building.lv skaitļos

Lietotāji online48
Aktīvie uzņēmumi1642
Nozares raksti32858
11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcija : building.lv - par būvniecību Latvijā

11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcija

11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcija

Par godu valsts simtgadei Latvijas Būvuzņēmēju partnerība apkopojusi savu biedru – Latvijas vadošo būvuzņēmēju – pēdējo gadu spilgtākos sasniegumus. Katrs no tiem ir veltījums valsts nākotnei – atjaunoti arhitektūras pieminekļi ir nākamajām paaudzēm nodotas pagātnes vērtības, savukārt mūsdienīgas jaunbūves un infrastruktūras objekti – tālredzīgs ieguldījums Latvijas izaugsmē.  Šajā rakstu sērijā par Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukciju – SIA "Monum" 2018. gada veikumu. Būvuzņēmuma Monum īstenotās pārbūves rezultātā Siguldas Kultūras centrs ne tikai piedzīvoja pirmos būtiskos remontdarbus kopš tā uzcelšanas 1962. gadā, bet arī ieguva jaunas telpas un tehniskās iespējas — trīs mēģinājumu telpas orķestra, kora un dejotāju vajadzībām, paplašinātu skatuvi ar šņorbēniņiem, papildu vietas skatītājiem un jaunu noliktavas telpu piebūvi rekvizītu, tērpu un aparatūras uzglabāšanai.

Daudzfunkcionālā mazā zāle pēc rekonstrukcijas kalpo gan kā kinozāle, gan kā skaņu ierakstu studija, gan kā telpa mazākiem pasākumiem. Nepamanīta noteikti nepaliks ēkas fasāde, kuras noformējumā izmantots Gaujas senlejai raksturīgā smilšakmens atseguma motīvs. Vizuāli iespaidīgais efekts panākts, pirmoreiz Latvijā pielietojot apšuvuma paneļu digitālās apdrukas tehnoloģiju.

autors: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcija
Foto: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcija; autors: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Siguldas novada Kultūras centra rekonstrukcija

Gatis Logins, "Monum" valdes loceklis:"Viens no rekonstrukcijas veiksmīgi panāktajiem mērķiem bija pārveidot pirms pusgadsimta celto kultūras centru par zema enerģijas patēriņa ēku. Pēc projekta īstenošanas viena kvadrātmetra apkure gadā prasīs vien 32,6 kWh, savukārt CO₂ emisijas ietaupījums veidos 44 569 kg gadā. Esam gandarīti par savu videi draudzīgo sniegumu Latvijas novadu izaugsmei."

 

Raksta avots: Latvijas Būvuzņēmēju partnerības žurnāls "Būvēt", Nr.1, 2018, 20. lpp., www.latvijasbuvnieki.lv

(Turpinājums sekos)

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.