UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ārdarbi :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: JaanisJ ()
Datums: 15/09/2010 23:15

Vai varat pamācīt, kā pareizi uzklāt kausējamo ruberoidu? Kādu labāk izmantot - apakšslāni un augšslāni, vai to universālo, kas klājams vienā slānī? Man nelielai saimniecības ēkai vajadzētu to uzkausēt uz slīpa, piķota jumta. Vai var ar parasto benzīna lodlampu?

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 16/09/2010 08:57

Ja tev jau ir jumts, kas klāts ar 'pķi', tad nedrīkst jaukt materiālus, kas nav uz viena sveķu bāzes. Ja iepriekšējais jumts ir līmēts ar koka darvu - piķi, tad liekot uz bitumena bāzes segumu, tie ķīmiski sāks reaģēt un jaunais nebūs kvalitatīvs.
Tad labāk uzliec Ondulain viļņotās plātnes vai viļņoto šīferi.
Uzkausēt segumu var ar lodlampu, tikai jābūt uzmanīgam, no dēļu seguma griestos tev jānotīra visi uzaugumi - zirnekļtīkli, skaidu aplipumi.. jo balsta segums piķotam jumtam dēļi parasti ir ar spraugām un lodlampas karstums var šos netīrumus- putekļus nejauši aizsvilināt. No apakšpuses dēļus var apsmidzināt ar ūdeni, lai samazinātu aizdegšanās riskus.

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: Rx ()
Datums: 16/09/2010 10:28

Klāt labāk divās kārtās. Pirmo liek horizontāli, no apakšas, ar pārlaidumiem līdz augšai. Tad vertikāli ar pārlaidumiem. Liesmai ir sekojoša nozīme: Tai jābūt ar ļoti lielu jaudu! Kāpēc? Tāpēc, lai mazā laika vienībā sakarsētu virsmu, bet termokondukcijas rezultātā karstā temperatūra nenonāktu līdz ruberoīda otrajai, dekoratīvajai pusei, pirms tā nav piespiesta pie jumta. Ja sildīšanas laiks ir lielāks, otrā puse paliek mīksta, lipīga un to kvalitatīvi, dizainiski un droši vairs nevar piespiest. Manuprāt šķūnim var darīt tā: Ar liesmu pasilda veco slāni un ar špaktellāpstiņu vai ko citu, izlīdzina nelīdzenumus, izaugumus, aizpilda iedobes cik nu var. Un pie piķa lieliski līp Tehnonokol tipa pārklājumi [jumtuveikals.lv]

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: ruukiitis ()
Datums: 16/09/2010 10:46

Es darītu tā.
1. Jumtam priekš saimniecības ēkas izvēlētos identisku materiālu kā mājai. Dizainā tas Jūtami ir pamanāms. Neticu ka dzīvojamai mājai ir kausējamais ruberoids.
(pastaigājies kājām kādā jaukā sestdienas pēcpusdienā pa apkārtni. sapratīsi kāpēc..., jo īpaši tagad kad zaļiums iet mazumā un lec laukā visādi nesmukumi).
2. bet atbildot pa tēmu Rx visu pastāstīja.

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: aaaa ()
Datums: 16/09/2010 10:55

Piķi no koka darvas LV treritorijā jumtu smērēšanai neizmanto vismaz gadus 80. Jau no agriem ulmaņlaikiem viss jumtu piķis ir naftas produkts - uz bitumena bāzes, tā kā - tas pats vien būs. Kausējamais nav paredzēts līmēt uz kaut kādas vecas raupjas virsmas, bet gan uz līdzena dēļu/OSB/finiera klāja. Kausējamajam līmes kārtiņa ir ļoti plāna. Ja grib līmēt uz veca piķota jumta, tad labāk ir smērēt apakšā kaut kādu pindzelējamu bitumena mastiku, vai kā Rx saka - vispirms pakausēt to veco piķi, lai šis paliek šķidrs/mīksts.

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 16/09/2010 12:59

es saprotu, tā, ka koka darva ir blakusprodukts, kas rodas no koka izdedzinot ogli bezskābekļa vidē. Iespējams , ka koka darvu piesūcināts kartons vairs nav dabūjams, bet koka darvu taču labi lietot koka konstrukciju antiseptizēšanai - piem. sētām vai dažādu saimniecības ēku koka fasādēm.

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: JaanisJ ()
Datums: 16/09/2010 15:26

Tas ir pagrabs ar betona jumtu, kuram viena daļa ir virs zemes. 80.gados ir klāts piķis jeb bitumens, bija jau daudzviet nokritis un sāka mitrums sūkties cauri, notīrīju un piepiķoju vēlreiz, bet gribās uzklāt to kausējamo ruberoidu, lai ilgāk turās.

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 16/09/2010 15:36

Es starp citu šobrīd būvēju pagrabu, un vismaz par sienām esmu izštukojis, ka neko nehidroizolēšu. Kā tad es varēšu cerēt iekšā noturēt 90-95% mitrumu, ja sienas būs šausas? Par jumtu vēl prātoju, vai arī siltinājumu netaisīt ūdenscaurlaidīgu.

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: aaaa ()
Datums: 16/09/2010 15:52

Pēc jaunajām ES direktīvām koka darvu mazumtirdzniecībā ir aizliegts tirgot - tikai profesionālai lietošanai un firmām. Tas tāpēc, ka koka darva, pasarg Dies' akmeņogļu darva, ir kancerogēno vielu sarakstā. Nezinu, vai LV teritorijā vispār kāds darvu ražo, varbūt ražo. Agrākos laikos zviedri esot ražojuši labāko koka darvu, kuru pircis pat Pēteris I savas kuģu flotes būvēšanai, jo vietējā krievu darva esot bijusi švakāka. Zviedru noslēpums esot bijis tāds, ka tā labākā darva sanākot no saknēm un celma ārpuses. Koka darva nu nemaz nelīdzinās bitumenam, koka darva drīzāk līdzinās eļļai - diezgan gaišs un smakojošs šķidrums. Piķis mūsu klasiskajā uztverē ir naftas pārtvaices blakusprodukts. Ar koka darvu piesūcināts papīrs? Itkā ir dzirdēts, bet kur tādu lieto - nezinu.

Re: Kā uzklāt kausējamo ruberoīdu?
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 16/09/2010 16:03

Tad jau drīz aizliegs arī Višņevska ziedi...

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********   ******   **      **  **     ** 
 **  **  **  **        **    **  **  **  **  **     ** 
 **  **  **  **        **        **  **  **  **     ** 
 **  **  **  ******    **        **  **  **  ********* 
 **  **  **  **        **        **  **  **  **     ** 
 **  **  **  **        **    **  **  **  **  **     ** 
  ***  ***   ********   ******    ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727