UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Motobloks
Autors: torch ()
Datums: 03/11/2011 22:02

Kiņiešu sniega tīrītāju ar kāpurķēdēm, apsildāmām ručkām, starmeti, ar 11 zs, ja labi grib un zin kā, var dabūt par baltkrievu sniega pieliekamā agegāta cenu.

Re: Motobloks
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 03/11/2011 23:32

kāpēc nevar vagot un art? [www.youtube.com]
labākai vilkmei pie sakarīga metinātāja-frēzētāja pasūtīt dzelzs riteņus.
Cena protams liekas šodien paliela tādam baltkrievu "krāmam", bet tā kā nezinu tirgu, varbūt adekvāta.

Re: Motobloks
Datums: 09/11/2011 00:35

Nu nevar art ne vagot, ir pieredze. Viņš aršanai visos variantos par vieglu, kaut uzliks metāla pasūtijuma ratus, tad arī jauda pietrūks. Vagot var vienreiz sezonā - sākumā, kad nav laksti - bāze par zemu. Ir gan viens pluss - to mēslu var palaist vagas galā, palaist ručkas un viņš pats aizvilksies līdz otram galam. :)
Cena neadekvāta, bet visi pārdevēji spēlē uz to, ka cilvēki baidās ņemt lielāku, bet kaut ko rušināties ar tehnikas palīdzību grib. Mērķauditorija ir tieši iesācēji un piedodiet pensionāri. :)

Re: Motobloks
Autors: maris_0102 ()
Datums: 28/11/2011 13:25

nu es ar čehu mf70 katru gadu savedu malku :)
Visu laiku problēma bij ar motoru, jo karbūzis bij tāds ... ieprieksējie saimnieki nez ko tur sadarījuši ...
Beidzot nopirku minskai paradzētu karbūzi k2401(izgudrotājs baltkrievs, bet šo ražojis ķīnietis ), tagad iet bez problēmām.

Agregāti - ir pīķu jeb segmentu pļaujmašīna, konveijera tipa siena grābeklis un piekabe.
Pļauj normāli, bet ar šo izkapti jāskatā kur pļaut, nevar kā ar rotējošo bez skatīšanās.

Aršanai vai vagošanai neizmantoju, nav agregāti, tam ir frēze mtd 360.

Re: Motobloks
Autors: Antins ()
Datums: 02/12/2011 13:33

Es ar kopumaa pievienoshos tam, ka labaak kaads maztraktors - tur vismaz kaajaam liidzi nav jaaskraida. ja nu tomeer pirkt motobloku - tad labaak lietotu un ar agregaatiem - ap 400 - 500 ls var mtz 06 / 012 nopirkt.
peerkot mb jaaskataas uz divaam lietaam - motobloka svaru, no kura ir atkariigs arii vilceejspeeks, kaadu tas var attiistiit ( kaada jeega no 45 kg bloka, kursh tieshaam tik buksee vai slaapst nost meeginot freezeet / art / kravu vest? ), un jaudas paarvedumu - normaalam motoblokam jaabuut uz zobratu paarvadiem un sajuugu only. visi tie siksnu paarvadi nav nopietni, manupraat.
pats dazus gadus lietoju mtz 06 bloku - tas ir 135 kg massas, 6 zs cetrtaktnieks. 4 paarnesumi uz priekshu, divi atpakalj - aatrumkaarga, blokeejams diferenciaalis, slapjais sajuugs.
transporta darbiem pa +/- liidzenu, cietu virsmu ir visai ok - normaali ved vairaak nekaa "zubrjonoks" vieglajam auto - tb ap 600 - 700 kg. nesaliidzinaami vieglaak un aatraak, nekaa liidziigu kvantumu ar kerru paarvadaat.
ja grunts ir pamiiksta, un piekabes ritenji vinjaa veido spuuri - tad gan, protams, aatri vien norokas - velkoshie ritenji ir stipri mazaak noslogoti par piekabes ritenjiem.
ja jaaved kalnaa - arii chaabiski, pats savu massu ar piekabi pieaakeetu veel ved, a ja tur vairaak pa kaadi 50 - 60 kilo ielikt - ljoti chaabiski - buksee.
zemes freezeeshana - man pasmaga augsne - dzineeja jauda uz robezhas. dereetu mazliet jaudiigaaku pat.
paareejais iisti nav probeets. pljaushanai labaak itkaa ir rotornieci, galvenais miinuss motoblokam pie pljaushanas un freezeeshanas - baigos kilometrus sanaak novicot a kaajaam. seedeet un braukt buutu pulka eertaak.

Re: Motobloks
Autors: Nejaanis ()
Datums: 03/12/2011 09:42

belarusu gan nee...MB (Pēterburgas/Ļeņingradas MB-1; MB2 )ir pieejams plašāks agregātu klāsts. vieniigais kur belaruss ieliek MB ir kravas vilkšanā un vadāmībā, vecie MB ir ar sabloķētu diferi.
mans MB-1 1986. gada māk
pūst sniegu
pļaut zāli un džungļus ar rotējošo pļaujmašīnu
vilkt piekabi
frēzēt zemi
dzīt vagas, ir dzelzs riteņi un papildus atsvari.

Re: Motobloks
Autors: sausamalka ()
Datums: 03/12/2011 14:44

Vispār ir pārdošanā T-16 ar priekšas un vidus 3-punktu uzkari, kas maksimāli līdzīga parasto traktoru uzkarēm. 1991.gada modelis ar hidraulisko stūri. Siena konveijergrābeklis un kravas kaste jau ir notirgota, palicis ir vagotājs un 2.1m pļaujmašīna, abi ir vidū piekarināmi. Par maznaudiņām var pielikt arī sniega lāpstu.

Re: Motobloks
Autors: Antins ()
Datums: 03/12/2011 20:33

tie MB peec taadas beernu rotallietas ¨pa leeto¨ izskataas.
massa ar - vien 95 kilo pret mtz 135iem.
viss ko aprakstiiji, ir pieejams arii mtz tipa motoblokiem - plus veel arkls, eceeshas un sektoru tipa pljaumashiina.
ja jau pats atziisti, ka mtz kravas vilkshanaa ieliek ( taatad var realizeet lielaaku vilkmi ), taatad jams arii arshanaa, vagu dziishanaa, un visos citos darbos, kur vajadziiga vilkme - ieliks. kubatuura jamam arii mazliet lielaaka - ja nemaldos, 250 kubi - as so,griezei teoreetiski ar buutu jaabuut labaakai. bet nu plus miinus nopietnaakai lietoshanai nekaa zemes apstraade 500 kvadraatos labaak tomeer paskatiities jaudiigaaku pilnveertiigu 3 - 4 ritenju traktoreli ar vismaz 15 zirgiem. ja vajag tiiri motorizeetu kjerru, kura reizee var vadaat ap 500 kilo ( diemzeel pashizgaazeejpiekabes oficiaali vinjiem nerazo, liekas), un mineetaas iipatniibas der -tad ir ok agregaats. it seviskji, ja kurbuleejas ar kikstarteri, vai elektrostarteri - tad pavisam labi...

Re: Motobloks
Autors: Nejaanis ()
Datums: 03/12/2011 23:12

ne jau kubos ir saals bet griezes momentaa.
MTZ ir konstruēts uz zapara ātrumkārbas bāzes ar UD dzineeju (arī zaz virzuļgrupa), baidos ka arī 250 ccm.MB reduktors ir vnk ar ķēdi, to pašu reduktoru izmanto vēl šobaltdien kaut kādās itāļu zemes frēzēs, DEPO pats novēroju.
incants noveerojums- manā miestā MB ir vismaz 4 saglabājušies vēl no krievu laikiem, toties MTZ neviens.

Re: Motobloks
Autors: Antins ()
Datums: 04/12/2011 14:01

griezes moments ir tieshi atkariigs no darba tilpuma, un savukaart vinja liikne - no dzineeja forseetiibas pakaapes.
bet taa skraidiishana ar kaajaam tomeer nogalina.
mtz06 manos apstaakljos apm 1200 m2 safreezee ~4 stundaas. ar pirmo robu. taas ir 4h uz kaajaam ar aatrumu apm 4 km/h un i togo 16 kilometri nosoljoti. plus veel freeze pa briidim kaadu akmeni veiksmiigi pa stilbu iemet, kas izraisa briiniskiigas izjuutas :D
kad dziljaak to freezi zemee ispied, ir tendence slaapt neskatoties uz pirmo robu un pilniibaa atveertu droselvaarstu - jaudas rezerves praktiski nav. vieglaakaas, smilshainaakaas gruntiis buus labaak, bet mees dziivojam, kur dziivojam ;)
ir doma paskatiities kautkaadu t25 vai samopalu un ielikt tur ford transit 2.5d ( ~68 zs ) diizeli. eed jams sameeraa maz, vareetu buut pusliidz ok. smags gan peec velna. nav ideaals traktoram, jo ir saliidzinoshi forseets diizelis, as so griezes raksturliikne vinjam laikam sameeraa asa, bet izejot no taa, ka izmantojam to kas ir, vareetu pameeginaat.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********   **     **  **      ** 
  **   **    **   **   **     **  **     **  **  **  ** 
   ** **      ** **    **     **  **     **  **  **  ** 
    ***        ***     ********   *********  **  **  ** 
   ** **      ** **    **     **  **     **  **  **  ** 
  **   **    **   **   **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **  ********   **     **   ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727