UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 1 no 13
Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: kriss_g ()
Datums: 05/05/2011 14:15

Kāds var dalīties pieredzē par to vai vajadzētu pirkt benzīna zāles pļāvēju pašgājēju ražotu Ķīna. Izmantošanas mērķis - sievasmātei papļaut pagalmu laukos. Ideja tāda, ka ir piedāvājums par labu cenu (~120 ls par pašgājēju ar 5 Zs dzinēju), kuram stāv OHV dzinējs (vai sistēma) un patiesībā par dzinējiem nav dzirdētas sliktas atsauksmes, jo lūzt citi mezgli - rokturi, riteņi... Nu tad varbūt kādam ir pieredze? (gan jau ka rūgta) Sevišķi - pašgājēj sistēma!

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 05/05/2011 14:46

Ja jau mazākais pašgājējs putekļusūcējs maksā virs 200, neticu, ka pļāvējs - 120.
Ar džoistiku vadāms "pašgājējs", kāds pļauj Rīgas HES valni, visticamāk, maksā piecciparu skaitli.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: LaurisV ()
Datums: 05/05/2011 16:30

Nejaukt pašgājēju ar robotu.
Es izvēlēšos stumjamo zināmas firmas vienkārša iemesla pēc- jo mazāk detaļu, jo mazāk kam salūst.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 05/05/2011 18:43

Ir sekojošie tipi-funkcijas zāles plāvējiem:1. Izmet uz sānu, 2. uz sānu un mulčē, 3. Uz sānu, mulčē un kastē, 4. Tikai kastē. Klāt papildinājums: pļaušanas augstuma regulēšanas vienkāršums, ērtība, ir vai nav elektriskais starteris, pašvekošie riteņi:Ar vai bez gultņiem riteņi. To diametrs, materiāls, izgatavošanas konstrukcija.. A.priekšējie velkošie, B. pakaļējie velkošie. Pakāļējie lielie... Mainīgs parametrs: Jauda motoram. Vēl mainīgāks parametrs: Motora ražotājs. Korpusa ražotājs. ...pļaušanas diametrs,... CENA. Tas kas kuram liekas būtiskākais arī šajā izvēlē skatās. Priekšas velkošie parādijušies nesen. Bet, ja tā dzilāk sāk interesēties, un ir arī jau pieredze, tad daudzi tiek uzreiz atsijāti kā slikti. Problēmas:!. Par mazu jauda, stājas motors. 2. Slikti Izmet uz sānu slapju zāli, saķepina apakšā slapjo zāli.3. Riteņi sāk ļodzīties,4. roktura stiprinājums sāk plīst pie korpusa, 5.grūti atskrūvē nazi,6. Ja pakaļējie velkošie, ir zināma starpība plāušanā ar tādu, kam priekša velkošā....Mazs vai liels izmešanas caurums , tā konstrukcija. Kastē metamie arī dažādas konstrukcijas, sevišķi savādāki ir Husqvarna. tā varētu vē. Tapēc Lūdzu par katru lietu varam diskutēt, ja esat nonākuši pie kādas atziņas.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 05/05/2011 19:34

Savukārt visi Rx nosauktie ir, cik saprotu, tikai viens tips - nazis zem no visām pusēm nosegtas kastes uz 4 riteņiem. Vēl bez tiem ir vismaz vēl: naža vietā disks ar centrbēgošiem asmenīšiem, sliede ar vairākiem šādiem diskiem, šņik-šņak šķērīte un high-wheel auklas trimmeri uz 2 riteņiem.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Rx ()
Datums: 05/05/2011 21:30

Par nazi: Atseviķa tēma: Katrai firmai tā konstrukcija ir savādāka: mainās platums, savdabīgie izliekumi, asinātā kants, propellerveidīgais izliekums, (tas ar gaisa plūsmu paceļ zāli!).Ir universālie, kam visa kants uzasināta, kas sekmē šņikšnak ja no augšas uzplanē uz garu zāli. To sauc arī par muļčēšanas asinājumu. Mav mazsvarīgs arī šī naža materiāls, tā cietība. Tā kā redzams, izvēlies ko vēlies, saņem to ko izvēlējies. Ja neko nevēlies saņem un cīnies.....

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 05/05/2011 21:51

Starp citu, vai ir kāds pļāvējs (vai cita mazā dārza tehnika), kam:
a) dzinējā;
b) citur konstrukcijā
pielietotas metriskās, nevis collīgās skrūves?

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: aaaa ()
Datums: 06/05/2011 00:13

Mana pieredze: papildus Rx nosauktajam ĻOTI svarīgs parametrs - svars! Ja izvēlas jaudīgāku pļāvēju, tas būs smagāks un grūtāk uzvelkams. Es nopirku ar apmēram 5ZS motorīti un tas ir pēc vella smags un grūti uzraujams - sieva viņu nevar pielaist, līdz ar to ir legāla otmazka viņai nepļaut zāli :) Pašvelkošie riteņi ir kolosāla lieta, ja jāpļauj gari taisni gabali, tad vairs svaram nav nozīmes, ja baigi jālīkumo starp apstādījumiem, tad riteņu piedziņa tikai traucē. Tad ir daudz labāk pirkt vieglu pļāvēju, kas viegli stumdāms un manevrējams. Man manējais tomēr liekas pārāk smags normālai stumdīšanai. Motorīti īstenībā jaudīgu nevajag, ja nav jāpļauj pļava, bet pļavas gadījumā neviens uz 4 riteņiem ar nazi apakšā nevilks, tad jāpērk ar grieznēm priekšā, kam ir 2 rupjzobu zāģi priekšā (šņik-šņak).
Mulčēšana ir nafig bezjēdzīgs pasākums - saku no pieredzes. Reāli garu zāli samulčējot tāpat tas siens ir jāsagrābj, citādi zem tiem zāles vāliem viss apakšā izsūt un iznīkst. Mulčēt var tikai pavisam īsu zālīti, bet tādu, savukārt, arī bez mulčēšanas var mest pa sānu ārā, tā tāpat pazūd un nav jāgrābj. Ja laukos, tad savācējkasti atkal nevajag, jo savācējkaste ir smukam piemājas mauriņam, lielākās platībās tas nav nopietni, kaste ātri pilna un visu laiku jāslāpē dzinājs, jāpārtrauc darbs, jāber ārā zāle, baigi izbesī.
ES kaut kāda regula itkā ierobežo zāles pļāvēju jaudu pie 5ZS vai tml., to kaut kur dzirdēju, kad prasīju, kāpēc nav jaudīgāku pļāvēju kā, piemēram ASV.
Par motoriem runājot - tie visi ir ar collīgajām skrūvēm, gan japāņu pļāvējiem, gan itkā vācu, laikam jau tos motorus tomēr taisa ASV.
Vēl ārkārtīgi svarīga lieta, ko Rx jau minēja - cik liels ir zāles izmešanas caurums - principā tam jābūt visas groza atveres lielumā - gigantiskam. ja ir maza zālīte sausā laikā - nekas, bet ja jāpļauj garāka un slapja, kas līp visur un pie visa, tad tas caurums aizdambējas un pļaušana atkal jāpārtrauc, caurums jātīra, un tā visu laiku, tas baigi kaitina.
Ja pats pirktu vēlreiz tipiskas "mārupes privātmājas" dārziņa appļaušanai - pirktu vieglu, lētu, nelielu pļāvēju, kas viegli uzraujams, nav smags, bez nekādām ekstrām, bet ar savācējkasti. Ja jāpļauj laukos - tad baigi jāštuko, labāks par sēžamo traktoru īstenībā nekas nav, visi tie stumjamie verķi ir garām un ļoti nogurdinoši, traktorels ar savu metrīgo nazi tomēr rullē, to man radagabals laucinieks pēc ilgas cīņas ar zāli svēti apgalvoja.

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Didzisp ()
Datums: 06/05/2011 08:54

Jāpiekrīt aaaa. Viena lieta knapmauriņš, kur visu zālīti iztīra ar zobubirstīti, cita lieta normāls zālājs uz 1000 un vairak kvadrātmetriem. Ja lielāks zalājs, tad nafig nevajag visus tos nopļautas zales savācējus;. Vecā zāle kalpo kā mēēlojums un, ja sanāk nopļaut garāku zāli, tad ta vienalga pazūd un ņemties ar zāles savākšanu ir vienkārši bezjēdzīga darbība. Vot kārtīgs "spļaujamcaurums" pļavējam gan ir svarīgs. Mani nenormāli kaitina, kad pļavējs neņem slapju zāli un visu laiku štopējas ciet. Nācas "iepazīstināt" zāles pļāvēju ar fleksi un izgriezt daudz lielaku caurumu. Tāpat, jo riteņi lielāki, jo vieglāk stumt. Ja runa par pļaujamajiem traktoriņiem, tad ļoti komiski izskatās, kad us tā mazā pļerdaka sēž virsū pamatīgs vecis ar kārtīgu alusvēderiņu. Tak labāk pastaigā at parasta stumjamā pļāvēja svaigā gaisā un veselība uzlabosies, nevis sēdi uz traktoriņa :)

Re: Zāles pašgājēj-pļāvējs
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 06/05/2011 09:06

Saistībā ar lielāku platību pļaušanu dzirdēts Pētera Sprukta vārds, cik zinu, arī 5 Zs regulu viņš neņem pierē, tiesa, pašam viņa verķus nav gadījies redzēt.

Pašreizējā: 1 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    *******    *******   **        ******** 
 **     **  **     **  **     **  **        **    ** 
 **     **         **         **  **            **   
  ********   *******    *******   **           **    
        **         **         **  **          **     
 **     **  **     **  **     **  **          **     
  *******    *******    *******   ********    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727