building.lv skaitļos

Lietotāji online38
Aktīvie uzņēmumi1639
Nozares raksti32858
Uzņēmumu grupa "A.C.B." 2019. gadā plāno uzsākt vairāku lielu projektu būvniecību : building.lv - par būvniecību Latvijā

Uzņēmumu grupa "A.C.B." 2019. gadā plāno uzsākt vairāku lielu projektu būvniecību

Uzņēmumu grupa "A.C.B." 2019. gadā plāno uzsākt vairāku lielu projektu būvniecību
Foto: Uzņēmumu grupa "A.C.B." 2019. gadā plāno uzsākt vairāku lielu projektu būvniecību

Kā liecina SIA "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotais "Latvijas biznesa gada pārskats 2018", pagājušajā gadā ceļu un tiltu būves nozarē lielākais uzņēmums pēc apgrozījuma, pakāpjoties no trešās vietas gadu iepriekš, Latvijā bija "A.C.B.", kura apgrozījums bija 69,594 miljoni eiro. Kompānijas apgrozījums pagājušajā gadā, salīdzinot ar 2016. gadu, pieauga divas reizes. Lai uzzinātu, kādi darbi un projekti sekmējuši tik būtisku rādītāju pieaugumu, kā arī noskaidrotu pašreizējo situāciju un nākotnes ieceres, vērsāmies ar jautājumiem pie uzņēmuma darbiniekiem. Uz jautājumiem atbildēja uzņēmumu grupas "A.C.B." operatīvais vadītājs Armands Sviķis.

Kā izdevies pakāpties uz augšu, un kas to palīdzēja nodrošināt?

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu tika īstenoti ļoti lieli un nozīmīgi projekti gan Latvijā, gan arī ārpus Latvijas. Lai kāpinātu apgrozījumu, tika veikta arī vesela rinda restrukturizācijas pasākumu uzņēmuma iekšienē, tādējādi paaugstinot gan kapacitātes izmantošanu, gan  panākot labāka līmeņa projekta vadību.

Kādi nozīmīgi darbi pērn paveikti?

Pērn lielākais un nozīmīgākais no paveiktajiem darbiem bija Viļņas Starptautiskās lidostas rekonstrukcija 35 dienu laikā, kurā tika veikti ļoti vērienīgi darbi un kas tika arī starptautiski novērtēts kā ļoti augstas profesionalitātes organizēts projekts, kas izpildīts kritiski īsā laika posmā. Protams, paralēli Latvijā tika uzbūvēti vēl vismaz 140 dažāda lieluma objekti, no kuriem lielākais iesāktais objekts bija Krievu salas rekonstrukcija. Šie darbi lielākoties tika pabeigti 2018. gadā.

Kādi projekti ir realizācijā šobrīd, un kas iecerēts nākamajā gadā? Galvenie uzdevumi, kas būtu jāpaveic.

Šobrīd sezona jau ir pabeigta. Ir paveikts ļoti daudz darbu uz A klases Latvijas valsts ceļiem, tāpat ir veikti darbi arī uz P klases ceļiem; ir paveikti darbi Krievu salā. Kopumā šogad ACB Grupas līmenī ir uzbūvēts un pabeigts vairāk nekā 150 objektu. Izstrādes stadijā šobrīd ir Salu tilta rekonstrukcija, kur būvniecības darbi turpināsies arī visu nākamo gadu. Jau šobrīd ir apstiprināti vairāki lieli projekti, kuru būvniecību plānots uzsākt 2019. gadā, tā kā galvenais uzdevums ir sakārtot iekšējos uzņēmuma resursus un ļoti rūpīgi veikt plānošanas darbus, lai varētu vienmērīgi un pārliecināti uzsākt jauno sezonu.

Varbūt eksistē arī tālākas nākotnes ieceres?

Šobrīd uzņēmums plāno koncentrēties uz projektiem, kas ir iesākti vai arī gatavojas iesniegt savus piedāvājumus, no kuriem atsevišķi ir izpildāmi vairāku gadu garumā.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.