UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: Rx ()
Datums: 23/08/2017 10:14

Gaisam 1000! Pareizi. Bet tiek salīdzināti nesalīdzināmi lielumi to praktiskai izmantošanai. Gaisam , lai tādu siltuma enerģiju uzņetu, jābūt ap 1m3 tilpumā. Ūdenim- 240 grami.... Birš, liekas domā par šādu efektu: Zemei jāžūst, un lietotājam visādi jāsamazina tās mitrums, jo tad zeme kļūst par labu siltuma izolatoru, un ...nesaldēs pamatus. Uzliekot horizontāli pie pamatiem siltuma izolatoru, putuplastu, zeme tur nežūs, būs mitra un lieliski vadīs aukstumu , pat to, kas izies cauri siltuma izolātoram. Vasarā, tieši pretēji: neļaus izžūt, sasilt zemei. Tāpēc Birš iesaka siltināt pamatus no ārpuses līdz 10cm zem grunts līmeņa, ne vairāk , bet pašus pamatus atdalīt no grunts ar telpisko hidroizolāciju- Ciļņoto ģeomembrānu. Tā ļauj žūt pamatiem. Izžuvuši pamati- silti pamati.

Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: Dindirin ()
Datums: 23/08/2017 11:12

Hmm - te Biršs bija domājis ledus kušanas siltumu, kas ir 34000 J*Kg. Tomēr tad vispirms būtu jāpieņem, ka ledus vispār rodas. Siltinājumu jau liek, lai ledus nerastos. Tātad murgi. Vai tomēr ir kāda iespēja, ka Biršam taisnība, un zem putuplasta augsnē krājas ūdens?

Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: Rx ()
Datums: 23/08/2017 12:01

Ledus kušanas siltuma daudzums ir nevis 34000J/kg bet 340000J/kg. Birš ledu neanalizē, cik zinu...Viņš mitrumu analizē. Mitrums ir ūdens......

Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: khe ()
Datums: 23/08/2017 12:42

Roc kur gribi rudenī - visur zeme mitra. Galvenais ir aizvadīt no mājas jumta ūdeņus un nav vērts uztraukties par kapilāru mitrumu gruntī. Atkārtošos par flīzētām, bruģētām, betonētām apmalēm ap mājām - tur arī saglabājas mitrums. Ko nu - dauzīsim visu nost? Ko lai saka tie, kam pamati gruntsūdenī? Kam 40cm dziļumā jau ūdens? Labu betonu izņem no ūdens(kaut 10gadus tur gulējis), pārsit un redzēsi, ka luzuma vieta praktiski sausa, sāc griezt ar fleksi - putekļi pa gaisu... Var pabērt tam putuplastam 20 cm rupju granti - tājā nekāds ūdens īpaši uz augšu necelsies, tikai mālainā vietā nedrīkst aizmirst par bļodas efektu - izrokot mālu un aizvietojot to ar smilti...

Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: pašdarbnieks ()
Datums: 23/08/2017 15:52

Tiem doktoriem no RTU būvmateriālu katedras bieži vien pat savā starpā nav vienāds viedoklis par procesiem un būvmateriāliem. To viedokli, bieži vien ietekmē atsevišķi būvmateriālu ražotāji vai izplatītāji, kurus šie godājamie kungi palobē gan pa radio, gan studentu priekšā utt..

Jautājuma autoram varu ieteikt izdarīt vienu elementāru eksperimentu. Nopērc pa eirorubli vienu puķika loksni.. noliec uz zemes,uzliec ķieģeli, un gaidi salu. Tad kad apkārt zeme būs kā betons, atrauj loksni un pamēģini parakt... zeme nebūs sasalusi.
Sasalusi zeme pie pamata ir sasalis pamats un izsalis mūris.

Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: Rx ()
Datums: 23/08/2017 17:13

Skatāmies, ko saka Lielais kaimiņš:


Ir varianti, kad horizontālais ir pie pašas zemes virsmas. Par un pret? Varianti:.......

Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: kkk ()
Datums: 24/08/2017 16:30

CIk ir nācies rakāties zem horizontālās izolācijas pa ēkas perimetru - no mitruma tur nav ne smakas. Sausas smiltis ar ko aizbērta būvbedre, un tas pie tam pie tā, ka ēka uzcelta "mālu bļodā", gan ar drenāžu pēdas līmenī. Nav jau tā, ka mitrumam zem puķika nav kur žūt - mitrums tāpat tiecās izlīdzināties un ja blakus ir sausa grunts, jo tur nav puķiks, tad tas mitrums tāpat migrēs uz turieni.

Iespējams ka cepiens rodas no tā, ka cilvēki līdz galam neapjēdz šīs izolācijas jēgu - tā neko (īpašu) nedos ēkas (iekštelpu) siltuma saglabāšanā, bet gan dod 2 lietas:
- novada virsūdeņus tālāk no ēkas - tātad ja ūdenim ir kur drenēties, samazina mitrumu pie pamatiem
- neļauj sasalt (vai pareizāk sakot - kavē sasalšanu) gruntij pie pamatiem - tātad kavē sala izraisītos bojājumus (izcilājumus, ūdens sasalšanu/atkušanu dažādās plaisās, utt) pamatiem. Ja grunts būs piesātināta ar ūdeni, tāpat ir iespējams, ka sasals arī zem puķika.

Neviens no šiem efektiem nav absolūts, bet kopā tie dod efektu, kas attaisno šādas izolācijas izbūvi :). Es izbūvēju vienas loksnes platumā (60cm), tapēc ka ēkai nav noteku un atsevišķās vietās planējuma līmeņa dēļ pēdas apakša varētu būt virs sasaluma robežas.

Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: khe ()
Datums: 25/08/2017 06:58

Daudzviet nav kur aizvadīt drenāžu. Māla bļoda ar drenāžu jau ir ok - caura bļoda:)

Re: Pamatu siltinašana ar putuplastu.
Autors: adrians ()
Datums: 21/05/2018 15:14

Vai būs kāds labums no pamatu siltināšanas no ārpuses jau uzceltai mājai pie augstiem gruntsūdeņiem, ja netiek veikta pamatu drenāža.
Pamati visu rudeni un ziemu reāli ir ūdenī, vai šādi pamati aplikti ar putuplastu būs siltāki?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   ********        **   *******  
 **     **  **     **     **           **  **     ** 
 **     **  **     **     **           **  **     ** 
 ********   **     **     **           **   ******** 
 **     **  **     **     **     **    **         ** 
 **     **  **     **     **     **    **  **     ** 
 ********   ********      **      ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727