UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Ūdens pievads.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/06/2013 09:41

Ir ļoti liela atšķirība, vai augstums no ūdenslīmeņa akā līdz mājas pagrabam vai 1. stāvam, ja pagraba nav, vai citai potenciālai ūdensmezgla vietai, iekļaujas inžekcijas sūkņu uzsūkšanas diapazonā.
Jo, ja nē, tad iegremdējamais sūknis, pa dārgo. Var jau mēģināt kautko uz plauktiem. Vēl teorētiski var inžekcijas sūkni dalīt 2 daļās - spiedējs augšā, inžektors apakšā, savstarpēji savienojas ar 2 caurulēm.

Re: Ūdens pievads.
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/06/2013 11:09

Par sūkņiem: Retāk jāremontē un jāapkalpo sūkņi ar čuguna korpusu, jo mazāk plastmasas dataļu. Sūkņi ar ņeržas korpusu satur vairāk plastmasas, tādēļ ir biežāk gadījumu, kad aplūzt lāpstiņas. Spīdīgais sūkņa ārējais korpuss vairs nenosaka to, ka šie sūkņi ir dārgāki, čugunnieki ir pat dārgāki.
Ir ieteicams likt vienu vārstu ar sietiņu akā, otru pēc vajadzības var nodublēt pie sūkņa sūcpusē.

Re: Ūdens pievads.
Autors: Rx ()
Datums: 18/06/2013 11:24

Jā, pirmais vārsts akā, protams ar sietiņu. Otrs pirms sūkņa. Pirms sūkņa resno, lokano pievadu. Čuguna priekšrocības vēl: mazāka skaņa . Sūkni ar hidroforu var ielikt ( aplikt) ar akmensvates 100mm sienām, noņemamām. Tad skaņa būs kā ledusskapim. Sūknis jāliek pieejamā vietā. Arī hidrofors. Sevišķi tā daļa, kur iepūš- kontrolē gaisu un jāredz spiediens.

Re: Ūdens pievads.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/06/2013 11:35

Korpuss ne vienmēr atspoguļo iekšas. Nesen interesējos par iegremdējamiem trīsfāzu uz 6-8 atmosfērām. Neizpētīju visus, bet, piemēram, Pedrollo ar plastmasas lāpstiņām ap 280 Ls, De Lowara ar ņeržaveikas lāpstiņām - ap 400 Ls.

Re: Ūdens pievads.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 18/06/2013 12:32

ja ir aka (grodi) un truba ir pieejama apkalpošanai, tad jā pretvārstu un sietiņu liekam akā, var pat uz lokanās caurules, lai vieglāk izvilkt galu un apkalpot. Ja ir urbums, tad pretvārstu un sietiņu liekam pie sūkņa, jo gadījumā ja kaut kas notiek, tad ir ļoti darbietilpīgi, īpaši ziemā, rakt vaļā urbumu, ņemt nost flančus un apkalpot trubas galā esošo sietiņu un vārstu. Pat ja urbums ir grodā un aizbērts ar zemi.
Miniet pāris iemeslus kādēļ jāliek pretvārsts un sietiņš akā!? Tādu netīrumu kas varētu iekļūt trubā un to noštopēt urbumos nav, iespējams, ka kāds akā atverot vāku iemet kaut ko, ko grimstot sūknis ierauj trubā.
divi pretvārsti ir bezjēdzīga lieta
IMHO

Re: Ūdens pievads.
Autors: Rx ()
Datums: 18/06/2013 13:49

Divi pretvāsti nav bezjēdzīga lieta: Pirmais, akā ir drošības-palaišanas vārsts, kas ļauj arī piepildīt cauruli ar ūdeni, lai atvieglotu sūkņa palaišanos ( ir sūkņi, kas gaisu retina ļoti slikti, un tāpēc gaisu nesūc, tāpēc nestrādā ja ir gaiss. Un tā kā sistēmā ir spiediens ap 2-3 atmosfērām, tad uz vārstu šāds spiediens iedarbojās.) Ja ir tikai viens vārsts, tad atkarībā no tā atrašanās vietas, sūkņa pusē būs zem liela spiediena un iespējama nekontrolējama noplūde. .. Ja ir divi, tad tuvākais, speciālais, ar atsperi, uzņem spiedienu un tālākā caurules daļā būs tikai ūdens augstuma spiediens vai mazāks, jo gaiss nepienāk un ūdens nespiež nemaz.. Akas vārstam tad būs maza slodze. Un kāds smilšu graudiņš neko sliktu neradīs.

Re: Ūdens pievads.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 18/06/2013 14:06

ja pretvārsts ir pie sūkņa un nav bojāts, tad caurule vienmēr ir pilna ar ūdeni un sūkņa darbību neietekmē, gaiss no caurules tiek izsūkts tikai pirmajā palaišanas reizē, kad uzstāda vai nolaiž speciāli ūdeni, pārējos gadījumos gaisam nav kur rasties. Labi spiediens sistēmā ir, bet tas nav tik liels, lai bojātu pretvārstu.
ko darīt ja būs aizsērējis sietiņš akā, vai pretvārsts neturēs spiedienu?
P.S. es nevienam neuzspiežu savu viedokli

Re: Ūdens pievads.
Autors: soseds2 ()
Datums: 18/06/2013 22:28

Es rakstīju, ka pēc vajadzības nodublē pretvārstu pie ārējā sūkņa (hidrofora).Tas gadījumos, ja apakšējais vārsts ir bojāts, nenostrādā vai gadījumos, kad apakšējo vārstu nevar nomainīt(vai sarežģīti to izdarīt).
Pavel, ja akā pretvārsta sietiņš aizaug, jātīra aka! Normāla tīra ūdens gadījumā (aka, spice, dziļurbums) sietiņš neaizaug.
Pārsvarā gadījumu, cik novērots, kā citi taisa un cik pats taisu ūdensapgādes sistēmas vārstu primāri liek apakšā.

Re: Ūdens pievads.
Autors: khe ()
Datums: 18/06/2013 23:02

Vārsts pie sūkņa izveido pašuzsūcošu bloku un rores galu var mērkt vai akā, vai ezerā, vai dziļurbumā... Sūcpusē neveidojās spiediena-vakuuma maiņa. Divi vārsti - lieka pretestība. Viegli apkalpot - nav nekur jālien. Uzpildi sūkņa bloku un gaidi kamēr uzsūc, ja nu vienīgi kādu vardi neierauj iekšā rores galā:)

Re: Ūdens pievads.
Autors: Pavels.O ()
Datums: 19/06/2013 08:29

par 100% piekrītu khe.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **   ******    **    **  ********  
 **     **  ***   ***  **    **   **   **   **     ** 
 **     **  **** ****  **         **  **    **     ** 
 ********   ** *** **  **   ****  *****     ********  
 **         **     **  **    **   **  **    **        
 **         **     **  **    **   **   **   **        
 **         **     **   ******    **    **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727