UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 11 no 13
Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 18/07/2011 19:50

Es kokus (līdz kādam 10 cm resnumam) cenšos nevis zāģēt, bet apcērtu sānu saknes un izlaužu (pa vidu, ja vajag, apcērtot arī lejupejošās). Pēc tam var dancāt kā pa parketu.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: raihs ()
Datums: 20/05/2012 15:39

Man te pienācis laiks sākt domāt par šīs nejaukās ierīces iegādi,kas pēc iepriekšējiem aprakstiem spriežot, nākotnē paģērēs krietnu žūksni manu tik reto brīvdienu dārgo stundiņu :)
Vai kādam ir kas ieteicams? Platība maza-ne vairāk kā 400-500m2,caurmērā regulāras formas, pagaidām bez dobēm un ērkšķogu krūmiem(jo ar zobiem turos pretī sievas spiedienam šajā jautājumā)
Kaimiņš iesaka VIKING. Vai kādam ir pieredze? Par cenām runājot,nebūtu tik svarīgi-labāk nopirkt vienreiz labu un ērtu,nekā piecreiz ķīniešu...

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: raihs ()
Datums: 21/05/2012 13:29

Izcelšu vēlreiz šo aktuālo jautājumu!

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 21/05/2012 14:01

400-500m2 nav nekas liels. Fizkultūrai var erī tikai stumjamo. Pašgājējs arī labs, ja nav daudz jālīkumo. Tā kā izzinājis un petījis esmu daudzus un arī pastrādāts ir ar visāda veida, tad izkristalizējušās "ideālā " pļāvēja prasības: Jauda ne mazāka par 190cm3 motors. Regulējams roktura stāvoklis, lieli aizmugurējie riteņi, visi riteņi uz gultņiem, ar vienu rokturi- pārslēdzēju regulējams pļaušanas augstums. Svarīgs ir iekšējo plakņu gludums kurā rotē nazis: Jebkura metināšanas- savienojuma šuve uzkrāj zemi- zāli un ātrāk aizaug, ja mitra zāle. Svarīgs ir izmešanas cauruma lielums ( jo lielāks, jo labāk), konstrukcija, apakšējās maliņas, kas ir caurumam, biezums ( jo plānāka jo labāk). Naža konstrukcija- propellerisma efekts (sūc zāli uz augšu, tā paceļot zāles stiebrus, tos vienmērīgāk nopļaujot.). Ja aizmugurē ar grozu, tad ir vairāki varianti, kā grozs pildās. Huskvarnai ir jaunumi šajā virzienā, lādējās grozs no augšas, bet saka, ka ja mitra zāle, tad aizķep ātri...varbūt kāds lietotājs nokomentēs. Tāpat diskutabls ir velkošo riteņu tips: priekšējie vai aizmugurējie pašgājēju pļaujmašīnām: Priekšējos viegli pacelt un neatslēdzot gaitu, veikt pagriezienu. Aizmugurējos , jāatslēdz pagriezienā. Bet, kad grozs pilns, smags, saķere priekšējajiem samazinās, aizmugurējiem laba saķere....

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 21/05/2012 14:40

Rx: Varbūt Tev ir kāda informācija/pieredze par viegli pielaižamiem pļāvējiem? Tā kā bija doma nomainīt esošo, bet uz tādu, kas ir viegli raujams, jo tagadējo sieva nevar pielaist. Skatījos, ka ar elektrostartu ir katram ražotājam tikai pats pats dārgākais modelis. Tagad ir parādījušies kaut kādi Briggs un Straton dzinēji ar Ready Start funkciju - ko tas nozīmē - īsti nezinu. Veikalā plāta rokas, jo tie pārdevēji jau paši viņus nav lietojuši - tik cik pamācību varbūt palasījuši.
Gribas arī ar normālas jaudas dzinēju, bet tie ar 190 kubiem ir smagi raujami. Neticas, ka nav kaut kas šajā jomā domāts, jo, neba nu man vienam tādas prasības.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 21/05/2012 15:07

Man viens no ..ir OLeomac. Nosaukumu neatceros, bet tam virsū ir"redy start". Tas nozīmē ka nav čoka un degmisījums sagatavojās automatiki: pavelc un aiziet. Ir aprakstos arī minēti speciāli palaišanas "patenti": Darbojoties tiek uzvilkta speciāla starta atspere. Ja sāk darbināt, šī atspere palīdz iegriezt motoru- kompensē spēku. Un kad dzinējs iedarbojās, tā atkal uzvelkas. Fakts: Oleomac ar šo uzrakstu tiešām palaižas viegli. Bet nav problēmu arī ar Makita ar Briggs un Straton motoru, 190cm3, kuram nav šāda uzraksta. Tāpat palaižās viegli. Ja pļāvējs ir "pareizais" tad tas nesagādā problēmas palaišanā. Ko dod elektrostarts, ja pilnais grozs jāstiepj uz kompostu un tas ir vēl grūtāk kā iedarbināt motoru....

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: raihs ()
Datums: 21/05/2012 17:08

Thanks! Vienīgi man grūti orientēties šajos teh parametros,ja neesmu agrāk to aparāto pat rokā turējis...
Par VIKING man teica,ka ļoti viegli lecot. Reku links-varbūt ir kas sakāms:
[wessinstrumenti.lv]

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: ETT ()
Datums: 21/05/2012 17:46

Lai sajauktu galvu galīgi, piedāvāju apskatīt elektrisko variantu uz akumulatoriem. Kā reiz priekš tādas platības. Ne tur vairs benzīns, ne eļļa, ne troksnis un vada arī nav.
[www.bosch-elektroinstrumenti.lv]
[www.youtube.com]

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: raihs ()
Datums: 21/05/2012 17:50

Nēēē-kamēr kāds man nepateiks,ka gadiem lieto un ir baigi ok, es tādu verķi nepirkšu:)

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 21/05/2012 19:34

72 Volti. 2,6a/h. Tas nozīmē, ka, ja pusstundu pļauj, jauda ir 0,4kw. 15 min pļaujot, 0,8kw. Bet 5,5 Hp ir aptuveni 4kW. Tātad, ar akumulatoru tāda stilīgo pļaušana īsai zālītei vien sanāks. Pat 5,5hP ielaistā zālē slāpst šad tad kad mitrāka trāpās...

Pašreizējā: 11 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   **     **  ********  **    ** 
  **  **   **     **  **     **  **        ***   ** 
   ****    **     **  **     **  **        ****  ** 
    **     ********   **     **  ******    ** ** ** 
    **     **         **     **  **        **  **** 
    **     **         **     **  **        **   *** 
    **     **          *******   ********  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727