UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pamati decembrī?
Autors: Luks ()
Datums: 24/11/2005 17:03

Sveiki!
Man tāds jautājums speciālistiem būvniecībā: vai tagad DECEMBRĪ var likt pamatus privātmājas būvniecībai? Apstākļi tur ir sekojoši: būvlaukums atrodas zemā vietā (tagad tur peļķe), piebraucamā ceļa nav (jābrauc pa pļavu, mašīnas stieg dubļos), jāliek pamati ne tikai pa perimetru, bet mājas viducī arī pagrabs (250 cm dziļi). Ņemot vērā patreizējos laika apstākļus +/- grādus būvdarbu vadītājs saka, ka jānogaida līdz aprīlim, jo nespēšot nodrošināt pamatu procesa ieklāšanu (zemes sasalšanu). Vispār baigais besis: no februāra līdz jūnijam meklējām arhitektu, tad no jūlija līdz oktobrim gatavoja projektu mājai uz 261 m2, novembrī būvalde visu mēnesi čakarēja mozgas, nu tagad beidzot viss ir apstiprināts, bet ZIEMA jau klāt. KO DARĪT? GAIDĪT PAVASARI? VAI LAI CELTNIEKI CEĻ SILTUMNĪCU UN CEĻ AUGŠĀ?

Re: Pamati decembrī?
Autors: v_t ()
Datums: 24/11/2005 17:14


Re: Pamati decembrī?
Autors: martell ()
Datums: 25/11/2005 21:28

Man šķiet, ka pats jau atbildēji uz savu jautājumu. Un ja piepluso faktu, ka gribēsi, lai ēka stāv noturīga vismaz gadsimtu, tad šķiet, ka diskusijas ir liekas. Ar būvniecību jebkurā gadījumā ir jārēķinās kā ar ilglaicīgu procesu. No zemes pleķa noskatīšanas līdz iekšējā izkārtojuma pabeigšanai pat ar labiem kredītnosacījumiem ir jārēķinās ar vismaz 3 gadiem. Protams, ja vien vēlme nav visu darīt "labi, lēti un ātri" :).

Re: Pamati decembrī?
Autors: kolja ()
Datums: 26/11/2005 15:15

Nav jau vels tik mels.Pamatus var ielikt ,līdz -10 nav vispār problēmu,cenas gan pieaug.Tāpat ir iespēja veicināt cietēšanu ar kabeļu palīdzību tikai cenas ,cenas.Ja kas dod ziņu.

Re: Pamati decembrī?
Autors: Chiicha ()
Datums: 03/12/2005 18:23

Man ceturtdien ielēja pamatus - temp. bija tā ap 0...-1, nākamajā dienā jau bija -3, šodien jau -5. Vai varētu būt kādas problēmas?????? Par piedevām gan nezinu vai kādas bija. Prasīšu celtniekiem.

Re: Pamati decembrī?
Autors: Didzisp ()
Datums: 03/12/2005 22:06

Prasīt vajadzēja uzreiz, tagad jau par vēlu. Ja betons dabū sasalt pirms sacietēšaās, tad pēc atkušanas tas vienkārši sabirst. Da ko jūs visi trakojiet ar to betonēšanu ziemas laikā. Es vēl saprotu, ja ceļ uz pārdošanu, bet priekš sevis. Darbi ziemā veicas vismaz divreiz lēnāk nekā vasarā un maksā daudz dārgāk. Vai ir vērc tās mokas tikai tādēļ, lai māju nodotu pāris menešus ātrāk.

Re: Pamati decembrī?
Autors: tā pat vien ()
Datums: 04/12/2005 05:21

šodien noskatījos kā vienam pamatos mikseris gāza betonu. tvaiki gāja kā pirtī! savādi cilvēki, sagaida lielākos mīnusus šogad, un gāž betonu uz sasalušas zemes. vai tur var kas sanākt vispār?

Re: Pamati decembrī?
Autors: kolja ()
Datums: 04/12/2005 05:51

Njau laikam jau aizmirsi pamērīt temp.a varbūt saimnieks sakrāvis kabeli lai šamie nesalst???

Re: Pamati decembrī?
Autors: Didims ()
Datums: 04/12/2005 21:11

Moš prātīgāk ir šito ziemas laiku izmantot, lai izraktu kārtīgu katlavānu un aizvestu nevajadzīgo grunti projām.
Tad vēl varētu novest virskārtu no ceļa vietas nost un piebērt iesākumā vismaz ar stabilu grunti, pārējo ceļa klājumu tad jau varēs arī vēlāk.
Vēl būtu prātīgi sarakt paredzētās komunikācijas - tip elektrība, kanalizācijas, ūdens, lai pēc tam var nolīdzināt un aizmirst, tad pēcāk būs mazākas problēmas ar materiālu izvietošanu, nebūs vairs jāskatās, vai tik te nav paredzēts kaut ko rakt ...
Par ļaunu nenāktu arī šķūnītis instrumentu glabāšanai. Tas noder pat ja ir vagoniņš, kur apmesties, lai vietā, kur strādnieki pārgērbjas, nav jābāžas ar mālainām lāpstām iekšā.
Vēl var ziemas laiku izmantot materiālu (piem. armatūras) iepirkšanai, būvlaukuma izplānošanai un sakārtošanai. Šis laiks nebūs zemē nomests, tas pēc tam palīdzēs ieplānotos darbus paveikt ātrāk un pat atgūt ziemas gaidīšanas mēnešus.
Ja būs ceļš un komunikācijas, tad ar pamatu būvniecību nebūs problēmas arī pavasarī vai vasarā.

No ārzemju lielo objektu būvniecības prakses ir tā, ka sarok komunikācijas, noasvaltē un tikai tad lielie krāni brauc virsū. Var jau saprast, ja tāda krāna noma ir 150-250 ls stundā, tad kaut stunda pa dubļiem nočakarēta laika ir lieki tēriņi. Pie mums jau vēl nav tik izteikti, jo darba spēks vēl ir salīdzinoši lēts, bet ar plānošanu un darba organizāciju jau var ietaupīt bišk naudiņas.

Re: Pamati decembrī?
Autors: Andre ()
Datums: 07/12/2005 03:35

Betonējiet! Decembris būs silts. Ziemā ir vieglāk atrast darbaspēku un tas būs lētāks, pavasarī būs grūti vajadzēs piedāvāt augstas cenas, lai ieinteresētu strādniekus strādāt uz maziem apjomiem.
Paši tagad betonējam pamatus, vēl jāiebetonē 1000 m3, tā kā uz priekšu.
Par betonu - ja temperatūra ir zem nulles, pasūtiet a spec. piedevām un sasildītām pildvielām (siltas škembas..)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **        **  **     **        ** 
 **    **  ***   ***        **   **   **         ** 
 **        **** ****        **    ** **          ** 
 **        ** *** **        **     ***           ** 
 **        **     **  **    **    ** **    **    ** 
 **    **  **     **  **    **   **   **   **    ** 
  ******   **     **   ******   **     **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727