building.lv skaitļos

Lietotāji online60
Aktīvie uzņēmumi1669
Nozares raksti32871
11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Reģionālā autoceļa P4 un P5 krustojuma rekonstrukcija : building.lv - par būvniecību Latvijā

11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Reģionālā autoceļa P4 un P5 krustojuma rekonstrukcija

11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Reģionālā autoceļa P4 un P5 krustojuma rekonstrukcija

Par godu valsts simtgadei Latvijas Būvuzņēmēju partnerība apkopojusi savu biedru – Latvijas vadošo būvuzņēmēju – pēdējo gadu spilgtākos sasniegumus. Katrs no tiem ir veltījums valsts nākotnei – atjaunoti arhitektūras pieminekļi ir nākamajām paaudzēm nodotas pagātnes vērtības, savukārt mūsdienīgas jaunbūves un infrastruktūras objekti – tālredzīgs ieguldījums Latvijas izaugsmē. 

 Šajā rakstu sērijā par reģionālā autoceļa P4 un P5 krustojuma rekonstrukciju – AS "Ceļu pārvalde" 2016. gada veikumu.

Projekta mērķis bija uzlabot valsts reģionālā autoceļa P4 Rīga–Ērgļi un P5 Ulbroka–Ogre apļveida krustojuma caurlaidību un transporta plūsmu uz diviem Rīgai un visas valsts tautsaimniecībai nozīmīgiem autoceļiem. Tas tika panākts, izbūvējot rotācijas apli ar paralēlām braukšanas joslām. Lai projekta īstenošanas laikā nebūtu jāslēdz autotransporta satiksme, tika izveidoti apvedceļi un pagaidu ceļi. Būvdarbu gaitā atjaunotas divas sabiedriskā transporta pieturas. Gājēju drošībai krustojums aprīkots ar divām apgaismotām pārejām un ietvēm, kas atsevišķos posmos norobežotas ar drošības barjerām. Labākai autotransporta plūsmai apļa tuvumā uz abiem ceļiem izbūvētas papildu braukšanas joslas. Būvdarbu gaitā negaidīti veikts arī vēsturisks atklājums — zemē atrasti lādiņi un citas materiālas liecības par kaujām, kas krustojuma apkaimē notika Otra pasaules kara laikā. Darbi tika paveikti 240 dienās no 2015. gada jūlija līdz 2016. gada jūlijam. Projekta kopējās izmaksas — 1,45 milj. EUR.

autors: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Reģionālā autoceļa P4 un P5 krustojuma rekonstrukcija
Foto: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Reģionālā autoceļa P4 un P5 krustojuma rekonstrukcija; autors: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Reģionālā autoceļa P4 un P5 krustojuma rekonstrukcija

Eldanizs Mamedovs, "Ceļu pārvalde" padomes priekšsēdētājs: "Projekta nozīmi apliecina tas, ka vidējais transportlīdzekļu skaits šajā krustojumā ir viens no lielākajiem valstī, bet nākotnē — 2025. gadā — vidējā diennakts satiksmes intensitāte tajā plānota vēl trīs reizes augstāka par tagadējo.

 

Raksta avots: Latvijas Būvuzņēmēju partnerības žurnāls "Būvēt", Nr.1, 2018, 19. lpp., www.latvijasbuvnieki.lv

(Turpinājums sekos)

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.