UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Ūdensvada ievada dziļums mājā
Autors: DzinPo ()
Datums: 31/10/2016 15:12

Nosiltināta ir tā daļa pamatiem, kas ir virs pēdas. Mājas daļai 90 cm augstumā, garāžas daļai 70 cm augstumā. Garāžai zemes līmenis 5 cm no augšas, mājai 25 cm no pamatu augšas. Pārkares ir 0.95m (jumta.). Pamati arī šo metru no pamatu ārmalas ir aizbērtas ar smilti, tā kā teorētiski arī sānu berzes rezultātā nekas tur necilāsies (kautkur lasīju, ka arī tā mēdzot būt.)
Tas projektētājs vispaŗ ir kautkāds jocīgs cilvēks, kad ar viņu runāju. Manā skatījumā viņš vispār neko nav rēķinājis un nemaz neprot - piesauc kautkādas tabulas grāmatās..nolēmu, da kādas tev tabulas, ja nevari izrēķināt manam gadījumam tad tā arī pasaki, tad ņēmu vērā tikai arhitektūras daļu..Kā saka, cēlu "pēc citu pieredzes". Daži mezgli, ko projektētājs uztaisījis ir stipri pa švaku jau tīri intuvitīvi, daži pārspīlēti..karoče, man vispār riebjas visi tie projektētāji, da nahren viņi vajadzīgi.

Re: Ūdensvada ievada dziļums mājā
Datums: 31/10/2016 15:30

pamatus cilā ļoti labi māls, tad melnzeme, smilts jau mazāk un ja zem pamatiem ir škembu kārta kādi 15 cm tad pavisam labi. ūdens sasalstot un mēģinot celt pamatus uz augšu atrod brīvu vietu starp šķembām vai akmeņu lauskām aizņem tukšo vietu un necilā. Pēdējos gados zeme vispār blakus pamatiem nav sasalusi dziķāk par 1-2 lāpstas tiesām.

1. Jautājums bija ko darīt ja par seklu. Ir tāda tehnoloģija ka siltina cokola daļu un norokot ap mājas perimetru arī horizontālā virzienā kādus 60 cm( apmēram vienas ekskudētā putoplasta loksnes platumā, ievērojot nelielu slīpumu ūdens notecēšanai prom no mājs. Pie mājas liek ūdens atgrūdošu pēvi un lej betonu pa virsu vai smilts kārta, geotekstilu un oļu klāju pa perimetru.

2. jātājums bija kā ar lauku mājas škembu, laukakmeņu skalotiem pamatiem. Vajag ierakt no abām pusēm tranšejas stipri zem pamatu līmeņa, un durt cauri zem pamatu līmeņa 40 cm vai vairāk, lai neaizkar akmeņus nelielu caurumu. tad ieliek cauruli un pieblietē no abām pusēm ar āmura kātu vai otru pusi.

Re: Ūdensvada ievada dziļums mājā
Datums: 31/10/2016 15:40

Aizmiru pateikt tranšjas rok šauras ne vairāk kā 2 lāpstas platumu perpendikuāri pamatiem. Neiedomājaties rakt paralēti vai platāk par 50 cm. Lai tikai var izdurt cauri. pie pamatiem jāsašaurinās gandrīz uz 20 cm. tākāk nost var būt platāka, lai pats tiec kaut cik ērti iekšā.

Re: Ūdensvada ievada dziļums mājā
Autors: DzinPo ()
Datums: 31/10/2016 16:56

Paldies, Māri. Noderīgi!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **         ******    ******    **     ** 
 ***   **  **        **    **  **    **   **     ** 
 ****  **  **        **        **         **     ** 
 ** ** **  **        **        **   ****  **     ** 
 **  ****  **        **        **    **    **   **  
 **   ***  **        **    **  **    **     ** **   
 **    **  ********   ******    ******       ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727