building.lv skaitļos

Lietotāji online15
Aktīvie uzņēmumi1661
Nozares raksti32868
11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga : building.lv - par būvniecību Latvijā

11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga

11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga

Par godu valsts simtgadei Latvijas Būvuzņēmēju partnerība apkopojusi savu biedru – Latvijas vadošo būvuzņēmēju – pēdējo gadu spilgtākos sasniegumus. Katrs no tiem ir veltījums valsts nākotnei – atjaunoti arhitektūras pieminekļi ir nākamajām paaudzēm nodotas pagātnes vērtības, savukārt mūsdienīgas jaunbūves un infrastruktūras objekti – tālredzīgs ieguldījums Latvijas izaugsmē. 

Šajā rakstu sērijā par Biznesa aviācijas centru FBO Riga – SIA "Ostas celtnieks" 2015. gada veikumu.

autors: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga
Foto: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga; autors: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga

FBO Riga ir viens no lielākajiem biznesa aviācijas centriem Ziemeļeiropā. Tas atrodas starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā. Multifunkcionāls, 1200 m2 plašs biznesa aviācijas terminālis ir aprīkots, lai apmierinātu visas iespējamās prasīgo klientu vajadzības, ieskaitot vēlmi apmeklēt mākslas galeriju. FBO Riga lepojas arī ar apsildāmu angāru lidaparātu uzglabāšanai, kas ir Latvijai unikāls objekts — tajā satilptu divi hokeja laukumi ar visiem skatītājiem. Trīs stāvu angāra kopējā platība, ieskaitot tehniskās un apkalpes telpas, ir 8600 m2. Centra nozīmīgākie ārējie objekti ir biznesa lidmašīnu stāvvietas un helikopteru laukums. Darbu gaitā izbūvēta arī visa terminālim nepieciešamā ārējā infrastruktūra, kas ietver ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus, gāzes vadu, siltumtrases, ārējos elektroapgādes tīklus, asfalta un bruģa segumus, kā arī monolītā betona un dzelzsbetona plātņu peronu. Centrs aprīkots ar automātisko putu ugunsdzēsības sistēmu, kas izstrādāta atbilstīgi augstajām ASV ugunsdzēsības standartu prasībām.

autors: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga
Foto: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga; autors: 11 Latvijas būvuzņēmēju spilgtākie veikumi: Biznesa aviācijas centrs FBO Riga

Konstantins Bursakovskis, "Ostas celtnieks" valdes priekšsēdētājs: "Šis projekts ir mūsu uzņēmuma augstākais sasniegums pēdējo gadu laikā — gan augstu prasību un drošības standartu, gan augstākās klases iekārtu un materiālu ziņā. To, ka rezultāts ir veiksmīgi sasniegts, cita starpā, apliecina konkursos "Latvijas Būvniecības gada balva 2015" un "Safīra Pegazs" (Čehijā) saņemtie apbalvojumi.

 

Raksta avots: Latvijas Būvuzņēmēju partnerības žurnāls "Būvēt", Nr.1, 2018, 18. lpp., www.latvijasbuvnieki.lv

(Turpinājums sekos)

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.