building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1676
Nozares raksti32874
"Wirtgen" aukstās reciklēšanas mašīnas un grunts stabilizatori ar ievērojamām priekšrocībām : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Wirtgen" aukstās reciklēšanas mašīnas un grunts stabilizatori ar ievērojamām priekšrocībām

Ceļu būves tehnikas ražotāja "Wirtgen" jaunākās paaudzes aukstie reciklieri un grunts stabilizatori, salīdzinot ar iepriekš ražotajām iekārtām, atšķiras ar vairākiem būtiskiem parametriem un priekšrocībām. Tas viss kopumā uzlabo šo mašīnu darbmūžu un veiktspēju, garantē labākus darba rezultātus un arī samazina ekspluatācijas izdevumus.

Pirmkārt tā ir iespēja izvēlēties klienta vajadzībai piemērotāko iekārtu. "Wirtgen" piedāvāto modeļu klāstā ir iekārtas gan aukstajai reciklēšanai, gan grunts stabilizēšanai. Tādējādi, klienti, izvērtējot iekārtu tehniskos parametrus un paredzamos darba uzdevumus, var saņemt sev izdevīgāko risinājumu.

Otra priekšrocība ir ergonomiski iekārtotā vadītāja kabīne un ērtā iekārtas vadāmība. Šim faktoram ir būtiska nozīme, jo vadītājam šeit jāpavada garas darbstundas, turklāt šīs iekārtas darbojas sarežģītos vides apstākļos. Kabīnē nodrošināta teicama redzamība un augsta skaņas izolācija. Vadītāja ērtībām izveidots īpaši ergonomisks, individuāli regulējams sēdeklis, kas ļauj ērti sasniegt visas vadības ierīces, kas ir parocīgas un atbilstoši strukturētas. Kabīne aprīkota arī ar jaudīgu klimata kontroles sistēmu un apsildes iekārtu, tādējādi nodrošinot nepieciešamo komfortu. Kabīne ir sertificēta saskaņā ar ROPS/FOPS.

Jaunākās paaudzes aukstās reciklēšanas mašīnās un grunts stabilizatoros ir iekļauta virkne iespēju, kas nodrošina atsevišķu darba operāciju veikšanu automātiskā režīmā. Piemēram, frēzēšanas un maisīšanas rotora nolaišana vai pacelšana reciklēšanas procesa sākumā un beigās. Automātiskās funkcijas nenoliedzami palielina iekārtas vadītāja komfortu un uzlabo kopējo veiktspēju.

Viens no svarīgākajiem šo iekārtu parametriem ir redzamība un šajā ziņā jaunākās "Wirtgen" iekārtas šajā klasē piedāvā labāko redzamību un vispusīgu kameru sistēmu. Redzamības uzlabošanai izmantots vēl nepārspēts koncepts. Te izmantoti lieli stikla paneļi un daudz spoguļu, kas nodrošina teicamu pārskatāmību visapkārt iekārtai un tās darbības zonai. Arī pašu kabīni iespējams maksimāli pavirzīt uz labo pusi, ka paplašina redzamību. Papildu izvietotas vairākas kameras – aizmugures kamera ar inteliģento optisko atpakaļgaitas asistentu, kā arī papildu kameras darba procesa uzraudzīšanai. Darba nodrošināšanai diennakts tumšajā laikā mašīna aprīkota ar sešiem priekšējiem lukturiem pie vadītāja kabīnes, četrām darba gaismām sānos, diviem izliektiem gaismu lukturiem iekārtas aizmugurē un divām darba gaismām uz magnētiskas pamatnes, ko iespējams viegli piestiprināt vai noņemt pēc vajadzības. Visas apgaismojuma ierīces ir kontrolējamas no vadītāja kabīnes.

"Wirtgen" aukstās reciklēšanas un grunts stabilizēšanas mašīnas izceļas ar īpašu veiktspēju jebkādos darba apstākļos. Visu riteņu piedziņa nodrošina maksimālu vilktspēju. Iekārtas pārvietošanās regulējama, izvēloties piemērotāko ātrumu, būtiska nozīme ir arī optimizētam svara izkārtojumam un automatizētajai slodzes kontrolei. Īpaši nelīdzenām un grūti izbraucamām virsmām tiek izmantots četru automātiski izbīdāmu konsoļu tilts. Tāpat iespējams paaugstināt mašīnas klīrensu par 500mm. Elektroniski sensori informē par pārvietošanos pa īpaši slīpām virsmām.

Iekārtas vadības sistēma ir izveidota atbilstoši potenciālās darba vides prasībām. Elektrohidrauliskā "steer-by-wire" sistēma nodrošina vienkāršu un patīkamu stūres vadību. Tiek piedāvāti trīs vadīšanas veidi: uz priekšu-atpakaļ, ar četru riteņu izgriešanu un ar manevrēšanu līkumos. Stūres darbības leņķis ir pietiekami plašs, savukārt apgriešanās rādiuss ir tikai 3150mm, kas nodrošina augstu manevrētspēju ierobežotā teritorijā.

Runājot par iekārtas motora darbību, būtiski atzīmēt dzinēja un diagnostikas sistēmu efektivitāti. Jaudīgais dīzeļdegvielas dzinējs atbilst jebkurām darba vides prasībām, un inovatīvā dzinēja tehnoloģija pilnībā atbilst spēkā esošajiem standartiem attiecībā par izplūdes gāzu pēcapstrādi. Pilnībā elektronizētā dzinēja vadība nodrošina optimizētu dzinēja sniegumu, bet automātiskie dzinēja darbības iestatījumi palīdz samazināt degvielas patēriņu. Mašīnā iebūvētā auto diagnostikas sistēma ļauj savlaicīgi fiksēt kļūdas, saņemt attiecīgus ziņojumus un pieņemt lēmumus defektu novēršanai. Jebkurā gadījumā šo "Wirtgen" tehnisko apkopju intervāli ir ievērojami garāki.

Būtiskas priekšrocības sniedz pats frēzēšanas un maisīšanas process. Frēzēšanai izmantota "Wirtgen" ilgstošu testu un pārbaužu rezultātā apstiprinātā jaunākās paaudzes griežņu turētāju sistēma. Griežņi kalpo ilgāk un to nomaiņa notiek daudz ātrāk. Dažādi tehnoloģiskie procesi kļuvuši operatīvāki, ar labāku veiktspēju un darba efektivitāti.

Pateicoties elektronizētajai sistēmai, ievadot noteiktus parametrus, visi nepieciešamie saistvielu daudzumi tiek aprēķināti automātiski. Turklāt vadības ekrānā iespējams vizuāli sekot līdzi sajaukšanās procesam. Iekārtas sprauslām pēc darba pabeigšanas tiek veikta pašattīrīšanās funkcija.


Plašāk par "Wirtgen" jaunākās paaudzes aukstās reciklēšanas iekārtām un grunts stabilizatoriem:
http://www.wirtgen.de/media/redaktion/pdf-dokumente/03_kaltrecycling_stabilisierung/wr240/flyerhighlights/SD_W_Flyer_WR240_EN_1112_LO.pdf

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.