UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
hidroizolācija privātmājas pamatiem
Autors: dominators ()
Datums: 08/01/2006 01:24

Lūdzu, varbūt kas var dalīties ar savām domām vai pieredzi, par privatmājas pamatu hidroizolāciju. Ja par to horizantālo viss it kā ir saprotams, bet par vertikālo - vai ir vajadzīga, vai nav, vai tikai no ārpuses vai iekšpuses arī un kāpēc?

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Autors: tā pat vien ()
Datums: 09/01/2006 02:39

ergh man ar tas interesē vai to vertikālo vispār vajag

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Autors: jtdesign ()
Datums: 11/01/2006 20:42

Man kaut kā nav ienākusi pat prātā doma, ka varētu nebūt. Tieši kāda - tas varētu būt arī no celtnes rakstura un grunts sastāva/apstākļiem atkarīgs.

No ārpuses.

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Autors: AlbertsR ()
Datums: 12/01/2006 03:56

Ūdens un sāļi saārda vecās ēkas — gan sabiedriskās celtnes, gan ģimenes mājas. Iemesli parasti ir līdzīgi — vertikālā un horizontālā hidroizolācija vai nu vienkārši ir slikta, vai laika zoba dēļ vairs nefunkcionē. Tāpēc mitrums lēnām sūcas pa mūri uz augšu, un ūdens, kurā izšķīduši dažādi sāļi, pamazām pārņem visu sienu. Ūdenim pakāpeniski iztvaikojot, sāļi nosēžas uz ēkas sienām, veidojot neglītus traipus, ar kuriem ir ļoti grūti cīnīties. Laika gaitā veidojas jaunas un jaunas sāļu kārtiņas — mikroskopiskajiem kristāliņiem augot, tie pakāpeniski noārda ne tikai apmetumu, bet bojā pašu mūri. Šīs vietas ir viegli pamanīt — ja redzami viļņveidīgi traipi, sācis jau lobīties un drupt apmetums, ūdens un sāļi savu darbu padarījuši.

Pavirši un nepārdomāti risinājumi šādos gadījumos ir tikai lieka laika un naudas tērēšana, jo nodevīgie plankumi atjaunosies atkal un atkal. Īpaši blīvie apmetumi, flīzes, neausto materiālu oderes situāciju tikai pasliktinās, jo aizkavēs mitruma izgarošanu, tāpēc tas turpinās sūkties augšup, ārdot jaunus un jaunas sienas daļas.

Hidroizolācijas materiālu piedāvājums ir plašs, tāpēc bez speciālista padoma neiztikt. Ir nepieciešams kompetents vērtējums, cik nopietni mitrums saēdis ēkas pamatus un sienu un kā pret to labāk un lētāk cīnīties. Ir jāveic analīzes laboratorijā, lai noteiktu, cik un kādā koncentrācijā sāļi iesūkušies mūros, un jāizvēlas atbilstoši materiāli.

Gan horizontālā, gan vertikālā hidroizolācija ir salīdzinoši dārga, ko pašu spēkiem labāk nesākt. Mūsdienu tehnoloģijas piedāvā gan uzlabotus bitumena, gan cementa bāzes materiālus, gan polimēru izolācijas materiālus, gan šo materiālu kombinācijas pamatu hidroizolācijai. Ja bojāta hidroizolācija starp pamatiem un sienu, ir izstrādāta tehnoloģija, kas ļauj radīt jaunu izolējošo starpslāni, pa perimetru savienojuma vietā iedzenot īpašas izolējošas plāksnes. Ir pieejami dažādi mūrī injicējami akrila, silikona un citi sastāvi, kuri aptur kapilāro ūdens cirkulāciju sienās.

Lai uzklātu hidroizolācijas materiālus pamatiem, tie ir jāatsedz no ārpuses, tomēr ir daudz ēku, īpaši pilsētās, kur tas nav iespējams. Tikpat bēdīga ir situācija, ja gadu gaitā, atjaunojot ielu asfaltu, ietves līmenis pacēlies virs pamatiem. Tad nelīdzēs pat vislabākā pamatu hidroizolācija, jo mitrums, it īpaši kūstošais sniegs ar augstu sāls koncentrāciju, grauž tieši mājas sienu, turklāt apskaužamā ātrumā.

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Autors: Stru ()
Datums: 30/01/2006 17:49

Ko darīt šadā gadījumā, ja mājas siena jau tiek grauzta gadiem, hidroizolācija (horizontalā) nav nekāda, jo sairusi (kad māja 30-tajos celta iela bija smilšu),pirmajā stāvā sienas ir grumbuļainas un lobās apmetums un ietve ir pacēlusies pret mājas pamatiem pa 50 cm. Vai ir kāds risinājums, vai tomēr māja jājauc nost un jācļ jauna?

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Autors: jaanus ()
Datums: 30/01/2006 20:50

Cik es zinu, tad pamatus atrok pa posmiem, kārtīgi nomazga ar spiedienu un pēc tam atjauno hidroizolāciju.

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Autors: Didims ()
Datums: 01/02/2006 05:22

Nu jāsāk būtu ar to, ka jāatrok māja un jāsamazina mitruma nokļūšana pie pamatiem un sienām - tipa ūdens notekas un meliorācija. Var ielas pusē piebūvēt atbalstsienu ar kanti krietni augstāku par ielu, lai ūdens netek un nešļakstās uz mājas pusi. Iespējams, ka būs nepieciešama pamatu atrakšana un atjaunošana - tip stiprinošas dz.betona joslas uzbetonēšana ap pamatiem. Ar hidroizolācijas atjaunošanu būs grūtāk. Ir visādas ķīmijas, koras pa saurbtiem caurumiem salaiž mūrī, kur tas ķīmiski nosprosto visas poras pārtraucot mitruma kustību. Ir dzirdēts arī par spec. hidroizolējošu plākšņu dzīšanu zem sienas konstrukcijās tādējādi radot hidroizolācijas slāni no jauna (vienīgs vai tomēr nepastāv kaut kāds kapilārais mitrums, kas pēc tam pa plākšņu starpām tomēr iet uz augšu).

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Autors: vapon ()
Datums: 07/02/2006 18:39

ja padomā pēc būtības, tad vertikālo liekam abās pusēs, bet kas ir ar pamatu apakšu? un ja lejas daļā ir stiegras? ko tad? teorētiski vajadzētu vertikālo hidroizolāciju arī pamatu apakšai.
es domāju, ka izolācijai ir nozīme, ja tā ieiet gruntsūdenī.

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Datums: 01/11/2019 19:54

situācija sekojoša, grunts tīra smilts, gruntsūdeņu vispār nav, pamati no pamatu blokiem ar pēdu 2 rindas augšā armējošā ~15cm, izrādījās, ka bloki kā nu kurš, škībi un celtnieki steigā arī nav baigi perfekti nostrādājuši, ārējā mala diezgan nelīdzena. siltumizolācija būs 50mm xps, līmēt gribu ar tam paredzētajām putām. hidreni normāli uz pašiem pamatiem horizontālo neredzu kā iestrādāt, tas būs izmests materiāls, domāju uzlikt ģeomembrānu xpsam ārpusē, nu ja nāks kāds mitrums no kūstošajiem sniegiem un lietiem, lai paliek ārpus tā xpsa un pašiem pamatiem, tik nevaru atrast kā izskatās membrānas mezgls kur viņa beidzas augšmalā pie cokola sākuma. pamati ir 30cm, virsū naks 24cm plats bloks, uzklāt tagad uz ziemu uz armējošās hidroizolācijas mastiku? vai ir jēga nosmērēt visu armējošo ar hidroizloācijas mastiku, jo nu tā pamatu daļa ir lielāka un ja nu tur pēc tam būs kāds staigājošais mitrums lai viņš nedodas nekur tālāk par to hidreni?!

Re: hidroizolācija privātmājas pamatiem
Datums: 01/11/2019 20:05

atvainojos labošanas funkcija te nav pieejama, bet domāts, ka vertikālo hidroizolāciju mastikas veidā nav iespējams iestrādāt tā, ka no tās ir jēga.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   ********   **    **  ********   **     ** 
 **    **  **     **  ***   **  **     **   **   **  
 **        **     **  ****  **  **     **    ** **   
 **        ********   ** ** **  ********      ***    
 **        **     **  **  ****  **     **    ** **   
 **    **  **     **  **   ***  **     **   **   **  
  ******   ********   **    **  ********   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727