšums, ievieto atbalsta klucīti. Pēc armēšanas visa siena ir kā bungas, skan ja piesit.

Re: Fasādes siltināšana
Autors: Vilis123 ()
Datums: 02/11/2016 20:07

Steico Protect izskatās neadekvāti dārgs, bet varbūt ir tā vērts. Manā gadījumā esošā jumta pārkare ir tāda kāda ir, tāpēc negribas taisīt ļoti biezu siltinājuma pīrāgu. 15 cm būtu maksimums.

Tomēr, kāpēc fasādes vati nevar līmēt uz koka kā uz gāzbetona?

Re: Fasādes siltināšana
Autors: Aldiss ()
Datums: 02/11/2016 20:44

Siltumizolācijas līmei ir vāja saķere ar koku, tā ir paredzēta minerālām virsmām un tiek izmantota,lai nofiksētu plāksni pie sienas. Ja sienas ir taisnas, tad pie koka sienas labāk ir izmantot siltumizolācijas cepurītes un skrūves. Skrūves veic gan siltumizolācijas pagaidu fiksāciju, gan pastāvīgo nostiprināšanu. Mūra sienā bez iepriekšējas plāksnes pielīmēšanas salīdzinoši grūti ir izurbt piecus caurumus, sadzīt tajos dībeļus, neizkustinot siltumizolācijas plāksni no tai paredzētās vietas. Tādēļ vispirms plāksnes tiek pielīmētas.
Kokā skrūvi var pārskrūvēt, ja nav sanācis ar pirmo reizi. Dībeli otru reizi neiedzīsi.

Re: Fasādes siltināšana
Autors: md ()
Datums: 25/11/2016 16:27

Uztaisi karkasu ar soli 600mm, nosiltini ar kokšķiedras vai ekovati (150mm) un nošuj ar 50mm fibrolītu. Fibrolītu viegli apmest ar elpojošu apmetumu. Būs kārtīgs siltinājums, "elpojošas" sienas un fasāde būs stingra, nebūs jābaidās ka kāds uztaisīs sienā caurumu.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  ********   **     **  **     ** 
 ***   **  **   **   **     **  ***   ***  **     ** 
 ****  **  **  **    **     **  **** ****  **     ** 
 ** ** **  *****     **     **  ** *** **  ********* 
 **  ****  **  **    **     **  **     **  **     ** 
 **   ***  **   **   **     **  **     **  **     ** 
 **    **  **    **  ********   **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727