building.lv skaitļos

Lietotāji online35
Aktīvie uzņēmumi1672
Nozares raksti32871
Uzņēmums "EKJU" aicina – mežiem būs būt! : building.lv - par būvniecību Latvijā

Uzņēmums "EKJU" aicina – mežiem būs būt!

Uzņēmums "EKJU" aicina – mežiem būs būt!
Foto: Uzņēmums "EKJU" aicina – mežiem būs būt!

"Dots devējam atdodas," saka latviešu senais sakāmvārds, un šie vārdi slēpj sevī dziļu filozofisku jēgu. Sabiedrības attieksme pret vidi uzskatāmi parāda, cik godprātīgi un patiesi ir mūsu mērķi, veidojot saikni ar dabu. Iespēju, kā no aktīva dabas sniegto labumu patērētāja kļūt par atbildīgu atpakaļ devēju, ir daudz. Tās ir dažādas energoresursu patēriņu mazinošas sadzīves ierīces, preces, kas tapušas no otrreiz lietojamiem materiāliem, tas ir videi draudzīgs dzīvesveids, kas ietver daudz brīnišķīgu iespēju un paaugstina dzīves kvalitāti.

Mums, SIA "EKJU", kas esam viens no Latvijas lielākajiem dārza mēbeļu ražotājiem un eksportētājiem, vides jautājumi ir īpaši svarīgi. Mūsu ikdienas darbs saistīts ar koksnes pārstrādi, taču koki ir resurss, kas nav mūžīgs. Katru gadu Latvijā tiek izcirsti tūkstošiem kubikmetru koksnes. Ja valstiskās institūcijas, uzņēmēji, lauksaimnieki un atsaucīgi ļaudis savlaicīgi nerūpētos par mežu atjaunošanu, Latvijas zaļā rota ar laiku izzustu pavisam. Vai tādu mēs gribam savu Latviju? Bez smaržojošiem priežu siliem un kupli zaļojošām eglēm? Vai vēlamies, lai nākotnes paaudzes par Latvijas zaļo bagātību uzzina tikai no stāstiem un attēliem?

"EKJU" ir uzņēmums, kas domā par rītdienu. Mūsu radītie koka izstrādājumi tiek izgatavoti, ievērojot stingrus nosacījumus gan attiecībā uz pašu ražošanas procesu un dabas resursu izmantošanu, gan attiecībā uz produkcijas drošumu un labvēlīgumu videi visā to lietošanas mūža garumā un utilizācijā. To apliecina arī uzņēmumam "EKJU" piešķirtais Forest Stewardship Council (FSC) sertifikāts, kas apliecina, ka mežs, no kura nāk "EKJU" produkcija, tiek apsaimniekots videi draudzīgi, sociāli taisnīgi un ekonomiski izdevīgi.

Mūsu produkti – dārza mēbeles, smilšu kastes, rotaļu laukumi, dārza interjera priekšmeti, piederumi dārza labiekārtošanai un daudzas citas lietas, ir paredzēti ģimeniskai kopā būšanai, atpūtai un hobijiem. Tā ir papildus atbildība pret vidi un produkta gala lietotāju. Savu izstrādājumu izgatavošanā ievērojam augstākās kvalitātes standartus un drošības prasības, izmantojam videi draudzīgas izejvielas, tādējādi piešķirot vēl papildu pievienoto vērtību. Viens no piemēriem, kas raksturo "EKJU" pienākumu pret vidi, ir koksnes aizsardzība ar dabīgas izcelsmes impregnēšanas līdzekli Tanalith®E, ūdeni saturošu produktu uz vara triazola tehnoloģijas bāzes, kas ilgtermiņā aizsargā pret pelējumu un mikroorganismu ieviešanos koksnē, produkta dzīvescikla beigās sadalās un, nonākot vidē, nerada tai kaitējumu.

"EKJU" produktu pircēji visdažādākajās Eiropas valstīs mīl Latvijas koku – viņi ir sajūsmā par mūsu kokmateriālu glāsmaino virsmu, izturību un dabisko skaistumu. Taču ne visi zina, ik ilgs laiks paiet, un kāds darbs jāieliek, lai Latvijas egle vai priede no mazas sēkliņas izaugtu par dižu koku. Meža atjaunošanās process ir ilgs, neatkarīgi no tā, vai mežs atjaunojas pats dabiskā ceļā, vai to atjauno mākslīgi – stādot vai sējot.

Tālab "EKJU" aicina ikvienu būt vēl atbildīgākiem un saudzīgākiem pret Latvijas zaļo rotu. Cienīsim mežu un ļausim tam augt!

Vairāk par SIA EKJU: www.ekju.lv

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.