UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
ETERNIT jumts tek!
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 03/07/2012 09:48

Pagājšgad uzlikām jaunbūvei ETERNIT klasika L jaunā šīfera jumtu. It kā meistari lika kā bukletā bija uzzīmēts, izmantojām oriģinālās skrūves ar oriģinālajām šaibām. Pretkondensācijas plēvi nelikām (aukstie bēniņi un teica ka nevajag)

Opā - lietus gāžu laikā jumts tek un diezgan pamatīgi. Pēc izpētes secināju ka ūdens nāk iekšā pa skrūvju vietām. Skrūves viļņu augšpusē, bet tāpat pa kaut kurieni nāk tas ūdens iekšā.

Vispār pilnīgs sviests... ko tagad darīt? :(

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: Alvisss ()
Datums: 03/07/2012 12:09

Kas tiek saprasts ar vāsdiem - tīri pamatīgi? Cik tad teorētiski pa tām skrūvju vietām ūdens var ienākt, ja vēl daļu sedz skrūvju galviņas.
Nu vienkāršākais un nedārgākais ir veikt eksperimentu. Sāc ar to, ka laisti jumtu ar šļūdeni (lietus efekts) un skaties pa kurieni īsti nāk ūdens. Tad veic vienkāršāko pasākumu - esošās skrūves nedaudz pievelc (pirms tam uzzini ražotāja mājas lapā cik īsti tām skrūvēm ir jābūt pievilktām). Palaisties ar šļūteni atkal. Ja turpina nākt, tad ķeries pie nākamā - nopērc veikalā neorģinālās jumta skrūves ar blīvējumu un pamēģini ar tām (ir dažādas, vari piemeklēt labāko). Notestē ar tām. Gan jau problēmu novērsīsi. Ja kādas skrūves izrādās labākās - nomaini visam jumtam.
p.s. Starp citu, kāds ir jumta slīpums??

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: Viesturs470 ()
Datums: 03/07/2012 15:18

Es arī gribēju pajautāt par slīpumu !
nezinu nevienu vecā padomju viļnoto lokšnu jumtu, kas tecētu caur naglām !

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 03/07/2012 19:26

Nu tā ka pēc pēdējās lietus gāzes ūdens bija izsūcies cauri bēniņu pārseguma OSB, vatei, tvaika izolācijai un bija peļķīte uz grīdas.
Bija atbraucis meistars kas lika jumtu - ieteica taisīt ciet caurumus ap skrūvēm ar kādu hermētiķi - it kā esot speciāli jumtam pistoles iepakojumā. Vēl piedāvāja silikonu - man tas nelikās diez cik pareizi.... Papētīju skrūves ko ETERNIT pārdevējs pārdeva kā domātas šīferim. Viņām blīvējums no ~1,5 mm biezas, cietas gumijas, tai pa virsu skārds. Ja virsma taisna, tad domājams ka labi piespiežas un neko nelaiž cauri. Tomēr vilnis apaļš un tāpēc tā gumija nevar piespiesties kā nākas... Gumijai vajadzētu būt biezākai un mīkstākai.

Galvenā problēma izskatās ir uz jumta kantēm - 4slīpu jumts. Tur skrūve skrūvēta caur bleķi un ūdens liekas ka nāk iekšā starp bleķi un šīferi - tur vispār nekāda blīvējuma nav. Uz kantēm ir salīmēta bituma lente, tomēr varbūt viņa ir par šauru? Varbūt vajadzēja visas bleķa kores platumā līmēt? Iespējams ka kantes nepareizi uztaisītas...

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 03/07/2012 19:26

Slīpums apmēram 25 grādi.

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: jtdesign ()
Datums: 03/07/2012 20:44

Pēc pēdējiem izteikumiem dikti sāk izskatīties, ka skrūvju vietas ir pilnīgi nevainīgas, toties nav pareizi uztaisītas kores.

Vajag foto no augšās un apakšas.

25-grādīgs Eternit jumts var tecēt tikai izcili līkām rokām, vienīgais pieļaujamais būtu, ka ziemā šad tad nedaudz ieputina. Vai loksne ar plaisu viļņa apakšā.

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: aaaa ()
Datums: 03/07/2012 22:55

Viļņa augšpusē tu šiferī vari saurbt caurumus pa visu jumtu, tur tev neietecēs vairāk par dažām pilēm pat pamatīga gāziena laikā, jo varbūtība, ka lietus pile trāpa tieši caurumā ir pavisam niecīga. Ja tur ir nevis caurumi, bet skrūves priekšā, tad varbūtība ir nulle. Tās blīves tur varētu vispār nebūt un to "meistaru" tu pavisam ātri sūti ratā un meklē citu, kas ieraudzīs īsto problēmu. Peļķe uz grīdas nozīmē tikai un vienīgi ūdens satecēšanu kaut kur tur, kur tam nevajag satecēt - ne slīpais lietus, ne vējš šitādus brīnumus pastrādāt nevar. Vai nu tiešām ir plaisa kaut kur viļņa apakšā, vai ar tiem salaidumiem ir pilnīgā tūtā salaists.

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: ETT ()
Datums: 04/07/2012 00:16

Ja pasākums uz skrūvēm, tad kādas pārāk pievilktas, pārlaužot loksni un izveidojot plaisu.

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: raihs ()
Datums: 04/07/2012 00:33

Izklausās pēc kārtējā LV "meistara" šedevriem un tai šlakai tik ļoti raksturīgajiem "es jau padsmit gadus jumtus lieku!"
Pasauc vēlreiz pie sevis,uzlaid uz jumta,noņem trepes un saki :"Kamēr naudu par pārtaisīšanu kāds neatvedīs,lejā netiksi !!!"
Man pēc mājas būvēšanas laikam naids uz visu mūžu pret tiem draņķiem sēdēs! Ādolfa naids pret ebrejiem ir tikai tāda tēvišķa uzpliķēšana pa dupsi, salīdzinot ar manējo naidu pret šito "meistaru" šlaku:)

Re: ETERNIT jumts tek!
Autors: karlo ()
Datums: 04/07/2012 09:04

es ar uzliku savam šķūnim lietotu šīferi. Slīpums ir kādi 10% a varbūt pat mazāk.
Pa skrūvju vietām ūdens netek cauri. cauri tek tikai caur vecajām naglu vietām, bet arī dažas piles. Lielākā problēma ir tajā, ka šīferis mēdz lūst viļņa apakšā.

Jaunais Eternit šīferis ir salīdzinoši elastīgāks par veco azbesta šīferi. Bet vienalga ieteicams uzlikt koka dēli, lai staigātu pa jumtu.

Jautājums, vai ir pietiekami daudz atstāta pārsedze pār loksnēm. Ja nemaldos, tad tā ir vismaz 10-15cm liela.

Un visvairāk ūdens tek pa to vietu, kur skurstenis.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ********   **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **     **  ***   ***   **  **  
 **     **  **     **  **     **  **** ****    ****   
 **     **  **     **  **     **  ** *** **     **    
 **     **  **     **  **     **  **     **     **    
 **     **  **     **  **     **  **     **     **    
  *******   ********   ********   **     **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727