UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: Motobloks
Autors: Didzisp ()
Datums: 04/12/2011 14:16

Nu nezinu, ar roka frēzet 1200 kvadrātmetrus gan nav prāta darbs apstrādāt. Tak kaimiņu traktorists to zemīti pa desmit minūtem sastrādas. Ja nopietni ņemas ar lauksaimniecību, tad arī vajg nopietnu tehniku un nederēs ne MTZ, ne MB. Motobloks der piemājas vajadzībam, kad vajag puķudobi safrēzēt vai bluķus no vēja nolauztu koka līdz mājai savest. Vēl jau nevajag aizmirst, cik tā tehnka vietas aizņem. Neies tak pie kuras katras mājas speciālu šķūni traktoram celt, bet MB var kaut patrepē iestumt. Ja pr jaudu, tad parādiet man zemi, kurā MB sagurst. To monstru tk noturēt nevar, nevis tam jauda būtu pārāk maza. Vārdu sakot, ktrm simniekam un ktriem apstākļiem vjag izvēleties savu tehniku. Uz 1200 kvadrātmetriem pilsetā nafig nevajga Belarus traktoru un arī motobloku nevajag, bet laukos vaag kartīgu traktoru.

Re: Motobloks
Autors: Rx ()
Datums: 04/12/2011 15:10

Pareizi Didzisp. Katram vajag savu atbilstošu "traktoru" un tāpēc pilnīgi neražīgi ir sākt runāt par mazajiem daiktiem un saprotot ka ir vienmēr labāki, lielāki, stiprāki, universālāki....aiziet līdz absurdam. Domāju, ka lielāka jēga ir apspriest vienas lieluma kategorijas tehniku, kas tajā labs, slikts, un tad nonākt pie secinājuma, kā tas bija sarunās par trimmeri zālienam. Tā pēc jautājums: Kura zemes frēze ir vislabākā maziem piemājas dārziņiem. Kura zemes frēze- lielākiem laukiem. Tālāk nav jāiet- lauksaimnieki paši zin ko grib...

Re: Motobloks
Autors: vlp ()
Datums: 04/12/2011 19:06

Nu ta pie viena pasakiet, kādu vajag krūmgriezi uz 4 000 m2?

Re: Motobloks
Autors: Antins ()
Datums: 04/12/2011 19:08

Industriaalo. taadu kas visus kruumus kopaa a kokiem 4000 m2 platiibaa pa 5 minuuteem noravees, sazaagees, un sapakos :D
Dzidza kaiminjam, ja kas, ir. jams pa velti sniedz visiem interesentiem arshanas, zaageeshanas, un citus pakalpojumus :B

Re: Motobloks
Autors: Nejaanis ()
Datums: 04/12/2011 19:14

taatad autoritatiivi paziņoju kā abu minēto devaisu MB un MTZ īpašnieks:
MTZ frēze sūkā, kā visas pārējās frēzes kas piedzenas no mazjaudīgo motobloku transmisijām ar jūgvārpstu. tam matorītim jaudas nepietiek griezt transmisiju un vēl jūgvārpstu un frēzi. bez tam tās frēzes ir ne visai izturīgas.lielaakais kas ir maniits ir B-S 8hp dzineejs , bet ar to arii nav nekāds cukurs.
MB frēzes ir pa tiešo riteņu vietā. drīzāk pat ne frēze bet irdinātājs. resp- visa jauda aiziet uz nažiem, uz tiem tas verķīts arī paarvietojas.
abi dotie devaisi ir 2 dažādas filozofijas- MTZ ir vilcējagregāts kas velk vai nu suudiigu arklu vai piekabi , MB - hibriids kam var piesobāčīt visu ko vien var piedzīt ar siksnu. Kuļibini MB izmanto kā spēkstaciju lai grieztu zāģi, sūkni, betona mešalku , lopbaribas smalcinātāju u.c verķus.
MTZ tas viss arii it kaa ir pieejams , bet maksā kosmosu.

Re: Motobloks
Autors: Antins ()
Datums: 04/12/2011 19:41

nu, mtz ir mazmaz tuvaak traktora koncepcijai.
kulibini, pie veeleeshanaas, var uztaisiit adapreti juugvaarpsta - skivs, un ne mazaak veiksmiigi visu ko grib kombineet klaat arii mtz blokam. jaudas truukums gan ir pamatiigs, taapat kaa vilces - deelj mazaas velkosho ratu noslodzes pat ar uz ritenjiem monteejamajiem atsvariem pa 18 kg katrs.
mtz 012 ar divkatlu motoru itkaa shai zinjaa esot labaak - jaudas vinjam itkaa juutami vairaak, bet nu tomeer ja ar kraamu domaats ikdienaa chakareeties, un vairaak ar zemesdarbiem, nekaa transporta - es tomeer vairaak nosliektos uz kkaadu minitraktoru ar 20 - 30 zs dzineeju un massu vismaz pustonnas, a labaak tonnas rajonaa.
vispaar cik traktorus skatos - kautkaa stulbi - praktiski visiem motors iznests tuvu prieksheejai asij, velkoshaa ir aizmugureejaa. pa cik dzineejs tomeer sameeraa smags, maita ( diizelis - jo seviskji. ne tik sen dabuuju mazliet paarvietot tranziita 2.5 diizeli - domaaju, ka no vecaas konstrukcijas 2.8 chuguna benziinnieka stipri peec svara neatskirsies - to divataa vareeja cilaat -aber fig tur. diizelis visai juutami smagaaks ka tik ne x2...), neko labu vilkmes speeka realizeeshanai un caurgaajamiibai shaads risinaajums nedod....

Re: Motobloks
Autors: mežavecis ()
Datums: 21/02/2012 16:52

Man ir Neva ( MB2),sīkiem darbiem labs un noderīgs.Nav pievīlis cerētajā,taču mazie japāņu ( čehu) traktoriņi būtu daudz ērtāka un noteikti pareizāka izvēle laukos mazsaimniecībā.Noteikti jāņem 4x4 piedziņa.Turklāt labi ir turēt abus šos agregātus,-pielietot tos pēc slodzēm un vajadzībām.( piem.udens sūknēšanai darbināt traktoru būtu izšķērdība,motobloks var rūkt kaut stundām-dilst tikai motors..).Minitraktori (lietoti,4x4 ) uz šo brīdi maksā ap 2500-4000 Ls.Tātad jārēķina kad ( un vai ) atpelnīsies tehnika !
MB1 un MB2 ir vienkāršas konstrukcijas darinājumi,ļoti lēti remonti-ja tiešām gadās ko salauzt.MB2 ir labi ārzemju 4T motori-arī tos jebkurā zāģu servisā sataisīs,ja nu kas.Turklāt pilnīgi jauns motors maksās ne vairāk par 400 Ls. Belarusiem un līdzīgiem ir jau ātrumkārba,sajūgs-tātad vajadzīgas tehniskās zināšanas un prasmes to remontos.
Tātad-pērkam motobloku un sākam krāt traktoriņam-tāds ir mans padoms ! Lai veicas !!

Re: Motobloks
Autors: vava ()
Datums: 30/07/2016 12:25

mežavecis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man ir Neva ( MB2),sīkiem darbiem labs un
> noderīgs.Nav pievīlis cerētajā,taču mazie
> japāņu ( čehu) traktoriņi būtu daudz ērtāka
> un noteikti pareizāka izvēle laukos
> mazsaimniecībā.Noteikti jāņem 4x4
> piedziņa.Turklāt labi ir turēt abus šos
> agregātus,-pielietot tos pēc slodzēm un
> vajadzībām.( piem.udens sūknēšanai darbināt
> traktoru būtu izšķērdība,motobloks var rūkt
> kaut stundām-dilst tikai motors..).Minitraktori
> (lietoti,4x4 ) uz šo brīdi maksā ap 2500-4000
> Ls.Tātad jārēķina kad ( un vai ) atpelnīsies
> tehnika !
> MB1 un MB2 ir vienkāršas konstrukcijas
> darinājumi,ļoti lēti remonti-ja tiešām gadās
> ko salauzt.MB2 ir labi ārzemju 4T motori-arī tos
> jebkurā zāģu servisā sataisīs,ja nu
> kas.Turklāt pilnīgi jauns motors maksās ne
> vairāk par 400 Ls. Belarusiem un līdzīgiem ir
> jau ātrumkārba,sajūgs-tātad vajadzīgas
> tehniskās zināšanas un prasmes to remontos.
> Tātad-pērkam motobloku un sākam krāt
> traktoriņam-tāds ir mans padoms ! Lai veicas
> !!
>

Re: Motobloks
Autors: ints45 ()
Datums: 30/07/2016 20:42

priekš MB2 var nopirkt ķīniešu Hondas motora repliku par ~160 jaunajiem latiem, kuru atšķirībā no oriģinālajiem motoriem var pielaist kad vien vajag, bez lamāšanās un noberztiem pirkstiem

Re: Motobloks
Autors: Didzisp ()
Datums: 30/07/2016 22:20

Ar autiņam domāto starta gāzi Krievu motors lec uz pirmo rāvienu. Citādāk tiešām vajag iepirkt šamaņu bubenu un, pirms darbināšanas, ap motobloku pāris rituāldejas veikt. No otras puses, nav jāiet uz svaru zāli trenēties. Kamēr iedarbini motoru uh kāds treniņš :) Skaidrs, vislabāk uzlikt cilvēcīgu motoru, kuru viegli iedarbināt.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********  **     **   ******   ******** 
       **  **         **   **   **    **     **    
       **  **          ** **    **           **    
       **  ******       ***     **           **    
 **    **  **          ** **    **           **    
 **    **  **         **   **   **    **     **    
  ******   ********  **     **   ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727