UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 12 no 13
Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 21/05/2012 20:36

400m2 pirkt benzīna pļāvēju - nu tas ir pilnīgi garām. Daudz smagāks, nenormāla vibrācija, nenormāls troksnis. Tikai un vienīgi elektrisko, 400m2 pat vadu var pieciest - nav liela bēda. Nu bet neviens jau netic, kamēr pats nepārliecinās. Par tiem kW un HP nu gan pilnīgi nepiekritīšu. Motora jaudu neizsaka ne kW, ne HP, bet gan Nm, jo griezes moments ir vienīgais motora spēka rādītājs. kW un HP ir atvasināti no griezes, ņemot vērā apgriezienus. Tas tāpat kā autiņam - reti kurais apzinās, ka tādam smukam 150 HP benzīna dzinējam pie 2000 rpm reāli uz riteņiem aiziet ap 20-30 HP. Tādam pašam 150 HP dīzelim pie tiem pašiem 2000 rpm būs jau kādi 80-100 HP. Ar elektrodzinējiem ir līdzīgi - ja 5.5 HP benzīna pļāvējs slāpst garā zālē, tas vēl absolūti nenozīmē, ka 2 kW elektrodzinējs arī slāps - visticamākais, ka ne.
Par autiņu motoriem runājot - šī ir superīga lapa, lai cilvēkiem galvu atvēsinātu un reizēm parādītu, ka ikdienā tas smalkais benža autiņš brauc ar 30 ZS, kamēr kaimiņa dīzeļtraktors ikdienā dod 100 ZS:
[www.rri.se]

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 21/05/2012 21:07

nez, nez...vai tiešām drausmīgs troksnis?.....Un: griezes moments vēl nav jauda, jo griezes momentu var panākt bezgalīgu, ja naža apgriezieni būs tuvu nullei (ar ātrumkātrbu). Zāles pļāvējam vajag lielus apgriezienus, jo zāle tiek cirsta, bet slodzes laikā, šis ātrums jāsaglabā, lai vispār process notiktos. Ja krītās apgriezieni, proces nenotiek un nav jēgas vispār staigāt...Dīzeļa un bendzīna dzinēju griezes moments pie motora vienas un tās pašas motora jaudas sakrīt. Starpība ir tajā, ka dīzeļa griezes moments pie maziem apgriezieniem ir lielāks kā pie maziem apgriezieniem benzīna dzinējam ( tāpēc arī dudinot zemā pārnesumā ar dīzeli var caurbraukt sliktus ceļus.). Un nevis 2kw elektrodzinējs, bet 800w! Un salīdzināšanai: elektriskās pļaujmašīnas ar vadu, kurām ir jauda no 900w līdz 1300w uz šodienu, ja zāle nav pļauta šogad, to vairs pievarēt bez viltībām nemāk: ( Viltība:plaušana no augšas uz apakšu,itkā uzliekot vāku.) Ar benzīnu - spēj tik skriet pakaļ.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: ETT ()
Datums: 22/05/2012 00:24

Neiedziļinoties jaudās un griezes momentos tomēr izteikšu pieņēmumu, ka tik sīku pleķīti parasti pucē biežāk un tik traģiski neielaiž, lai izkapts būtu jāņem palīgā. Jā, uz lieliem gabaliem neieskriesies, kaut vai rezerves akumulatori būtu štāpeļiem. Jo lielāks placis, jo vairāk zālei ļauj augt un jo jaudīgākus verķus pielieto. Viens paziņa gadus 10 atpakaļ laikam no Holandes vienu akumulātora pļaujmašīnu atstiepa. Lietotu - meta arā, jo lādētājs bija nosvilis, un aķis arī ne pirmā svaiguma. Verķis pavisam vienkāršs - ne tur savācējkaste, ne augstuma regulēšana. Pierastā asmens vietā ripa ar 4 brīvi kustīgiem asmenīšiem, kuri centrbēdzes spēka iespaidā izvēršas, bet pie šķēršļa pielocas, tā teikt, mīkstina akmeņu radītos sitienus. Aķi nomainīja, lādētāju piemeklēja, bet zemes pleķis par lielu, vienā lādēšanas reizē nepietika. Atdeva citam čomam, Tas pļauj vēl šobaltdien. Protams zāli neielaiž, bet lieku reizi viegli pārskrien pāri, jo zālājs mazs, un lielu laiku tas nepatērē.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/05/2012 08:46

Kādi nazim nepieciešami apgriezieni?
Ja derētu kādi 14xx (29xx droši vien par lielu?), varētu no vecā pļāvēja novākt izdilušo Tecumseh perdeli, tā vietā ielikt kādu no tēva mantotajiem elektromotoriem un valkāt pa pļavu 3-fāzu vadu...

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 22/05/2012 09:16

Ja cilvēks runā par 400m2 piemājas zālienu, nu man grūti ir iedomāties, kāpēc viņam vajadzētu pļaut garu, nu tādu līdz viduklim zāli, kā riktīgā pļavā. Es personīgi no tās benzīnnieka vibrācijas un trokšņa ļoti nogurstu, pļaut ar elektrisko ir vienkārši pastaiga svaigā gaisā, kamēr staigāšana pakaļ tam benzīna monstram nu par atpūtu pat pie labākās gribas nav nosaucama.
Nezinu, kur visiem tās mega-pļavas jāpļauj, bet tādu zāli līdz ceļiem, es bez problēmām esmu pļāvis ar Straumes ražojuma veco elektrisko pļāvēju. Protams, jāmāk stumdīt - arī benzīnnieku noslāpēt nav māksla - vajag braukt lēnām un neņemt pilnu pļāvēja platumu, tad nekas nekur neslāpst. Elektriskajam vienīgais, kas ļoti besī ārā ir tas vads, bet takal - viss atkarīgs no platības - 300-400m2 vads nu galīgi nav šķērslis. Tas akumulatorpļāvējs izskatās baigā manta. Tik tā cena...

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: raihs ()
Datums: 22/05/2012 10:03

Ok-ja pieņem,ka pie tādas platības elektriskais pļāvējs būtu gana labs,tad kurš no šitiem būtu pareizāks?
[www.bosch-elektroinstrumenti.lv]
[wessinstrumenti.lv]

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aae ()
Datums: 22/05/2012 10:34

Neviens nebūs pareizāks, protams ka vajag benzīnieku. Ar elektriskajiem uz tādu platību būs ņergāšanās, kā jau te teica, ja slapja zāle, gara zāle, un ja vēl elektrības vads, kuru noteikti izdosies nopļaut pāris reizes sezonā...

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: uldish ()
Datums: 22/05/2012 10:42

aae Wrote:
-------------------------------------------------------
> Neviens nebūs pareizāks, protams ka vajag
> benzīnieku. Ar elektriskajiem uz tādu platību
> būs ņergāšanās, kā jau te teica, ja slapja
> zāle, gara zāle, un ja vēl elektrības vads,
> kuru noteikti izdosies nopļaut pāris reizes
> sezonā...


1. Man ir apmēram tāda pati platība..
2. "..ja slapja zāle, gara zāle..." Nevajag ielaist.. un nav te arī tādu tropisko lietus sezonu, lai nevarētu sausu nopļaut..
3. Pa visiem x-padsmit pļaušanas gadiem ne reizi neesmu vadu pārpļāvis.. Varbūt esmu īpaši veikls...
Taisnības pēc gan jāatzīst, ka pēdējos 3 gadus pa laikam arī ar benzīnnieku papļauju, bet ne īpaši bieži, jo tiešām skaļš tas aparāts un smags.. Pavasarī uz pirmo pļaušanu var noderēt, ja labi paspējusi saaugt zāle..

Jauku dienu vēlot,
-Uldish-

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: paskars ()
Datums: 22/05/2012 10:58

Es arī pļauju 600 m2 zāli aptuveni 15 gadus ar elektrisko plāvēju. Šajos 15 gados kabelis ap 70 metriem nav ticis sapļauts nevienu reizi. Pļaujmašīnai, kas iegādāta pirms 15 gadiem par 70 LS nekādi remonti nekad nav veikti. Ar šo pļaujmašīnu var pļaut bērni, sievietes un veci cilvēki, jo tā ir viegla. Nespēju pat iedomāties ņemšanos pa pagalmu ar benzīnnieku.
OK ja lielāka platība un regulāri to zāli uzaudzē par lielu, tad bez benzīnnieka vai trimmera neiztikt. Bet tā kā pilsētā nedrīkst audzēt garāku zāli, kā 15 cm, jo tev vienkārši izraksta sodu, elektriskais pļāvējs ar grozu to mierīgi nopļauj.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 22/05/2012 11:01

Par zāles garumu: Maldīgs ir uzskats, ka visiem zālīte ir pie jaunuzceltās , pastāvīgi apdzīvojamās mājas, kur tik vien tā darba, kā mauriņu kopt.( Mode tagad neko nestādīt, lai nekas nav jākopj...visu nopērk veikalā. Bet ja nu tā nav: Ir ābeles, jāņogas, upenes, ..... un nav daudz palīgu kas kopj. Un ja nu nav laika.... Vai ir tā, ka visu laiku bija laiks, bet te.... nebija. Ko nu? Kā tad? Man vienmēr ir kāds aizlaists stūris, ko retāk pļauju, kas nav tuvu acīm un kas nav jāizrāda viesiem. Un tad sāk saprast, kā ir ar pļaušanu šādos apstākļos. Bet viss teiktais ir tikai domāšanā, jo katram sava galva uz pleciem un savs skatījums uz lietām un to dabu.

Pašreizējā: 12 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  ********  **     **  ******** 
    **      **  **   **        **     **     **    
    **       ****    **        **     **     **    
    **        **     ******    **     **     **    
    **        **     **         **   **      **    
    **        **     **          ** **       **    
    **        **     **           ***        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727