UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: remonts
Autors: zhuks ()
Datums: 10/02/2016 21:27

Par logu nomaiņas lietderību ar vēl var pastrīdēties, ja jau tik reti tur plānots būt ziemā. Paņem urbi ar drāšu birsti galā, vai arī to uzliec fleksim, plus vēl ar rokas birsti to veco krāsu nost un jaunu divās kārtās virsū. Plus vēl pa loga rāmja perimetru sapūst putas, kur ir kādas šķirbas un būs labi vairākiem gadiem. Ja būsi ziemā, tad tāpat ārā ir tumšs- pieliec logiem priekšā biezos aizkarus- būs kā vēl viena efektīva aukstā gaisa barjera. Pārbaudi ventilāciju, ja tāda vispār ir. Ja nav- izveido. Vienā lauku mājā telpās, kur visbiežāk uzturas, izlīmējām siltumizolējošās tapetes- ar labi palīdzēja.

Re: remonts
Autors: specs ()
Datums: 10/02/2016 21:35

vecais2, ja par tām izmaksām ir mērķēts uz mani, tad, lai kā pseido profiem arī negribētos, tad remontus, būvniecību rēķina kvm reizinot ar vidējām izmaksām. Mana pieredze ir 350eur/kvm, kur izejas punkts bija mūri ar starpstāvu pārsegumu, otrā stāva pārsegumu un jumta konstrukciju. Ja konstrukcijas nav bojātas, tad vienalga vai ķieģelis vai skaidbetons vai kas cits pamatā.
Pseido profiem šī pieeja nepatīk, jo tad nevar sapūst miglu acīs par to, cik katrs objekts ir unikāls un, protams, līdz ar to dārgs.

Re: remonts
Datums: 11/02/2016 00:59

Es esmu starp abiem viedokļiem - starp tiem kuri saka no nulles taisīt un tiem kuri saka remontēt. Tāpat es piekrītu speca teiktajam par m2 cenām. Tur ir grūti no malas pateikt, jo tev ir sava vīzija par visu to pašam.
Viena lieta tu vari paskatīties kādas izskatās jaunbūves un rēķināties ka tie ir savi 40 - 80K un uz augšu no otras puses tu vari palasīt Piča blogu. Pičam cepuri nost - labi uzrakstīts - ir talants gan rakstos gan darbos, man patika. Vienīgais tās pudeles pēc mūrēšanas es būtu noslaucījis ar lupatu, bet vispār siekalu uzdzina kā tu tur to vasarnīcu ņemies un esi sataisījis.

Re: remonts
Autors: kaamis ()
Datums: 11/02/2016 12:20

Viss atkarīgs ko vēlies iegūt gala rezultātā no tā atkarīgs vai vieglāk ir visu nojaukt vai remontēt esošo!
Es remontēju 37 gadā būvētu skaidbetona ēku un tici man vieglāk būtu bijis viņu noslaucīt no zemes virsas un sākt visu no 0. Tik daudz visādu problēmu izlien ārā darba gaitā kur jāmeklē risinājumi un kompromisu variantu. Sākot darbus to visu nav iespējams paredzēt.
Ja taisies dzīvot periodiski tad protams jāremontē esošā.

Re: remonts
Autors: piča ()
Datums: 11/02/2016 16:27

Paldies, Vilnis.

Te tāda neliela filosofiska atkāpe:

Ja par remontēt vai nojaukt/būvēt, tad katram sava pieredze un viss ir atkarīgs no tā kādas prasības ir pret interjeru, cik bieži apmeklēs, pieejamajiem naudas resursiem,utt. ļoti svarīgi ir, lai tā lieta sniegtu gandarījumu. ja nē, tad nav vērts krāmēties vispār

Remonta plusi šādi:
- naudas plūsma, kur vari piedzīt remontu pieejamajiem līdzekļiem.
- sākumā liekas, ka mazāki ieguldījumi
-vienkāršāka un lētāka dokumentācija (kaut gan runā, ka mājas pilnīgu nojaukšanu un uzbliešanu no nulles var pabāzt zem "vienkāršotās renovācijas projekta", ja labi grib)
Mīnusi:
- minimālas plānojuma izmaiņas
- var, un visticamāk arī uzrausies uz kaut kādiem tādiem remonta pasākumiem, kas būs nenormāli piņķerīgi un laikietilpīgi -piemēram, manā gadījumā - koka karkasa ēkas vainagsijas nomaiņa uz 80 %
- ilgi.

jaunbūve:
plusi
- ātri
-izplāno kā gribās
mīnusi
-lieli momentāni finansu ieguldījumi
-vairāk papīru

No savas šā brīža pieredzes varu teikt tikai to, ka remontējot esošo vienīgā faktiskā ekonomija manā gadījumā ir fasāde (pagaidām), jumts (pagaidām), pamati, skurstenis (daļēji, jo oderēju), vienas vecas durvis (daļēji) un 3 logi (iespējams mainīšu) un 75% karkasa statņu (kas maksā 170 eur kubā un ir viens no lētākajiem un naudu mazāk rijošajiem elementiem). Pagaidām pozīcijas- segumu mainīšu šogad un gan jau būs jāprotezē lielākā daļa spāru, tāpat jāsiltina; fasāde- silikona ķieģelis, ko domāju kaut kad raut nost un aizstāt ar vagonku, vai kko smukāku.
Tātad manā gadījumā ekonomija- nu kādi, teiksim ar rezervi 4-5 tūkstoši par pamatiem, 3 tūkstoši nojaukšana un aizvešana, vēl kādi max 400 eur kokmateriālos un 1000 par projektu. Tātad teorētiski esmu ietaupījis ap 10 000 eur.
Ja nedarītu pats, tad vismaz pusi no ieekonomētā būtu apēduši strādnieki. Pārējais maksā tik pat, ja ne pat dārgāk kā jaunam. Man domāt, ka jaunai būvei materiāli un darbs būtu pat salīdzinoši lētāk, jo iespējams, mezgli ir racionālāki. Manā gadījumā pagaidām kvadrātmetrs ir izmaksājis ap 250 eur, bet vēl piebiedrosies jumts utt, kas būs ap 50 eur kvadrātā klāt. (tas ir materiāls bez darba un degvielas, lai nokļūtu objektā), šeit gan jāņem vērā, ka tas ir kapitāls remonts, tai skaitā komunikāciju izbūve, utt. - principā grausta atjaunošana.

Bet šeit jāatzīmē galvenais ieguvums- naudas plūsma. Cik ir pa tik taisu un tad, kad ir, tad taisu. Neesmu kredīta vergs un, ja nesanāks, ta piemetīšu špicku, biš paraudāšu un viss- mana problēma būs beigusies. Tomēr, ja vēlreiz sāktu no sākuma, tad ar šī brīža zināšanām būtu jaucis nost un būvējies no nulles- darba un materiālu efektīvas izmantošanas ziņā tas noteikti būtu racionālāk.

Tātad rezumējot - naudas plūsma pret pi$%nos :)

Attiecībā uz tēmas aizsācēja jautājumu, kas ko maksā - nu tur jau tādas vienotas cenas nav.
Mošk vispār neko nevajag - pāris burkas ar krāsu, smilšpapīru un skursteņslauķi.
Viss ir atkarīgs no tā, ko grib panākt. Un kāds sākuma stāvoklis ir pēc fakta.


A tā - pvc logi maksā ap 85 eur m2, sauss kokmateriāls ap 235 eur m3. darbs no 50 eur/diena/cilv.

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Re: remonts
Autors: piča ()
Datums: 11/02/2016 16:30

ā, un piemirsu piebilst- šis projekts ir mans hobijs, ko man patīk un gribās darīt. Un to, savukārt, par naudu nevar nopirkt :)


Veiksmi darbos!

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Re: remonts
Autors: vecais2 ()
Datums: 11/02/2016 18:20

Vidējās izmaksas būvniecībā ir tik pat kruti kā vidēji valstī viss kārtībā-rādās ,ka ne pseido profam pieredze tikpat bēdīga kā viņa klienti,kuri vairāk par laminātu un rannilu uz jumta neko nevēlas.Ir jau antiestēti ,kas nerēķinot savu meistardarbu arī 100 ērikos par m2 ierakstās.Tā kā tev ,spec, ir vēl kur augt.Redz ,Pičam ,bez siltināšanas,bez jumta,bez logiem,bez darba un transp.izmaksām,jau ir 250m2.Iznāk ,ka Piča duraks,jo 350 ērikos par m2 viņš visdrīzāk neierakstīsies.Un ja Piča gribētu vēl par kārtu glaunāk,un ja par 2kārtām glaunāk-tad specs neredzot ,nezinot klienta iespejas un vēlmes,iedodot ciparu 350ēriki m2,varētu verdzībā pārdoties,ja vien ir vīrs un vārds.Tā kā Vidēji pūšam miglu unikāli vidējos objektos

Re: remonts
Autors: specs ()
Datums: 11/02/2016 19:38

Es taču teicu, ka pseido profi vai dulli metās, ja kāds nosauc faktiskās izmaksas, jo tad vairs nevar manipulēt ar tekstiem, ka cenai svarīgi, kur objekts atrodas utt. Es neesmu teorētiķis, bet gan sasniedzis šo ciparu praksē, piekam tur vēl iekšā ir virtuve ar tehniku un kas vairāk par laminātu uz grīdas, bet, protams, ar prātu. Pats tikai organizēju meistarus un materiālus. Ja cilvēks grib rekonstruēt vasarnīcu, tad varam pieļaut, ka marmora palodzes neliks.

Re: remonts
Autors: specs ()
Datums: 11/02/2016 20:34

p.s. neesmu meistars, bet gan pasūtītājs - lai nerastos pārpratumi.

Re: remonts
Autors: Agris567 ()
Datums: 11/02/2016 23:30

viedokļi interesanti.

izskatās ka tomēr pavasarī uztaisīšu minimālu komfortu (toča, karstais ūdens) un uz rudeni nopietnākas lietas, jo negribas vasarā dzīvot būvlaukumā.

cik var redzēt no kaimiņiem, līdzīgām mājām parasti uz fasādes liek vati un tad apmetumu vai arī vati, skaidu plāksni un tad apmetumu. vēl ir redzēts vate+dēļi. kurš variants būtu ieteicamāks, ja pieņem ka esošās sienas 1.stāvs ir ķieģelis un 2.stāvs kādi 3 dēļi ar skaidām pa vidu? 2.stāvs ir diezgan caurs.

godīgi sakot, vairāk par 50 eur/m2 fasādei negribas tērēt (neskaitot logus).

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **  **      **  **       
  **   **   **     **        **  **  **  **  **       
   ** **    **     **        **  **  **  **  **       
    ***     **     **        **  **  **  **  **       
   ** **    **     **  **    **  **  **  **  **       
  **   **   **     **  **    **  **  **  **  **       
 **     **   *******    ******    ***  ***   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727