building.lv skaitļos

Lietotāji online10
Aktīvie uzņēmumi1672
Nozares raksti32872
Ielu un ceļu uzturēšana bija, ir un būs viena no mūsu prioritātēm : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ielu un ceļu uzturēšana bija, ir un būs viena no mūsu prioritātēm

Ielu un ceļu uzturēšana bija, ir un būs viena no mūsu prioritātēm
Foto: Ielu un ceļu uzturēšana bija, ir un būs viena no mūsu prioritātēm

Šogad mūsu lielākais izaicinājums un lielākais darbs ir Rīgas ielas pilnīga rekonstrukcija no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Silavai, sakārtojot gājēju un riteņbraucēju kustību, ierīkojot apgaismojumu un apstādījumus. Šajā Rīgas ielas posmā, īpaši krustojumos ar Budeskalnu un Miera ielām, jau sen bija nepieciešami uzlabojumi gan autobraucēju, gan gājēju drošībai. Pašvaldība šo posmu no "Latvijas Valsts ceļiem" pārņēma 2014. gadā un nekavējoties uzsāka rekonstrukcijas projekta izstrādi. Darbi jau notiek – transporta kustība ir novirzīta pa blakus ielām, tiek zāģēti koki, noņemta vecā asfalta kārta. Plānots, ka pa jauno Rīgas ielu varēsim braukt un iet nākamā gada maijā.

 

Notiks arī Celtnieku ielas posma pilnīga rekonstrukcija no Enerģētiķu līdz Skolas ielai. Tā kā vairs nav iespējas nogriezties no Enerģētiķu ielas uz šoseju Ogres virzienā, šis posms tiek izmantots aizvien intensīvāk.

Darbu plānā ir arī Parka ielas rekonstrukcija. Jau noslēgusies sabiedriskā apspriešana. Plānots, ka šo nelielo ieliņu, kas ved no Rīgas ielas uz skolu, nodosim gājēju un riteņbraucēju rīcībā, atļaujot iebraukt ar auto tikai tur dzīvojošajiem.

Šogad sāksim izbūvēt jauno ceļu uz Tilderu kapiem. Turpināsim Purva rajona ielu programmu - asfaltēsim Cīruļu un Briežu ielas. Tiks noasfaltēts Meldru ielas posms, kurā ir jau sakārtota lietus notekūdeņu sistēma. Ceru ielas posmā gar stadionu un Meža ielas posmā tiks atjaunots asfalta segums, turklāt Mežā ielā turpināsies trotuāra un veloceliņa izbūve. Saulkalnē izbūvēsim autobusa apgriešanās laukumu.

Noslēgušies iepirkumi par asfaltbedrīšu remontu un šķemboto un grantēto ielu un ceļu greiderēšana 2016. gadā. Asfaltbedrīšu remonti noritēs divos etapos: 1. etaps – esošo asfaltbedrīšu remonts aprīlī, maijā, savukārt 2. etaps - augustā, septembrī. Zemes ceļus greiderēs 1-2 reizes mēnesī, kopā gada laikā apkopjot 2300 kilometrus. Šobrīd daudzviet grunts ceļi vēl ir sasaluši, bet, līdzko atļaus laika apstākļi, nekavējoties sāksies greiderēšanas darbi. Ik pavasari nosakām transporta masas ierobežojumus un vēlamies, lai visi satiksmes dalībnieki tos godprātīgi ievērotu.

Šajā pavasarī pretplūdu pasākumu ietvaros jau ir veikti ceļu remontdarbi Saleniekos, kur ievērojami pacelts brauktuvju līmenis, un Avotos, izbūvēti arī trīs caurteku aizvari.

Lai padarītu drošāku ceļu uz pludmali, šogad no Daugavpils šosejas līdz Zviedru ielai izprojektēsim un izbūvēsim trotuāru.

119 km novada ielu un ceļu un 18 km ietvju uzturēšana prasa pastāvīgu, sistemātisku darbu, sākot ar sniega tīrīšanu un kaisīšanu ziemā, laistīšanu vasarā, ceļmalu appļaušanu, seguma remontdarbi, ceļazīmju uzstādīšanu un to remontu, līdz pat nopietniem rekonstrukcijas darbiem un satiksmes infrastruktūras attīstības plānošanai tālākā laika periodā. Protams, ceļu darbi bieži rada zināmas neērtības satiksmes dalībniekiem, tāpēc aicinu ikvienu, vai tas ir gājējs, riteņbraucējs vai autovadītājs: ja jūsu ierastās ikdienas gaitas ved pa remontu zonu, ieplānojiet ceļam lieku minūti. Ja jums rodas problēmas vai ir jebkādi ieteikumi, lūdzu, sazinieties ar pašvaldību! Jūsu uzticēšanos augstu novērtēsim un risinājumu radīsim visātrāk!

Ar cieņu - Zigmārs Zeimulis,
Salaspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks ekonomiskās un infrastruktūras attīstības jautājumos

 

salaspils.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.