UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: Praktiķis ()
Datums: 16/04/2013 22:47

Fakts,ka bildes nav tās pēc kurām varētu visu uzreiz saprast,bet analizējot to kas ir redzams var secināt,ka konstrukcija veidota nepārdomāta un rezultāts ir šāds;mūrlatas stiprinājums nav no stabilākajiem,bet tas nav galvenais deformāciju cēlonis.Jumta krēsls nav nofiksēts un ir spējīgs uzņemt tikai vertikālo slodzi,par cik jumta galos ir lāčpakaļas,tad tur nav bendeļu,kas satur spāres un jumts ar savu svaru pleš spāres vaļā-tā rezultātā krēsls deformējas uz ārspusi un ceļ spāres ārā no mūrlatas,arī skavas iesistas nepareizi un nefiksē spāres mūrlatas iezāģī Tāpēc arī diezgan netradicionāli,ka jumtam izspiež galus.

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: editable ()
Datums: 16/04/2013 22:55

"ub" piekrītu. kā vispār var mūrēt stūri vienkārši blokus liekot kā lego klučus bez jebkāda armējuma. Zemāk saliku vēl bildes. Samērīju arī attālumus. Starp mūrlatām ir 10,70 m. Krēsla augstums 1,70m, no mūrlatas, līdz griestu sijām 1,70m, no griestu sijām līdz korei 4m.

[docs.google.com]
[docs.google.com]
[docs.google.com]
[docs.google.com]
[docs.google.com]
[docs.google.com]
[docs.google.com]
[docs.google.com]
[docs.google.com]

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: Praktiķis ()
Datums: 16/04/2013 23:07

Risinājumi kā to visu labot ir dažādi.Ja finansiāli var pavilkt-protams labāk visu nojaukt,savest kārtībā mūrlatas vietas un tad uztaisīt normālu konstrukciju.Ja naudiņas ir cik ir, tad var konstrukciju arī saglābt.Tādā gadījumā virs bendelēm jāveido kopnes tipa kores balsts,tad pietiks kautvai ar divām balsta vietām otrā stāva līmenī-kas atslogos mūrlatu.Kores balsts obligāts arī veidojot jaunu konstrukciju,jo citādi visa slodze tikai uz mūrlatas.Patreiz tieši darbojos ar līdzīgu jumta problēmu,taču daudz smagākā formā.

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: editable ()
Datums: 16/04/2013 23:22

Māju taisu priekš sevis, tāpēc negribu, lai vēlāk kaut kas staigā. Tāpēc jautājums, par cik aptuveni lielu "finansiāli var pavilkt" iet runa? (var arī PM) Protams, ka gribās pēc iespējas mazāk tērēt, bet ja iztērē maz un rezultāta nav, tad bezjēdzīgs pasākums. Un tāpēc meklēju arī cilvēku, kas to varētu izdarīt, jo pašam nav ne zināšanu, ne laika. Māja Baldonē.

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: Praktiķis ()
Datums: 17/04/2013 07:20

Ja visu jauc nost, tad mūrlatas līmenī,lai betonējot armētu jostu varētu savilkt perimetru.Jumta segums arī nav tāds,kas būtu piemērots vairākkārtējai izmantošanai.Bildēs grūti saprast vai mūrlata vēl strādā un vai siena zem tās ir tādā stāvoklī pie kuras vēl kautko var piestiprināt.Citādi renovēšana izskatas diezgan reāla,jo deformācijas vēl nav tik lielas.Renovēšanas izmaksas reizes 10 mazākas par pilnīgu pārbūvi.

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: ub ()
Datums: 17/04/2013 09:21

Jumta konstrukcijas kustēšanās, pēc bildēm var saprast, notiek ap saišķu un spāru sastiprinājuma skrūvēm, jo saišķi karājas arī uz vidējā brusu režģa. Nez vai tās vietas vēl ir pārnaglotas vai saskrūvētas ar kokskrūvēm, lai to rotāciju mazinātu. Jumta kore nāk uz leju, mūrlata tiek spiesta uz āru, jumta krēsls tur neko vispār neietekmē, jo tas tiek stiepts uz augšu, bet bija domāts lai spāres neieliecas, bet tās tiek rautas uz augšu šajās vietās. Visa konstrukcija uzveda kā puspavērta grāmata, kuras nolikta ar vāku malām uz galda, bet tiek spiesta uz leju, to var pamēģināt.
Ja grib ko saglābt noteikti jāsavalk perimetrs ar betona joslu, jo konstrukcijas izmēri ievērojami, sniega svars to liec ar varenu spēku, kas mitram sniegam var būt 20 un krietni vairāk tonnas, tas būtu kā jumtam jānotur vairākas uzliktas kravas mašīnas ar kravu, ko vēl dara stiprs vējš, to grūti noteikt.
Jāveido mūris ar joslu arī mājas galos, kur atstāti muļķīgi atvērumi, visas logu pārsedzes galos arī jāarmē tā, lai neļautu šo sienu pārplēs un mūrlatu galiem attālināties. Tieši šo galu konstrukcija ir nesavilkta un ļauj jumtam plesties. Ja mūrlatas būs cieši saistītas galos un vēl vidū ar metāla trosi vai atsaiti, tad jau jumts sāks uzvesties kā atsevišķa konstrukcija nevis sienu turpinājums. Vidusdaļā mansardam arī ir izbūves, kas šo uzdevumu sarežģī. Vēl slikta lieta ir jumta materiāla vieglums, kas jumta konstrukciju nespriego, tādēļ sniega un vēja deformācijas to ietekmē ievērojami vairāk un ja nesavedīs kārtībā sienu tā pie bieza un smaga sniega plaisās, ja nebūs armēta.

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: khe ()
Datums: 17/04/2013 09:29

Vai tai vidējai starpsienai, kas ir otrā stāvā, apakšā arī ir siena? Ja tā ir, tad vidū var paspiest kori uz sienas un abos galos pret krēsla apakšu slīpi, tuvāk pie sienas(ja tajos tas krēsls ir pa vidu un krēsla gals balstās uz sienas). Vēl gan jāņem vērā kas ir galos 1. stāvā - logi, pārsedzes... Pašā korē jāuzliek krēsls. Nu tās trīs stutītes vajadzēs resnākas par 100*100 :) Nav jau arī zināms ēkas garums.

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: khe ()
Datums: 17/04/2013 09:35

Protams, ja iespēja pārveidot galus un savilkt ar trosēm mūrlatas, tad viss atrisinās, jo trīsstūris top noslēgts.

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: ub ()
Datums: 17/04/2013 09:50

Vēl svarīgi kas notiek pirmā stāvā, vai tur ir nesošā siena, kas balsta mansarda vidējo režģi, jo bildēs redzamais krēsls balstās uz divām paralēlā pirmā stāva griestu sijām, kuras spriežot pēc tā, ka māja ir diezgan plata ir ar ievērojamu laidumu, tātad arī var krietni deformēties un krēsls ir domāts tikai sienas izveidošanai, ne kā balsta konstrukcija, Arī lāčpakaļas no lejas šķiet nekas nebalsta un jumta ārpussienu daļa tur izskatās ievērojama, laikam domāts balkons, kas droši vien arī jāizbūvē līdz ķerās pie jumta. Ja tas balstās uz atsevišķiem pamatiem tiem jābūt tikpat drošiem kā mājas pamatam, lai sals tos necilā vienādi, citādi jumta konstrukcija atkal tiks deformēta. Tagad to deformē tikai sniegs un vējš.

Re: Jumta remonts - līks jumts
Autors: editable ()
Datums: 17/04/2013 12:38

Tātad darbi, kas varētu labot situāciju
1) Savilkt mūrus ar trosi, lai noslēdzas trijstūris (problēma balkona durvis, jo jāvelk mūrlatas augstumā)
2) Balstīt kori
3) Pārmūrēt stūrus, kārtīgi armēt
4) Likt atsaiti no krēsla augšas un mūra apakšu un sasaistīt to ar krēsla apakšu (veidojas trijstūris)

Tātad kaut kā šo visu sakombinējot vajadzētu būt ok. Kurš piesakās to darīt! :) Vai var ieteikt meistaru/firmu?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **     **  ********    ******  
 ***   ***  **     **  **     **  **     **  **    ** 
 **** ****  **         **     **  **     **  **       
 ** *** **  ********   **     **  **     **  **       
 **     **  **     **  **     **  **     **  **       
 **     **  **     **  **     **  **     **  **    ** 
 **     **   *******    *******   ********    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727